228

вярно е

преди 4 години

И не знам защо прокуратурата не ги подгони. Хем са на ръководни длъжности и се зоват професори, хем са в пенсия. Като им се ще на дъртофелниците да получават хем заплата за професор, хем пенсия, хем всички пари от проектите да са приу тях. Алчни и противни. Да не говорим, че никой на нищо не са научили. Само използват младите да им работят за без пари.

227

Ст.н.с. д-р. проф.

преди 4 години

Тези от БАН са си феодални старци. Работят там по 91 годишна възраст. Не правят абсолютно нищо, и не знаят нищо, но си придават важност все едно те са открили тока, водата, че и това че земята се върти. Там млади не се допускат, а всячески се прогонват - дружно от всичките изкукали старчета. Но и никой в тази държава не иска да сложи тези неща в ред - *** и *** народ се управлява най-лесно. Тези в БАН не са по-малко прости и *** от останалите.

226

Анонимен

преди 4 години

то у нас какво ли остана че учени дето не са футболисти а пък момичетата гледат за футболисти дори не за волейболисти така че България си отива в безвремието и остава приказката тука имало една страна ......

225

Анонимен

преди 4 години

Ще остане само един "учин" - този от Учиндол...

224

Анонимен

преди 4 години

До ОбобщениеЧул те Господ.Но, за съжаление, шуробаджанащината в БАН е мощно средство за неутрализиране на естествения подбор.

223

Обобщение

преди 4 години

Да очакваме, че естественият подбор ще реши генерално проблемите на БАН.

222

Ванина

преди 4 години

Със сигурност децата с постижения на международни олимпиади не са ги учили феодалните старци от БАН. Те по-скоро биха ги провалили.

221

До 244

преди 4 години

Дано да съзнаваш, че това, което си написал има стойност на общи приказки.Обяснимо е да искаш да се пребориш за статуквото, което имаш и да се стремиш да подобриш доходите си.Но да се самозалъгваш относно дереджето на БАН е вредно на първо място за самия теб.

220

До 242, 243, 244

преди 4 години

Основна грешка: След като работите в БАН, сте си въобразили, че точно вие сте учените в България, само вие знаете що е това наука и как се работи на научното поприще.Претенции за заплати, а какви са ви постиженията?Най-разумно е да се започне от началото, от корена на проблема.Как така точно в БАН толкова лесно стават редовни докторанти и леко тръгват по стълбицата на кариерното развитие хора, които са били посредствени студенти? Защо се случи неведнъж пред отличници да има непреодолими стени?

219

До Анонимен

преди 4 години

"Западноевропейска наука" няма такова понятие, то е само в чиновническата ти глава. Science is Global and BAS is part this.А че управляващите изгониха младите от науката и в частност от БАН е факт.

218

млад учен

преди 4 години

И сега разбирам, че имам имоти за 1.85 мил. и от заплата 650 лв., а плащам наем за стая 150 лв. въпреки, че съм милионер по щата си в БАН, си викам "ученото си е учено* и продължението е ясно.

217

Добави

преди 4 години

До 240-241Чул, недочул, няма такава сметка!Тези 1300 евро, вкл. заплата, режийни, и т.н. издръжка/ учен/ месец в БГ, ако е истина, са само за една стипендия на докторант в Германия, Холандия, ... дори и Испания. И няма толкова помощен персонал.Какво ли сте преживели, та толкоз жлъч.Успех на друго поприще, за учен не е вашето!

216

Анонимен

преди 4 години

До До 230-231Такава е простата, най-груба сметка, показана под 240.Попитай някой корифей от сферата на западноевропейската наука - ако който и да е от техните учени има осигурена от държавата такава издръжка, какви резултати ще се очакват от него?

215

До До 230-231

преди 4 години

Ако разделиш дадените тази година бюджетни пари на БАН, на 2 700, какъвто е броят на учЕните, ще се получи хубава цифра - близо по 2 600 лв месечно за заплата идруги разходи.По колко е успял да докопа всеки от тях от ФНИ, не знаем, това са допълнителни пари.После раздели 5 милиарда на 2 700. ще се окаже, че на всеки учЕн се пада собственост на стойност около 1 850 000 лв.И накрая раздели 6 000 (техническите помощници) на 2 700. Оказва се, че на всеки учЕн слугуват по двама или трима човека.

214

нашият Бг проблем

преди 4 години

Онези умове, които са създадени да пасат патки, у нас или управляват, или се занимават с наука. Така караме вече 74-75 години.Онези българи, които са създали Бълг.книжовно дружество и са дарявали недвижими имоти за издръжката му, едва ли са си представяли какви учЕни ще се разполагат след век и половина в институцията наследник на БКД.

213

До 230-231

преди 4 години

Ум робува, ум царува, и ум патки пасе!Завиждайте, завиждайте ... БАН е създадена от родолюбиви българи, дарили и къщите си, за да има наука!И 150 години по-късно, мишкуваш в нета да им дига костите... и оценява имотите.СРАМ, СРАМ

212

До 230

преди 4 години

Имотите на БАН са трън в очите, като единственото неразграбеното от властта, при който и да е тя! Имотът също иска поддръжка от бюджета! Този фонд осигурява средства за обезпечаване на работата. Не заблуждавайте, че от имоти, фонд и каквото си мислите оттук, оттам прави достойна заплата!

211

асистент

преди 4 години

До УченАми дори и всичко това да е вярно винаги и навсякъде, което определено не е така, ниските заплати по никакъв начин не допринасят за промяната в ситуацията. Напротив, академична кариера избират точно хората, които разчитат на допълнителни доходи - т.е. в много от случаите не са с нагласата да си изпълняват съвестно преките задължения по трудовия договор. Държавата и обществото по никакъв начин не печелят от това.

210

Учен

преди 4 години

До 232-233. Ами да, нали и аз това казвам. Че нищо няма да стане от тези "нещо като ревизии", само се имитира дейност. Мнението ни по въпроса е едно и също, но го казваме по различен начин. Естествено че на никой нищо няма да отнемат, дори да се докаже, че дисертацията е написана по описания от вас начин. Всички в системата знаем, що дисертации се "написаха" наготово, със стари данни с променени дати и т.н и т.н, това е тема без край. Лошото е, че именно тези са с най-високо самочувствие!

209

До учен

преди 4 години

Затова няма надежда да бъдат отнемани научни степени.Нали преценката ще я правят същите тези, които бяха облагодетелствани от вакханалията "Аз давам на теб, ти после даваш на мен или на някой мой човек."Най-много да започнат да пишат изложения един срещу друг, когато се конкурират за някоя изборна длъжност. Тогава ще си развяват един на друг кирливите ризи, защото си знаят резилите.И какъв ще е резултатът? В крайна сметка всичко ще се потули, за да не си развалят рахата.