65

Само да напомня..

преди 4 години

..на калековците, че има известна разлика между СССР и днешна Русия. И войната за ресурсите на студената Арктика няма да е хладка, а твърде, твърде гореща. Както вече казах, всеки, който иска да помете руснаците с военни средства, да ги натика в *** *** тия ***, е напълно свободен да го направи!

64

джо

преди 4 години

Калеко, никой не се засяга на тема Руснаци. Студената война я загубиха ,защото носеха на гърба си половината соц.лагер барабар с някои от техните републики. Но голямото "носене" и "месене " приключи , а сиренето стана с пари.Русия се оттласна от Дъното и вече плава свободно. За разлика от нас, големите Мушмороци, които дълбаем дъното и даже като гледам ще ставаме още по зле след последните покупки на най - съвършените таралясници. Не гледайте Руснаците , гледайте нас.

63

Калеко Алеко

преди 4 години

До Анонимен ... Аз пък да напомня на тези дето се засягат на ***, че тези с физическите оръжия вече загубиха една Студена война и сега са се окопали в коч.ината си, отделени от цивилизования свят със санкции, контрасанкции и противоракетни щитове ... А този който вади нож другиму от нож умира ... !!!

62

Анонимен

преди 4 години

До Калеко АлекоДа напомня на калековците, че по време на война се използват главно налични физически оръжия, а не БВП, част от който днес се формира от виртуални финансови инструменти. Те са хубаво нещо, но имат малък недостатък - не могат да стрелят...

61

джо

преди 4 години

Другарю, Калеко . Тази вездесъща Италия е от отбора на Гърция. Русия не е супер икономика , но няма заеми и проблемите при тях са от друго естество. И Австралия изнася много суровини ,но никой не претендира,че икономиката и е зле. Това е да си богат.да имаш всичко Алуминий, диаманти, мед, цинк, уран и т.н. И когато ги експлоатира собствената държава всичко си е наред.

60

Анонимен

преди 4 години

До Waffen SSЯвно не си виждал карта на света. Най-краткият път от САЩ и Канада до Европа не е по Северния морски път. Нито пък от Южна Европа до Китай и Япония. :)До ... 60Тези 22 км за които говориш (12 морски мили) са териториални води. За континенталния шелф има други правила в същата конвенция. А освен тях има и 200 милна ИИЗ за която пък има трети правила.

59

Калеко Алеко

преди 4 години

Страната на бензиноколонките и природните изкопаеми, която е оградила с бодлива тел 1/6 от световната суша, има икономика която по брутен еквивалент се равняваше на тази на Италия /преди обаче да и бъдат наложени санкциите/...Та тази страна обхваната от сибирски блата иска да колонизира още източници на ресурси, за да ги вложи във военен скрап и да увеличи постъпленията в офшорките на олигарсите си ... Крайно време една по-прагматична нация като китайската, да насели и облагороди тези територии

58

Waffen SS

преди 4 години

Как отмина хубавото време при видният алкохолик Елцин.Как всякакви западни концерни,фирмички и международни гешефтари,и спекуланти си бяха поделили,по свой вкус и желание неизчерпаемите богатства на Русия.Няма как да се отрече и участието на местните предатели и лигльовците наречени демократи .Но се появи един енергичен мъж,който започна успешно да подрежда къщичката Русия,та затова е сега този неолиберален и евроатлантически плач и размазани сополи.Да им измъкнат тлъстата хапка от устата.Лошо

57

Анонимен

преди 4 години

До АнонименДо 58Къде си видял как живеят руснаците? Или някой добър чичко ти каза? Ще те разочаровам, но живеят много по-добре от нас.

56

Анонимен

преди 4 години

До АнонименДо 66А генералите от САЩ и НАТО явно не се осведомяват за военната мощ на Русия само от Тубата като теб. Може би затова не изпитват твоя възторг.

55

Анонимен

преди 4 години

До АнонименДо 61Съгласен съм с теб. В дълбоката провинция в Русия не живеят богато. Но не живеят богато също така и в дълбоката провинция в САЩ.

54

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 63За военната мощ на Русия се осведомявам от анимациите в тубата:)) Лелееееееее, какви страхотии има там!! Ама само там де:))

53

...

преди 4 години

Епа то нали има международни закони бре! 20км сле брега е на държавата другото е международни води! То това явно не се спазва! Добре де *** то там са няколко държави ако сека тръгне да иска северния полюс за себе си!? Нема да стане! И предполагам, че от това нема да излезе нищо хубаво!

52

джо

преди 4 години

Пак статия от типа "Колко са лоши Руснаците" Само ,че техните претенции не са свързани с екватора , а Арктика, това е "задният им двор" . Нормално е да разработват находищата в шелфовете води както го правят всички останали. Къде на картата например граничи Полша, та да експлоатира находища в Арктика . По същия предлог могат да имат претенции и за Черно море.

51

Анонимен

преди 4 години

До Bad CompanyКогато имате време - моля да се осведомите за военните ресурси на Русия. За съжаление, не става с гледане на картинки. Тогава може би ще разберете защо няма мераклии да демократизират тази територия по начина, по който бяха демократизирани Либия, Ирак, Афганистан и куп още страни.Успех в осъзнаването на фактите, друже!

50

Bad Company

преди 4 години

Я! Тролчетата ми нашлякали минусчета!! Що бре, чоджум, нека хората са видят колко са "хубави и китни" руските градчета и колко са неуредени и мръсни западните!!:)))

49

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 58Това, че руснаците живеят бедно в дълбоката провинция не променя факта, че са геостратегическа сила. Неприятно, неприемливо, но факт. И, което е още по-лошо, няма мераклии да се справят генерално с рашките. Споменът за съдбата на последните, които се опитаха през 41-45, още не е забравен.Поради което американците приказват юнашки, налагат санкции, но и в Сирия. и за Крим и Донбас подвиват опашки като настъпени домашни котенца...Факт!

48

Анонимен

преди 4 години

57, няма лъжи, няма измами. "Голямата игра", насочена срещу Русия и Православието се води от стотици години и ако трябва да бъда точен, от времето на дядото на Иван Грозни - Иван III. Думите "Сибир е твърде богат, за да бъде оставен само на Русия" са постулат в "Голямата игра" и вече не е ясно и не е важно кой пръв ги е произнесъл.

47

Анонимен

преди 4 години

До tamadaВсеки, който желае да спори с Русия по тези проблеми, е свободен да го направи. В напълно неограничен формат - от преговори, пропагандни кампании, та чак до военни действия. Фактите, обаче, са налице - руснаците усвояват Севера, никой друг не го прави в тези мащаби. Който е недоволен от това - казах вече какви опции има. Да заповяда. И да не забравя, само, че Русия не е нито Либия, нито Ирак, даже Виетнам не е. А там САЩ загубиха и войната, и над 50% от военните си ресурси...

46

Анонимен

преди 4 години

До sdруснаците са зинали да лапнат целия свят а половината от тях живеят в мизерия, без тоалетни и течаща вода. нещастници, дег-енерати а искат геополитическо величие