104

Богати сме!

преди 4 години

Всяка година подаряваме на америланските ТЕЦове по 680 милиона долара, докато българските пенсионери ровят в кофите за огризки от храна защото като си платят тока и не остава нищо от пенсията.

103

РУСКОТО ГОСТУВАНЕ...

преди 4 години

А НАШАТА ФАЙДА ОТ ДРУЖБАТА С РУСИЯ Е:- НАЙ СКЪП ТОК В ЕС - НАЙ- СКЪП ГАЗ- 3 ДЪРЖАВНИ ФАЛИТАМАКЕДОНИЯ, ПРЕДАДЕНА НА ЮГОСЛАВИЯ.

102

РУСКОТО ГОСТУВАНЕ...

преди 4 години

ПРОКОПСИЯТА НА УКРАЙНА СЕ ВИЖДДА -СЛЕД АТОМНАТА БОМБА, СЕГА ИМ ВЗЕХА НАЙ-СТРАТЕГИЧЕСКАТА ВОЕННА ТЕРИТОРИЯ И БОГАТА НА ПРИР. РЕСУРСИ - ТОВА Е ПОЛЗАТА ОТ КОЛАБОРАЦИЯТА С РУСИЯ!

101

АнонимеН

преди 4 години

НА МАРИЙКА НЕ И ТРЯБВА ФЕНЕРЧЕ В ТЪМНОТО , ЗАЩОТО НА ТЪМНО ТЯ СВЕТИ КАТО ПРОЖЕКТОР !

100

Анонимен

преди 4 години

На 500метра от централата има ресторант който си работи в момента,там живеят и работят хора !

99

Интересното е, че

преди 4 години

шведите още преди някаква информация да изтече за аварията в Чернобил внезапно откриват радиоактовно заразяване в Швеция и започват да тръбят, че е дошло, видите ли от Чернобил, как са знаели за аварята не е ясно, освен това радиоактивно заразяване не е имало дори в района, радиацията е била много силна само на мястото на взрива и от там са жертвите, но в района не е имало, какво остава да се разпространи в Европа.

98

Малко да помислим..

преди 4 години

Нещо в статията куца жестоко. Майката на Марийка забременяла няколко години след аварията(1986), а днес тя е на 20?!?! Значи Марийка е родена 1999год. Т.е. жената е забременяла или "няколко" 12-13 години след аварията, или както името на момичето(без фамилия, просто Марийка) е някаква измишльотина..

97

Анонимен

преди 4 години

Не е възможно ядрен реактор да предизвика експлозия, теоретично това е невъзможно, има хиляди ядрени централи в целия свят от този тип и никоя не е имала авария от този тип, имало е аварии, но не от екслозии, рисковете при атомните централи са съвсем други, ескплозия може да стане само ако е предизвикана отвън.

96

Анонимен

преди 4 години

Американският филм Чернобил е отвратителен. Но ви репоръчввам да гледате сериала " Неразделни" ( Мотыльки ) - прекрасен е!!!!

95

хм, странно

преди 4 години

А защо няма статистика, нито дойче веле нито демократичните свободни медии като ройтерс, сеиенен, фокс, защо не изнесат статисткиа с колко са се увеличили заболяванията, колко деца са родени с дефекти, това може да се получи от министерството на здравеопазвнено на Украйна, но свободните демократични медии нещо мълчат по въпроса

94

АнонимеН

преди 4 години

КАТО СЕ ДОБЛИЖИШ ДО МАРИЙКА С ГАЙГЕРОВИЯ БРОЯЧ И ТОЙ СЪЩО ОТКАЧА!!!АКО СЕ ЗДРАВИСАШ СЪС НЕЯ ЗАПОЧВА ДА ТИ КАПЕ КОСАТА!!

93

Анонимен

преди 4 години

Извън всички останали важни подробности, това, което всъщност учудва най-много експертите след аварията в Чернобил, е много по-малкия брой жертви и щети от очакваното. Трагедия - да, но апокалипсис - не.

92

Анонимен

преди 4 години

Жертвите са били само пожарникарите и хората които са разчиствали графитните блокове на реактора които са били разпръснати след взрива и които са били силно радиоактивни. Няма начин вятър или нещо друго да разнесе прачета от блоковета нито наоколо нито в Еврапа, радиация в района около централата не е установена в района въпреки многократните измервания. Това и досега си остава загадка.

91

Хмен

преди 4 години

Сигурно напитките ги сервира без да излиза зад бара, само с поглед.

90

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 100Може да не са били " неразумни" родителите й, но в крайна сметка на детето им нищо лошо не му се е случило. Родителите й явно НЕ са искали да напускат града , а да остяанат, защото са имали преди експлозията добри спомени и дни. В градчето е било спокойно, единственото, коетъо ги е притеснявали, че са сами,а няма други хора. Дано хората да се върнат в Чернобил и Припят и животът да се върне и да има жизнерадост.

89

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 100Добре бе, "експерте"... Всичко си представям - яде риба от реката в Червобил и т.н. Гледам я - жива, здрава и красива! Дано такава си остане, както и поколението и! Хайде сега ти да обясниш - как си представяш, че са оцелели хиляди, сред които ранени от бомбите в Хирошима, останали са там, създали са не само поколение но и един модерен град! А от Чернобил всичко изселено в радиус от незнам колко километра!

88

Анонимен

преди 4 години

Да е живо и здраво момичето, дано му няма нищо; да си роди деца, внуци да има, дано нямат никакви проблеми. Но родителите просто не са за коментар - представете си украинска идилия - сядат на вечеря, тате наловил риба, мама я опържила, поднасят вкуснотията, гайгера вие, та ще се задави; те я галят по *** и викат "Яж, Машенка, това е много полезно, голяма да пораснеш, я, пийни си и млекце, нищо че свети малко в тъмното, и то е много полезно за децата"....

87

Анонимен

преди 4 години

Жертвите в Южна Япония са милиони и досега от американските бомби се клати целия океан и стават цунами от Северна Корея до Индонезия и Перу. София също беше срината.

86

Анонимен

преди 4 години

Дано животът да се върне в този хубав град, въпреки това атомно бедствие. Между другото, в Чернобил има православен храм, основан през 1878 г. Дано хората да се върнат там и нещата да се подобрят за всички - за града, хората, работа, природата и животните ( туристи са хранили и лисици).Марийка е хубаво момиче и й пожелавам да бъде все така хубава, здрава, умна, жизнерадостна и да обича родителите си. Между другото, ако имаме с мъжа ми дъщеря ще я нарека Мария - много ми харесва това име.

85

някой

преди 4 години

Става Марийка, них и дал да си поиграе с моите два космати реактора, които ще и избухнат в устата :D