188

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен211Какво означава този сложен термин "бабалюга"?

187

Анонимен

преди 4 години

Абе бабалюги лекарите до колко работят докато могат . има на 80г. работят колкото ми позволява здравето..

186

:))))))))))))

преди 4 години

В коментарите към другите статии вече пеят "Крепи се буцо, крепи се", а вие тук още се карате.Ето затова науката не се развива добре в България! За да има наука, нужно е да има не само ум и знания, но и широка душа! :)

185

Анонимен

преди 4 години

Защо в БАН с нокти и зъби драпат да стоят на щатните си длъжности, докато навършат 70 г. и чак тогава да се пенсионират?Ами защото не е кой знае колко трудно да ходиш в института си веднъж седмично за по няколко часа и заплатата да ти върви.Има ли смисъл да коментираме повече?

184

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 206Кои ние, бе?

183

Ще се пенсионират ли

преди 4 години

Вие не знаете ли, че учЕните още от времето на соца имат право да работят по до късно. Сега по закон и мъже, и жени в БАН могат да дремизгат там до 65 г., но по вътрешно споразумение си издействаха да могат да стоят на щатни длъжности до 68 г. Когато навършат 68, получават разрешение да останат, докато навършат 70 г.Това в последните години е масова практика.Навсякъде негодуват заради повишаването на възрастта за пенсиониране, само в БАН чудо правят, за да останат по-дълго време на работа.

182

Анонимен

преди 4 години

Вие сте икономисти , социолози , политолози .. За вас докторската степен е социален лифт да станете политици , министри..

181

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 205Какъв Ротшилд в БАН, бе?Ти пък взе, та се напи.Що се отнася до Сорос, точно от БАН са онези въртиопашки, които въртят-сучат и правят всичко възможно да формулират някой такъв извод относно явления в социалната сфера, че да му харесат. Та ха дано да им отпусне някой лев ...

180

Анонимен

преди 4 години

До До Анонимен 184 Да Ротшилд и Сорос раздава докторските степени по икономика .. А за математиката и физиката трябва и ъкъл..

179

До Анонимен 184

преди 4 години

Научните степени в БАН също се раздават на кило, когато става въпрос за "наши" хора.Но опита ли се да се развива като учен там някой, който не е от професорска фамилия, не е спуснат с парашут като близък на някой от властниците, за него има само един начин да пробие - като спечели нечие покровителство като поднесе солиден дар или направи голяма услуга. Тогава го припознават за "свой". Не спазва ли това правило - д/*** да му е яко! По-лесно камила ще мине през иглени уши, отколкото той да успее.

178

Анонимен

преди 4 години

IT сектор не се появява на пусто място - някой трябва да е работил 30-40г. преди това за да може да взимате днес 4000-5000лв. в София..

177

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 172Това, което изразяват повечето от коментиращите тук, не е "злоба срещу учените", а е справедливо възмущение срещу псевдоучените, настанени с връзки на научни длъжности, спъващи развитието на науката и пречещи с всички сили на кадърните и добросъвестните да се изявят, ако са имали наивността да постъпят на работа в БАН.

176

Анонимен

преди 4 години

Толкова сте калпави и негодници че дори и в най-добрия университет да идете ще запишете икономика , че най-лесно се завършва и учи.. Това сте вие негодници лош материал.. На крив члeн и вълната му пречи..

175

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен Да си станал и ти милиоционер да завиждаш

174

Инженер

преди 4 години

До Анонимен Имаме калпаво образование защото са ви калпави децата , само 5% от студенти в ТУ или ФМИ имат силата волята да завършват ТУ Дармщат или ТУ Мюнхен..Така че Боко е прав да не влага пари в негодници и лош материал ..

173

Анонимен

преди 4 години

В тая държава няма работа за народа безработни са всички и трябва да се емигрира ако се появи обява за някаква работа то е за работа за 450 700 лв и винаги мястото се взима от връзкар .Да кажем обява търсят се готвачи или ит та ама да не би всички да сме готвачи или ит та не сме търсят се само някой видове работа .

172

Един от Северозапада

преди 4 години

Както казва Баце Бойко Банкянското Слънце,/Да се свети името МУ/ на тази държава учени не и трябват. От студентската скамейка-да отиват да садят картофи и да гледат шилета за износ, там е бъдещето на Европейска България!Катар и Саудитска Арабия чакат за нашите агнета!За какво са ни учени, училища и учебни заведения изобщо? Болници и здравеопазване също не ти трябват, щом Лилито предлага пенсия на 75, трябва да *** по-бързо кандидат пенсионери и пенсионери-само разходи!Гарантирано от ГЕРБ!!!

171

Анонимен

преди 4 години

Както са толкова лоши тези Феодални старчета как така имаме IT сектор да се хвалите че взимате 4000лв. , шампиони на ученически олимпиади, студенти в MIT сина Цачеева , най-важното 2-милиона кенефочеситачи на запад..Кой ги научил тези учители и тези инженери.. Сигурно някой Германец или Американец..

170

Анонимен

преди 4 години

Вие трябва да им миете краката и водата да им пиете на тези Феодални старчета , че устояха толкова 40 години да ви учат децата без пари..

169

Анонимен

преди 4 години

ИКОНОМИКА ТРЯБВА - ТОВА Е!