281

Анонимен

преди 4 години

До 308 Не допускайте БеляНЕ! - АЕЦ Козлодуй съществува от 50 години и няма никакви проблеми. Не само това, ако го няма АЕЦ Козлодуй цената на електроенергията ще се увеличи най-малко два пъти. Не трябва да се политизират проекти, които са изгодни за българската икономика. Съвременните руски реактори са усъвършенствани, с френска автоматика и са от типа, който безпроблемно се използва в Козлодуй. Франция има над 40 атомни електроцентрали, САЩ - 99. Много страни строят в момента атомно електроцентрали.

280

Shark

преди 4 години

До 308. Ами няма да допуснем Белене, те турците що построят тяхната АЕЦ близо до границата. Споко, хем ще им купуваме тока, хем ако не дай си боже нещо стане, ние ще го отнесем. Така харесва ли ти?

279

Анонимен

преди 4 години

Не допускайте БеляНЕ!

278

Анонимен

преди 4 години

Пуснете филма на наш *** бе! Някой му бил казал, че руснаците щели да строят Белене и той маха радостно с клепналите уши :)

277

Анонимен

преди 4 години

разказа спомените си за събитията преди 33 години генерал Димитров.тоя лъже като дърт римлянин! Почнаха вече с проруската дезинформация. Утре ще кажат, че Политбюро лично са ходили по къщите на хората да ги предупреждават за радиацията.Гнyсни комунисти!

276

Анонимен

преди 4 години

Роберт. Благодаря за публикацията ,завладя ме умиление и скъпи спомени за ОНОВА ХУБАВОТО ВРЕМЕ бях забравил за топлите грижи на партията и държавата. Беше доколкото си спомням около Великден и тогава се празнуваше неофициално , марули репички и гроздова ракия от Онази Истинската , другото дезинформация от ББС . През това време съветските другари овладяха стихията.Бай Добри Бог да го прости. Той и в черква влезе накрая,за покойните ръководители на НРБ или добро или нищо. Аз предпочитам НИЩО!

275

Анонимен

преди 4 години

При една рентгенова снимка експозицията е повече от цялата радиация от Чернобил за един човек. Спрете да лъжете десни фашистки сили, цяла България изкупихте и сега отвличате вниманието от грабежа ви.

274

Анонимен

преди 4 години

Искам да попитам, като официално преди две години казаха че на много места във водата има уран от уранови мини, хвостохранилища и залежи, а сега мълчат, има ли уран във водата или се е изпарил в Космоса?

273

Анонимен

преди 4 години

При Станишев 2006 36 стандарта икономическо равнище, 2008 43, при ГЕРБ 2019 49, извод мега честните според олигархомедиите ГЕРБ е направил за България толкова колкото мегакрадливия според същите медии Станишев за 2 години...Нещо за екокатастрофата в Панагюрище и Родопите от подарените на един процент златни концесии ще напишете ли? Или Чернобил та Чернобил. Днес не сме 1984 година а 2019 и сега има други проблеми като отровни храни които никой почти не лови.

272

Анонимен

преди 4 години

Днес безнаказано правителството на ГЕРБ крие от българския народ за:- огромната корупция - концесии, лицензи, еврофондове, магистрали, булеварди, зали, санирания...- защо Бахрейн за 16 самолета плаща наполовина на нас.- че тока от АЕЦ Козлодуй евтин се подарява на Турция, а у нас се продава на нас скъпия ток от фотоволтаичните фирми на гербераси. Защо ни е АЕЦ като от него печели Турция и почти не участва в микса на цените...- че се подготвя поредния гербав главен прокурор - сляп за гербогр

271

Анонимен

преди 4 години

BАШАТА ФАШИСТКА ПРОПАГАНДА ЗАЩИТАВА КРАДЦИТЕ НА ПО 10 МИЛИАРДА ЛЕВА НАРОДНА ПАРА ВСЯКА ГОДИНА. Добре че не са открити и извънземни, защото и за тях ще пишете, само не за основния проблем на обществото - КАК ТАКА САЙТОВЕ, РАДИА И ТЕЛЕВИЗИИ, КОИТО СА СОБСТВЕННОСТ НА НАЙ-НАЙ-ЕДРАТА ОЛИГАРХИЯ В СТРАНАТА ТОЛКОВА МНОГО ХВАЛЯТ И ХАРЕСВАТ И НИ АГИТИРАТ ЗА КОРУМПИРАНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА герб и дпс?

270

Сериозно

преди 4 години

Абе как така след взривовете над Хирошима и Нагазаки на две атомни бомби и над 100 хил. жертви, населението си остана там, създадоха си поколения, а градовете са станаха доста модерни и проспериращи! По тази "логика" на писачите на статията би следвало на мястото на тези градове днешно време да има бели петна! А след Фукушима цяла Япония да е изселена.... Колкото и да е опасно гръмнал реактор с 2 /две/ жертви веднага след взрива не може да се сравнява с 2 атомни бомби директно върху хората!?

269

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 260Само един СУ-35 ще попилее и осемте остарели ламарини за няколко минути, те дори няма да разберат какво е станало.За това ли, никоя държава не иска невероятните Су 27 маскирани като 35, а се поръчват стотици Ф16 блок 70?

268

Нешев

преди 4 години

Разпоредено било войниците да не сядат и да не лягат по земята и тревата на открито ?!?Очевидно заповедта не е стигнала до всички поделения, защото под.260 от НШЗО "Хисто Ботев" прекара един месец (от 01.05.1986 до 30.05.1986, т.е. само 4 дни след аварията в Чернобил) на полигона в Шабла на открито - всеки ден до обяд учебни стрелби, а след обяд чистене с плажен пясък на нагара от гилзите на снарядите. Спяхме на земята в палатки от индивидуални платнища, хранехме се на открито на замята...

267

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 265Американският конгрес реши РБ да закупи от САЩ осем 50 годишни самолета F-16 за 4 милиарда.Няма смисъл да го повтаряш.Хората вече разбраха, че ще купим чисто нови самолети и, че цената ще е доста по-ниска.

266

dmx

преди 4 години

Живков само за това можеха да го разстрелят. Заедно с цялото Политбюро.

265

българин

преди 4 години

80-82 г. бях в казармата . И без да има радиационна обстановка , там не съм видял нито пресни марули и чесън , ни пресен лук , ни прясно мляко или пък прясно сирене !

264

Анонимен

преди 4 години

Ах, умилих се. В Политбюро им караха храна от Франция, а на нас и гък никой не каза за нея.Спрете Белене, най-важното!

263

и други си спомнят

преди 4 години

В нашето поделение като казаха да измерим радиацията, измерихме 3000 пъти по-висока от обичайното и затова пратихме прибора за ремонт. Едва като се върнаха отпускари след 10 тина дни, разбархме че по Свободна Европа са казали за Чернобил.Казаха ни да пущаме по една капка йод във захарницата и да го пием по една на ден /като бонбонка/. Това създавало йоден излишък за да не приема организма йод от атмосферата. Периода на полуразпадането му бил 8 дни.

262

а

преди 4 години

Чест прави на днес.бг, че са от малкото сайтове в БГ който поднасят истината (или поне част от нея) по такива въпроси.