43

Анонимен

преди 4 години

Абе стига с тая Македония да се причисляват към когото си искат заради това парче земя Б-я губи Беломорска Тракия пък те все не са доволни не са българи ами нека да са сърби тогава .Нашата история зависи от това което ще предадем на поколенията -не да итриват разни периоди от учебниците така че не са виновни они ами ние ние си трем историята .Когато им покажем характер и да видят че това зависи от България тогава сами ще ни се предложат пък сега и мижем да те лъжем

42

Окупатор

преди 4 години

Присвояват си го, защото е от левицата на ВМРО и от него започва македонизма! Защо не си присвоят някой от десницата на ВМРО? Дори да се опитат, правят го на по ниско ниво и много тихичко! Но, факта е факт - не искат да са българи и има защо! Първо - нашите политици се нагаждат по конюнктурата и заповедите на началниците и го представят като ,,затопляне", па някой ден ще ги убедим как са нещата! Второ - коминтерновската политика, сталинистко - титовската и най вече поведението на нашите през ВСВ

41

Анонимен

преди 4 години

*FYROM

40

Анонимен

преди 4 години

Тези не знаят ли, че историята на БГ и Македония е обща, това е един народ. Ал Мaкедонски също трябва да се празнува заедно.

39

Да

преди 4 години

И какво да му празнуваме заедно!?Какво им увъртаме на тия нахални македонци!?Няма дискусия, няма общи празници, защото откъде накъде да са общи!? Баста!!!

38

Loyko

преди 4 години

Няма по измислена история от българската.Когато цял живот си лъгал и даже си писал и си станал академик,как да кажеш истината.Общото между България и Македония е само турското робство/Отоманската империя/. В пределите на Отоманската империя са били между 19 и 21 държави и всички са се борили за своята свобода,както и Македония,така и България.

37

Не може

преди 4 години

държавата България да не празнува с една от своите области !!! В случая област Северна Македония !

36

Анонимен

преди 4 години

До анонимен 44 Такива са били и идеите на Г.Делчев-автономна Македония,а после заедно с България в южнославянска федерация-Югославия.

35

До 42

преди 4 години

В османските архиви пише , че в тази област е български миллет, не говорете глупости!!! Да не говорим, че почти всеки българин е свързан с Македония! Или с гроб, или с люлка! Как не Ви е срам!..

34

Анонимен

преди 4 години

До 42: Аргументът ти е инвалиден. "Македония ... архиви не пише че живеят само българи ... ".Край на цитатот. Няма държава където да живеят само ... . роми,само българи, само американци. Дори и "цисти гърци" няма.

33

Анонимен

преди 4 години

Рано или късно област Сев.Македония ще си се върне обратно където и е мястото - при майка България,колкото това и да не се харесва на сърбите.А когато дойде време самите сърби да почнат да се молят за членство в ЕС,тогава да видим как бързо- бързо ще признаят българската общност в Западните покрайнини.Беше ви добре когато заграбихте цялата територия от Алпите през Адриатика та чак до Охридското езеро и направихте Югославия. Духайте супата сега без излаз на море и постоянно губещи територия

32

Анонимен

преди 4 години

Интервюиращата да не е македонско девойче, че ми се вижда убаво. Или щото е 12: и сам на три ракии.

31

Анонимен

преди 4 години

Няма потомци на Александър Македонски по тези земи от 24 века..Александър не е оставил живи потомци, още повече преди 24 века, защото е живял преди 23. В османските архиви също не пише, че в Македония живеят само българи

30

Анонимен

преди 4 години

когато нашата България на Аспарух стига до земите на Македония.България на Аспарух никогаш не е стигала до земите на Македония

29

Анонимен

преди 4 години

За каква Македония се е борил бре. Тогава е нямало такова понятие .Айде бре, би ли ми казал тогава на какво отговаря буквичката "М" в абревиатурата на ВМРО, м?

28

123

преди 4 години

Извинявам се, а кой и защо ги предаде костите на Гоце Делчев,нима не бяха българските политици??? Защо българските политици позволиха,даже и помогнаха да се създаде ''македонска нация''???Аз съм Българин от Македония и съм много лют на политиците във България

27

Ванчо

преди 4 години

*** т. нареченото ВМРО или по -право МВРО са регистрирани по делото на хората, които македонизираха Пиринския край. А лицето Каракачанов, агент ИВАН на Държавна сигурност, го довеждат по нареждане на Пенчо Кубадински на Пиротска 5. Кой верва, че тия са неква вътрешна македонска организация? Те са си продукт на БКП и на синджир от Сарая - разбирай руския Дръндар!

26

Анонимен

преди 4 години

Комисията на ГЕРБ и ОП е измислена и не работи нищо. Просто цирк на ВМРО пред народа заради изборите че комунистите са виновни за всичко, но те не признаха македонски език, а ГЕРБ и ОП го направиха и накрая и НАТО ще ги притисне за историята.

25

Анонимен

преди 4 години

Нищо по-логично да празнуваме заедно.Нали сме едно.

24

Бай ЙОй

преди 4 години

Ми да празнуваме заедно де! И лунатяните, и македонците са ОРА. И си имат Права! Оти да не празнуват с назе. Едно време и баба ми като тех оратеше, ама язе й разбирах! И сеги ги разбирам и тех! Нема лошо! Да празнуваме! Нищо, че не съ са развиле млого (като мене де)!