208

До До учен /продълж/

преди 4 години

- - - е депозиран в научните архиви на съответните институти. И доведеното готованче-връзкарче взима готовия материал от архива, преразказва го и пише няколко страници заключение. Това е дисертацията, която успешно защитава!След 5 години публикува тази "своя" дисертация под формата на книга и това е хабилитационният му труд! В много институти масово се погази правилото, според което не можеш да получиш два различни научни степени за един и същи труд!А в тези случаи, трудът е краден!

207

Анонимен

преди 4 години

До До ученТи наистина ли вярваш, че гарван гарвану око ще извади?Няма смисъл да изреждам примери за конкретни социалистически лелки, които са хабилитирани с по няколко статийки на ниво ежедневен периодичен печат. После тези същите, довеждайки в институтите си свои роднини и други близки, им дадоха като теми за дисертация темите на свои връстници, които бяха провалени, защото нямаха нужните покровители. Но емпиричният материал, който бяха събрали като база за дисертациите си, е депозиран - - -

206

Пак до Гост

преди 4 години

На тези 6 000 човека помощен персонал в БАН пак ние, данъкоплатците им осигуряваме заплатите!Така че, седни и направи сметка по колко стотици хиляди левове от бюджета се полагат на всеки един от тези 2 700 миропомазаника. Плюс имотите за 5 милиарда, които са на тяхно разположение.И в резултат какво дават? Раздават си един на друг научни степени и звания за допълнителни надбавки към заплатите. раздават научни степени и на свои близки, които допускат да бъдат назначени в БАН. Това е.

205

До Гост

преди 4 години

- На разположение на 2 700 умника са имоти за ПЕТ МИЛИАРДА !!!- Държавата ежегодно им отпуска по 70-73 милиона лева, а за тази година получиха допълнително още 13 милиона.- Добави и милионите от Фонд "Научни изследвания", по-голямата част от които също отиват в БАН. Ежегодно на този фонд се дават от бюджета до 100 милиона лева и повечето от тях са за БАН.- Не знаем по колко още пари успяват да измъкнат оттук-оттам.С всичко това се разпореждат 2 700 шуробаджанака! Още около 6 000 им слугуват

204

Гербер

преди 4 години

Лабораториите на бан да се преструктирират на молове и чалготеки! В момента само пари харчат за скъпи високотехнологично разработки!

203

Анонимен

преди 4 години

В румъния учените взимат по 15 000 евро заплата, а в ке не фистан - 510лв.

202

Анонимен

преди 4 години

В румъния учените взимат по 15 000 евро заплата, а в *** - 510лв.

201

Учен

преди 4 години

До 226 И тази "нещо като" ревизия до какво мислите че ще доведе? Веднага ще ви кажа - до нищо! Пак казвам, направиха си закон за да станат определени хора някакви. Сега тези хора вече станаха каквото искаха и смениха закона, да се оправят следващите. Много мога да споря с вас по този въпрос.

200

Иванчо камБАН

преди 4 години

Наложително е да бъдат пенсионирани.... щото ще умрат от старост на работното си място . Вкопчили се като дърти лешояди в лекьосаноти си и разядено от молци бюро което са обитавали цял живот бранейки го от младите и смущаващо интелигентни млади учени опитващи се да започнат научна кариера .

199

До учен

преди 4 години

Съвсем не сте наясно. Изисканията за покриване на минималните изисквания по новия закон важи и за тези, които вече ги имат. Тече нещо като ревизия и за ваковските и за игнатовските хабилитирани учени и всеки един от тези хора независимо кога се е хабилитирал трябва да покаже доказателствен материал за това дали е покрил минималните изисквания. Закона го има в Държавен вестник, който е на свободен достъп и всеки може да си го изтегли и прочете.

198

Анонимен

преди 4 години

До Един от СеверозападаКакто казва Баце Бойко Банкянското Слънце,/Да се свети името МУ/ на тази държава учени не и трябват.И кога го е казал бе *** московски?А студентите които имат дипломи за маркетинг, социология и т.н. невероятно важни професии ако станат овчари ще са далеч по-полезни на страната, защото социолозите примерно не помня да са дали веднъж вярна прогноза.Аз уважавам всеки овчар повече от тях.

197

Учен

преди 4 години

До Добри или лоши. А защо занижиха критериите за заемане на академични длъжности? Защо махнаха ВАК и СНС? Защото някои хора, наши и ваши, пълни ***, трябваше да защитят дисертации, да се хабилитират и да станат професори. Сега ще ми слагат минимални изисквания. Ами нека първо тези, станали някакви по предишния закон да докажат че заслужават титлите си, защо сега ще го отнасят следващите заради тях? Какво е това, защита на дисертация пред 5 души, все "наши хора"!!!! Да върнат поне СНС

196

Добри или лоши

преди 4 години

Добри или лоши учените в БАН заедно с тези от СУ и още 3-4 университета единствени безпроблемно покриват държавните минимални изисквания за заемане на академичните длъжности, както е по новия закон. На другите места положението е почти трагично. И критиката към БАН е основно затова, за да се прикрие колко е зле положението на тези други места. Елементарно омаскаряване. Съвсем скоро цялата тази истина ще лъсне и затова много хора са изпаднали в паника и са се нахвърлили да ръфат БАН.

195

Така е ..

преди 4 години

Ако някой от по младите в БАН се укаже кадърен и " надигне глава ",дъртите веднага го поставят на място.Работил съм в научен институт и знам как е.Ако някой има научна разработка най от горе се накачваха директора , партийния секретар , още няколко калпазани , а" човека " на последно място.Така се трупат чужди публикации и дъртите растят за чужда сметка.И ето ти професор, академик...

194

СС

преди 4 години

Прав беше Симеон Дянков май. :)

193

Дядо Соци

преди 4 години

До Един от Северозапада 189 Написал си глупости както винаги. Борисов се справя много добре като премиер и никаква Корделка не ни трябва. Твоята няма да стане.

192

Гост

преди 4 години

Като навсякъде и в БАН има от всичко. Обществото трябва да знае че през последните 10 години бе наложен геноцид срещу БАН, който може да се обобщи като "да им спрем/ минимум 💰, останалото биологията ще свърши".

191

хе

преди 4 години

2700 учени по едно научно постижение на няколко години да бяха правили,сега България цял свят да я знаеше.Много учени,много нещо сме имали,само дето никак не личи.

190

Анонимен

преди 4 години

Абе някй може ли да каже колко разработки и с какъв финансов ефект (какъвто и да е за който и да е) е направил този БАН.

189

Анонимен

преди 4 години

До АнонименБабалюга е негоден слабак , негодяй програмист на руски .. нещо като ламер на английски.. това са хакерски диалекти ,в речника няма да го намериш.