23

Архитект

преди 4 години

Хора, не се оставяйте да ви подвеждат. Запознайте се с документите и тогава протестирайте!

22

Анонимен

преди 4 години

Проблема на парка около езерото Дружба е ромските съборетини на южния му бряг. Освен това и достъпа на автомобили до църквата. Здрави и прави черковащи се искат едва ли не да влезнат с автомобил в храва и майки с колички, пенсионери и невръстни дечица трябва да им правят път.

21

Анонимен

преди 4 години

Абсолютна дезиндормация. Аз живея точно в парковия район и такова нещо няма.

20

До 16

преди 4 години

Въпреки, че районът е урбанизиран и наблизо има и други сгради, от значение е и мястото на въпросния частен имот и в каква устройствена зона попада. Тогава меракът на собственика е без значение. Може да обжалва по съдебен ред, но според зависито, съдът може и да не уважи претенциите. И тъй като живеем в БГ-то и сме били свидетели на всякакви чудесии и меко казано странни съдебни решения, не е невъзможно и да се закупи правото на строителство, пък било то в разрез с нормалната логика и разбиране

19

До 19

преди 4 години

И къде тук изобщо някой говори за закони, за обезщетяване на собствениците и т.н. Едни хора влизат в частен имот и заявяват, че ще си правят там каквото искат, а собствениците ако се появят там, едва ли не ги чака линч - така ли според трябва да се процедира в една законова държава, това ли е справедливост, това ли твоя морал? И не частната собстност е неприкосновенна, без тяхното изрично съгласие /общетение или замяна/ общината или държавата не могат да правят там какво и да е било.

18

Анонимен

преди 4 години

До sportИ защо според теб кмета трябва да решева къде и кой да строй? Това е самоуправство, диктатура и тежка корупция другарю! Така ли трябва да бъде, едни хора да бъдат местни васали, да рекетират? Всеки трябва да има правото да строй където си иска в урбанизирани райони, спазвайки ясно определени правила, да се иска разрешение от стотици бюрократи е най-малоумната система на света, която генерира единствено корупция и мополизация в строителния сектор.

17

Анонимен

преди 4 години

Мен като жител на този квартал някой пита ли ме дали да изцвъкат точно до езерото тези грозни 15 етажни блокове преди повече от 30 години?Това е частен имот с ПУП.Ще му .......на дедовия на собственика

16

Анонимен

преди 4 години

Собствеността е неприкосновена, но общите интереси (пътища, инфраструктура, паркове, градинки) налагат ограничения на тази неприкосновеност. Има закони според, които държавата може да ви вземе имушеството като ви възмезди СПРАВЕДЛИВО т.е на текущи пазарни цени. Ако собствениците не съгласни с обезщетението - могат да съдят общината и ако се докаже, че че не е справедливо, съда ще постанови по-високо обезщетение. Вариант да кажете "НЕ няма да го дам тоя парцел за парк, искам да си го застроя" просто НЯМА, няма и да има.

15

Анонимен

преди 4 години

Всички далавери стават по общините.Из младостите например години наред се носеше всичко, но в един момент се оказа, че и градинките са частни, та какво излиза с години се подържат частни терени с пари на данъкоплатците.

14

Анонимен

преди 4 години

Не може просто така едни хора да окупират и да се разпореждат по свое усмотрение с чужди имоти! Обществения интерес е да има справедливост, а това което искат тези хора е несправедливо и абсолютно незаконно, не се прави така! Някой си решил, че това полянка на която, кучето му трябва да се изхожда и хоп това вече е негова собственост - така ли трябва да бъде? Има ако утре същия този човек, влезе във вашия двор или жилище, каже чете са негови и ще си прави каквото иска с тях, пак ли всичко е ОК?

13

Анонимен

преди 4 години

До sportЩом района е урбанизиран, няма пречка да се строй върху частен терен, другарю, чети си закона, просто трябва да се спазят отстоянията и т.н. Щом в непросредствена близост до така нареченото езеро има многоетажни панелни блокове, значи може да се построй без проблем 6-7 етажна жилищна сграда. И още нещо, ако все пак общината реши да прави парк и т.н. обществена инфраструктура, по закон тя трябва да предложи на собствениците или друг парцел, или да го обезщети по пазарни цени.

12

Анонимен

преди 4 години

До KKИма си хидроиженери, конструктури и т.н., решения с подпочвените води има много, ти кой си квартални разбирач по всичко? Според твоите писания излиза, че в този район може да има панелни мастодонти от по 16 етажа, но виждаш ли други сгради не може да има, излиза че комари в панелките не припарват - двоен стандарт, злоба, завист и простотия, с това се изчерпва всичко при такива като теб.

11

sport

преди 4 години

До Анонимен 12Може да загради, но не може да строи. Има си ПУП. Ама някой трябва да чете, мисли и тогава да пише. Според теб колко етажна сграда може да има там?

10

sport

преди 4 години

До KKТе вдигнаха блокове на калкан със стената от тунела на метрото, пък в езерото няма да бутнат един блок. Като има балъци, ще има и тарикати. Колкото до кмета, той не се притеснява. Той си е от партията.

9

Анонимен

преди 4 години

Поредна тежко комунистическо-деградантска простотия, която ни се представя като велико дело за благото на обществото. Първо лъжа е че това е парк, не може частен терен да е парк, второ частната собственост е неприкосновенна по конституция, нещо което обаче не се зачита в България и всеки има правото да си загради терена, без да иска разрешението който и да е било, трето нормално и напълно законно е един собственик да иска да строи на терен в урбанизиран терен.

8

KK

преди 4 години

До БИЗНЕСМесността там е бивше блато. Отводнено е със система от дрнажни канали. Ако се прекъснат каналите, пак ще стане блато. Езерото е дупката, от която са вадили камъните за дренажите. Отделно, комарите в този район са специална порода, не знам кой ще живее там.... ама нали бизнеса знае най-добре, парите за сметка на сигурността и удобството.

7

Мелвин Брак

преди 4 години

89 година ревахте за частна собственост. Скачахте , палихте , съборихте мавзолея , паметника на Бузлуджа , разбихте икономиката, образованието медицината, селското стопанство , семейството и.т.н.т.Сега ревете за обществения интерес????Такъв няма има частна собственост, поискана от вас. Кои сте вие, че да ми забраните да строя в ЧАСТНИЯ СИ ИМОТ??? Това е положението. Едно за сметка на друго. Не искайте държавата да регулира процесите в икономиката, сега ревете , че бензина е скъп.Демокрация ..

6

аз-ът

преди 4 години

двамата красавчици на видеото - ако парцела беше техен - друга песен щяха да пеят. Фребни битови проблемчета на новоизлюпената провинциал-буржуазия. Що ни занимавате с тия?

5

аз-ът

преди 4 години

само болен мозък може да смята че Корумпенчеа е невинна. Хващаш я с банкнотите, ръцете й светят, задържала е папката 1 година в дома си (?) на инвеститора ...ама не ! Ганеца си иска неговото - Иванчера невинна. Болни хора сте.

4

Yep

преди 4 години

"Оградата е факт от два дни. Притеснява ни, че има желание да се строи 8-етажна жилищна сграда. Информацията дойде от собственичката на имота. Време е общественият интерес да бъде сложен над частния." - Като не ви аресва одете си на селуу, ако земята беше твоя друга песен щеше да грачиш