60

я гледай...

преди 4 години

Ами сега ? Излиза че Цветанов и останалите са си купили жилищата по пазарни цени.Какви бяха тези писания за по 2-3 000 евра? Може да има и такива балъци да ги платят.

59

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен Ми ти хубаво си инвестирал 2000-та година 11.800 долара плюс 10.000 лева в апартамент който е станал 56.000 долара и има приходи от 80.000 лева. А какво щеше да бъде ако беше купил акции на Apple за 4 долара на акция 2000-та година и сега са 172 долара? Твоите 11.000 долара щяха сега да са 500.000 долара. И същевременно през цялото време щеше да си по-ликвиден.

58

a

преди 4 години

преди да ме псувате, това е чиста хипотетика.Какво става, ако утре българскара държава реши да построи 200 000 апартамента/къщи в и край София? Според мен това е единственият изход от тази безумна ситуация.

57

Анонимен

преди 4 години

През 2000-та купих панелна гарсониера, току-що ремонтирана за 11800 долара срещу бизнеспарка. Продадох я март тази година за 56000 евра. През това време е била под наем с прекъсване от само 2 месеца през 2012-та за ремонт. За целия период съм взел чисто от наеми над 80000 лева. За ремонт и обзавеждане съм дал към 10000 лева. Нека някой да ми разправя, че цените падали и нямало сметка да купиш имот.

56

Анонимен

преди 4 години

Трудно е да загубиш при покупката на имот в София. За да загубиш, трябва да го купиш над стойността му към момента и да ти се наложи да го продадеш доста набързо при временен спад на цените.

55

Анонимен

преди 4 години

значи ГПР 6 процента за банката, а имота носел доходност от 5 процента, ако го купуваш с кредит не си ли пак на минус 1 процент. както и да е, все пак банката печели, а ти губиш, но си мислиш, че като си "купил" "актив", дето ще изплащаш 35 години при тази демографска картина си на печалба... Но наистина много хора подценяват парите и надценяват имотите, като си мислят, че ще стане като 90 години, бързо обезценяване на лева, но вс лучая това трябва да е еврото, което банката дава без особ притсн

54

Анонимен

преди 4 години

По-вероятното е да бъркаш процентите, както за инфлацията, така и за лихвите по кредитите на банките.Инфлацията според НСИ е минус 0,4% за 2015 година, 0,1% - 2016, 2,8% - 2017 и 2,7% - 2018. ГПР за кредит от банка обикновено са над 6%

53

Анонимен

преди 4 години

Банката ви дава Х сумата пари, за да купите актив - имот, очаква при тези лихвени проценти за парите си да печели по -3-4 процента на година. Тук ви разправят, че инфлацията щяла да е 5 процента на година, т.е. с по толкова ще се обезценяват парите. Значи банката ще е на минус 1-2 процента всяка година поради обезценяването на парите, които ви е дала, защото лихвата не може да компенсира инфлацията. Дали!? В момента или вие надценявате имотите или банката подценява парите. Кое е по вероятно?

52

Специалист-експерт

преди 4 години

Като искаш голям апартамент, изкупуваш цял етаж, по възможност със излаз на покрив със тераса. От това по хубаво няма. И със изглед към океана. Наздраве на успелите !

51

Анонимен

преди 4 години

Горките хора от Лондон и Берлин! Защо живеят цял живот под наем, че си държат парите в тамошните банки при отрицателни лихви, а не вземат да си накупят евтини апартаменти в София? Всички "експерти" обещават покачване на цените, какво чакат още безимотните лондончани, а не стават и те софиянци? Пишете ги тия статии в Лондон и Берлин, там са безимотните хора. А-а-а, да, те са безимотни, но не и безмозъчни... Колко поредни тримесечия има макс спад в доходите от имоти, според докладите на см палата?

50

Анонимен

преди 4 години

През 2014 година, си купих жилище в нова сграда. Един от съседите нищо не направи по апартамента и от началото на тази година (2019) го пусна в продажба. Купихме ги на цена от 800 евро на квадратен метър, сега го е пуснал на цена 2050 евро за квадратен метър. Аз на себе си ли да вярвам или на баламите дето от 30 години казват, че балона ще се спука и че цените падали.

49

Анонимен

преди 4 години

И един мармот....Колега ми мрънкаше, че миналата година се набутал с ипотека, щото тази година подобен апартамент се продавал с 10% надолу.Аз сега на него ли да вярвам, или на някакъв продавач?

48

Анонимен

преди 4 години

СОФИЯ стана жунгла.Претъпкано от коли,Селяни от цяла България и криминално проявени лица.

47

Блажени са верующите

преди 4 години

През 2008-*** година, панелката ми в ж.к.Младост в София струваше 42 хиляди лева евро, а миналата година я продадох за 67 хиляди евро. Някои казват, че цените падали ....

46

Анонимен

преди 4 години

Клоун.

45

Анонимен

преди 4 години

най-забавно е, как строителен предприемач обяснява колко е нормално да се вдигат цените, като сравни София с Берлин и Лондон. От тук насетне цените само надолу, апартаменти празни, колкото си щеш, в строеж колкото си щеш,, застаряващо население и средна заплата 1400 лева бруто и при покачване на лихвен процент и затягане на кредитна политика, няма как да е такава цената. Поне 30-40 процента се очаква корекция надолу, а не 5 или 10 процента нагоре.

44

Анонимен

преди 4 години

Преди време търсех апартамент в Центъра на София над 120 квадрата с гараж, но няма и няма. Накрая намерих нещо подобно и го купих поради липса на друго. Два апартамента обединени от строителя в един, но това не е работа - друго си е по проект да има голям апартамент. 146 квадрата жилищна площ (166 с общите части) и две маломерни паркоместа едно до друго, в които доста трудно паркирам автомобила си.

43

ит специалист

преди 4 години

много трудно се намират апартаменти над 100 квадрата. Наложи се да купя три апартамента на етаж и да ги обединя в едно за да имам апартамент от 120 квадрата.Скъпо излезе но си струваше.

42

Fok

преди 4 години

Нека да строят, за да има повече избор на апартаменти и по-добри цени! Административната тежест и контрола пт страна на държавата трябва да се увеличи и държавата да прави проверки от Акт 14, а не за Акт 16, кудето фоста дефекти по конструкцията са прикрити.

41

Цецо Асансьора

преди 4 години

Така е, има цени за всеки джоб. Аз си купувам за по 300 евро/м2 в квартал Изток, тъй като ми е по джоба.