13

Анонимен

преди 4 години

До ФаКосвените данъци са най-справедливи. Там се облага потреблението. Дори и да си скрил доходи, ще платиш данъка чрез горивото, цигарите и т.н. ДДС-то да започне да се плаща върху реалните цени на имотите. Печалбата да се оставя който иска да я рейнвестира в модернизиране и разширяване на бизнеса си, а не държвата да я прибира и храни хрантутници.

12

Анонимен

преди 4 години

А добър ден! Някои фармацевтични компании спират да продават продуктите си в страната! Спрете да дъвчете ДДС-то и "плоския"данък, а вземете да махнете тази държавна здравна каса. Колкото и да не Ви се иска, реалността е една. Здравеопазването е бизнес като като всеки друг. Колко години регулираха цените? Ефекта какъв е? Едни спират да продават в България. Други веднага реекспортират евтините медикаменти в чужбина!

11

Фа

преди 4 години

България бедна по лесно ае управлява ! Вместо да намалите ддс помиалете за данък върху печалбите на часрните фирми. В Европа този данък е минимум 30% от приходите фирмите плащат на държавата

10

Август Траян

преди 4 години

Има друг проблем - с допълнителното финансиране на НЗОК от бюджета. Тук вече възниква въпросът, когато се получи този ефект от намаляване ставката на ДДС, или нулева ставка, тогава ефектът върху фиска ще се отрази реципрочно на финансирането на НЗОК от бюджета, което е 1,1 млрд. за тази година, обясни Йордан Цонев.?? Гениално бе Данчо, нов връх в икон.анализ?!?? Това го знае всеки грамотен счетоводител за ДДС ! ПРОЗИРАТЕ ЛИ ПРОБЛЕМА- 1,1 МЛРД. ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА НЯМА ДА СЕ "УСВОЯТ". ЧАТКАШ Л

9

До Анонимен 3

преди 4 години

Преди да гласуваш, ДПС-то ще те вкара в сюнетчийницата

8

Пешо

преди 4 години

Не разбирам защо е този шум!! Намаляването на ДДС не води автоматично до намаляване на крайната цена. Фирмите ще вдигнат началната цена и пациентите отново ще плащат високи цени. Така е в корумпираните държави!

7

Безпристрастен

преди 4 години

деписето ги удари в мивката ПАРИОТИТЕБРАВО КАРАДАЙКАДПС

6

ЕДИ КОЙСИ

преди 4 години

КЪРЪ ДЪРЪ ДА КАЖЕ ЗА КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ

5

Анонимен

преди 4 години

малко по евтини първите два месеца, после леко полеко нагоре , и ни изгодно за потребителя ни за държавата

4

алекс

преди 4 години

тя цялата система на Здравна каса е вредна , интересно ми е каква част от бюджета отива за администрацияи бонуси на чиновниците ? Аз лично миналата година за сефте от над 15 години ми се наложи да вляза в болница, през това време съм си плащал всичкото данъци осигуровки и т.н. накрая платих по 6 лева на ден за леглото + още 200 лева за консумативи за операцията ..........е аз за чий х*й плащам на държавата тия данъци и осигуровки ?

3

Анонимен

преди 4 години

Ще взема да гласувам за ДПС следващият път.

2

Ванката

преди 4 години

Над 40% от бюджета на касата се връща обратно в националния бюджет чрез ДДС-то, което плащат болници и практики + осигуровките и данъците на физически и юридически лица. Отделно безбройните видове такси и таксички към администрации.

1

ъхъ

преди 4 години

Тези марионетки от ДПС да вземат да върнат 1% от откраднатото и после да говорят за политики. Пък и да не забравяме че народът неслучайно ги е поставил в опозиция