48

Сата НАТО

преди 4 години

Всеракурсно сопло на F-16 MATV (Multi-Axis Thrust Vectoring) ... тоест, буквално вектор на тягата по много оси. Първи полет 1992 г, руснаците - 1998-99 г. и то само на двудвигателен Су-30. F-18 HARV (Hi Angle Research Vehicle)- за полети с голям ъгъл на атака - 1992 г. , с два двигателя с всеракурсни сопла.Grumman X-29 крила с обратна стреловидност - 1984 г. ..., руснаците го правят като Су-47 Беркут чак през 1997 г.Всичко руско е имитация, копиране и плагиатство.

47

Анонимен

преди 4 години

Само не мога да разбера, що бедна страна като нас е гласувала да похарчи 1.8млрд за самолети, после се оказва че ще са 2.4млрд, а накрая ще са 3+ млрд.А вие тука се карате дали да ги дадем на американците или на руснаците... то проблема е, че ги даваме! Като са ни такива приятелчета и едните, и другите - да ни подарят бе?А, чакайте - после почва поддържката на тия неща! И ако почнат да капят от небето, смеха ще е пълен...Събудете се бе!

46

Сата НАТО

преди 4 години

Всеракурсното сопло е измислено и направено първо от американците, тествано е именно на Ф-16. А тези глупости за плазменото запалване са си редовните руски кьорфишеци - пропагандни лайн ца, които русофилчеата ла патс настървение. Су-57 е тотален провал, поради простата причина, че е само един нескопосан фейслифт на Су-27. Това нещо едва лети и като маневреност е по-зле от всички останали съвременни самолети.

45

Анонимен

преди 4 години

Луксозна кола на 50 години. Един руски СУ-35 може да ги попилее всичките F-16 само за няколко минути, разбира се това е невъзможно, никой полот не е толкова луд, че да излети на бойна мисия с тези острарели "луксозни машини"... Просто трябва да се платят 4 милиарда на господарите.

44

Анонимен

преди 4 години

Не е луксозна кола без гуми.Това е най-разпространения самолет.Нещо като пернишки голф 2, с климатроник, парктроник, контрол на налягането в гумите и други подобрения.

43

До Сата НАТО

преди 4 години

Независимо от бодрите съобщения, лек срещу деменцията няма. Тъпакът си остава ***. Лошото е, че един се демонстрира всеки ден.Руснаците изостанали в двигателостронето! Само злобен тъъпак може да дрисне това! Двигателят с плазмено запалване и всеракурсно изменение на направлението на тягата, извистен засега като "изделие 30", почти не дава топлинна следа, с огромна крейсерска и максимална скорости, осигурява на Су-57, след това и на Су-35 енерговъоръженост 1.2! Самолети с един двигател правят

42

Хайдрих

преди 4 години

Най добрият вариант беше не да вземат тези табуретки ,а ЗРК както Турция С 400. Напълно можеха да защитят българското небе и същевременно да модернизират и използват ресурса на настоящите ни самолети.Но... дупене!

41

Rrr

преди 4 години

Оооо слава Богу на мен няма да ми излезе солено тъй като не си плащам данъците в Бг..

40

Българин

преди 4 години

Вече нашите продажници се надупиха. Сега ще цоцат от българския народ колкото си искат краварите. Иска ми се да има прозрачност по сделката, ама медиите са подвластни на западните окупатори и няма да го позволят. Да се види колко много неща няма да са включени и как всъщност в Грипен ги е имало в цената.

39

Сата НАТО

преди 4 години

Тия Ф/ки са идеалните мишени за многократно превъзхождащите ги руски изтребители ! -Ама руснаците искат да ни нападат ли?

38

Анонимен

преди 4 години

До ВинПиянски еkскремент, такива уста трябва да бъдат пълнени, докато поемат!Един Су-35 може да отстреля едновременно 4 F-16 като тлъсти яребици и да държи под контрол 20. И компютърът му да подреди целите по важност.

37

Анонимен

преди 4 години

Тия Ф/ки са идеалните мишени за многократно превъзхождащите ги руски изтребители ! Докато ги обстрелват , руските пилоти искрено ще се смеят на глупоста ,на и-диотите хвърлили пари за краварски катафалки !

36

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен48Ех колко добре бяхме при Жан Виденов а?

35

Вин

преди 4 години

Спахийски, да не го е онождал Нострадамус, че знае това, дето и Боко не знае, каква цена ще предложат САЩ? За окомплектовка се знае, че я искаме пълна, какъв е проблемът- руски пиянски ексременти в устата на "експерта"?

34

Анонимен

преди 4 години

Снощния мач е най-голямото отражение в какво състояние ни е страната. А отговорът е в ПЛАЧЕВНО.Корупция, кражби, измами, шуробаджанащина, източване на европроекти, ниски заплати, пенсии, нисък стандарт на живот за над 87% от Българите, най бързо топяща се нация, най много напускащи са от България, геноцид над Българския народ, и пълен толеранс на ромите. Ако нещо съм пропуснал моля поправки. И това всичко изброено важи в пълна сила след 10 годишно управление на ГЕРБ. ЕЕЕЕЕ НЯМАМ ДУМИ.

33

Анонимен

преди 4 години

Няма по-глупава покупка за БЪЛГАРИЯ!Очевидно НЯКОЙ наш е жизнено зависим от САЩ, та се води от тях като с халка на носа. А и не е само ТОЙ ...

32

Сата НАТО

преди 4 години

Просия отдавна се отказа от опитите да направи модерен еднодвигателен самолет, по причина на тотално изоставане в двигателостроенето. Специално за любителите на руски език мога да препоръчам едно интервю с Анатолий Квочур, летецът-изпитател на КБ Съхой, да видите какво казва за Ф-16.

31

Анонимен

преди 4 години

Еднодвигателни. С остаряла концепция. Малки. Без възможности за много задачи-Остаряла концепция ли?Рузките с вини още не могат да направят такъв самолет. И освен това са СЪС възможности за много задачи.

30

Гoшу

преди 4 години

До 33А ти беше...? А, да, вярно, забравих. Ти беше в контролната кула в турската база и слушаше какво са си говорили пилотите преди да ги свалят. Забравих...

29

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 23Това ще е част от колективната охрана на НАТО, около нас са само Турция,Гърция и Румъния.