532

До 561

преди 4 години

Няма начин да не е вкусно щом вие сте го правили. Въпроса е в продуктите, които се предлагат по магазините. Ако не си взимаш Organic рано или късно си го закъсал. Той за това градинаря от Калифорния, който е неизличимо болен осъди Монсанто за милиони. Глифосата е във всичко. А водата е пълна с анти депресанти, антибиотици и ква ли не химия освен флуора. Има карта по райони. Това средния американец даже и не го знае...

531

До 562

преди 4 години

Съгласен съм с теб. Но не и с първото ти изречение в 556. Както ти каза, въпрос най-вече на избор. Живота който си описал(а) може да се води и в БГ, за предпочитане според мен. Аз съм в Ню Йорк и като предимство може да се отчете заплащането (относително казано), но лошото е, че казаното от BatBulgar е истина. Посочените в статията заплати за Германия са доста по-ниски в сравнение с тези в САЩ. Бих посъветвал младите да градят семейства в БГ. Дано и държавата да създаде по-добри условия за това.

530

Iozeff

преди 4 години

Детето е на 15г. и днес се прибира в Бг за 2седмици ваканция. Това статистиката на Бг как ще го отчете!? Като още 1 млад човек завърнал се от чужбина!?

529

аз

преди 4 години

До 558Ами аз по принцип избягвам да ям ГМО храна, и в САЩ, и в БГ. Въпрос на средства, а дори и и на това къде живееш и дали имаш възможност да отглеждаш някои неща сам. Аз живея в малък град, имам къща с градина и наоколо има много ферми за биопродукти и свободно отглеждани животни. За водата- аз съм от Добрич и не мисля, че там водата някога е била по-чиста от тук, има си филтри за целта все пак. Естествено и на двете места всичко се свежда до средства и избор. Не се оплаквам.

528

до 558

преди 4 години

какво гмо бе баце, и а съм в щатите ана ди правим и суджуци и кисело зеле и всичко!и е супер вкусно. който си го може може и тук в уса.

527

Анонимен

преди 4 години

На тия ... кой им каза, че са умни?

526

Анонимен

преди 4 години

Как решиха, че са умни???Хахахаха....................................умни,умни, колко да са умни???И аз съм умен, но ме държат на 1000 лева заплата!!

525

до 556

преди 4 години

И като живееш в САЩ от 18 годуни харесва ли ти ГМО храната и вкусна ли ти е водата пълна с флуор и всякакви химикали? Просто питам щото и аз съм в САЩ от толкова време и няма нищо за харесване. Жалко за децата за които споменаваш, че родителите им не са ги научили на любов към Род и Родина. Не знаят какво изпускат понеже нямат база за сравнение. Все пак това е целта, да се унищожи БГ населението и да се освободи територията.

524

до предател от Герма

преди 4 години

Много добре си описал новото робство. Фалшиви усмивки и подмазвачество в екипа. Лоялен работохолик за когото компанията е над личния живот и който е винаги на разположение. Да те товарят с все повече работа за същите пари понеже трябва да помагаш на колегите. Зомбиране! Докато са ти на гърба си хубав. А си поискал компенсация за робския труд ставаш лош. Айде няма нужда от тази пропаганда. 555 BatBulgar ти е обяснил действителността едно към едно.

523

аз

преди 4 години

Абе, не знам кой се връща освен некадърниците. Аз живея в САЩ от 18 години, т.е. половината ми живот. Все по-често срещам американци от български произход, които никога не са стъпвали в България. Мама и/или татко са от България и с това се изчерпва знанието им. Кофти, но факт. Ако си мислите, че специално децата на емигрантите в САЩ ще се върнат, живеете в дълбока заблуда. За тези в Европа може би има по-голям шанс, те поне се прибират по-често и имат някаква идея какво е България.

522

BatBulgar

преди 4 години

Не се прибират заради парите, а защото на Запад вече не може да се живее нормално. Пълно е с африканци, жендъри и ти взимат децата службите. Освен това, ако случайно мислиш различно от пропагандата, рискуваш да си изгубиш работата, колата, къщата, а може и да те осъдят за вицове. Нещо да ви напомня това???Благодаря предварително!

521

a

преди 4 години

Е хубаво че са решили да се прибират, но малко са им погрешни очакванията. България е страна от третия свят, с ниски заплати, почти нулеви пенсии, смешно здравеопазване, безкрайно крадливи политиции и съдии. Това се променя, разбира се, но става бавно, разбирай с десетилетия (може би столетия).

520

И един мармот завива

преди 4 години

Хахахаааа.Братчеда ми дето е на 47г. и е полицай напуска за да дойде да работи при мен в Скандинавия от 1 юли!!!Бяга от държавна "лека" работа...Много е зле положението явно...А аз нямам намерение да се връщам на територията на мутрите,ало апашите,кучета убиици,менте стоки и храни и т.н.Драскачи,докога ще публикувате фалшивите си драсканици!!!

519

Анонимен

преди 4 години

Стига с тия ЦПУ-та,10-15 години съм ги работил в България,файда никаква не съм видял.Толкова съм ги намразил,че каквито и пари да ми дават мерси,да си ги работят.Аз в няй-яките си години пари не съм направил,та сега да тръгна да обслъжвам по 5-6 ,,тояги'' на смяна,не мерси.Който си има работа,да си я работа,аз мога и с малко.

518

Един от Северозапада

преди 4 години

До маде ин Булгари "Който се е провалил в Чужбина, той се връща в България."---Браво, най-смисления коментар! Така е, поддържам напълноказаното! Справка-Юпитата на Царя, Роско, и хиляди "патриоти", повечето "Програмисти и IT специалисти" , зарязали на запад няколко К в евро за да дойдат да работят тук, за 1500 евро заплата, колкото на запад взима един тираджия, едвам избутал тук СПТУ по автотранспорт, и курсове профисионална компетентност...

517

Предател от Германия

преди 4 години

До ИнженерИ да ти кажа че образованието една малка точица в CV-то която HR вземат само за информация. Много по-важна е трудовата ти биография - какви длъжности си заемал преди в кои компании и какво си постигнал там. Другото много важно за компаниите е личните ти качества. Колко добре работиш в екип, преследваш ли целите си, работохолик ли си, лоялен ли си към компанията, да си склонен да помогнеш на колегите и т.н. Често помагам на HR за техническеската част на интервютата за нови кандидати

516

Анонимен

преди 4 години

За ,,Младите и Умните'' е ясно.Кажете за ,,Старите и Умните'',хората от изгубеното поколение,за хората които избягаха в 30-40те си години от мизерията в България.За хората които никога няма да видят пенсия в живота си.Кажете за тях,те как да се приберат.Това са десетки хиляди хора,които не очакват нищо нито в чижбина,нито в България.Напишете за ,,Изгубеното Поколение''.За тези младите и образованите е ясно,те и в Африка да идат,ще са добре.

515

Един от Северозапада

преди 4 години

До Анонимен531 Трима такива "механици" , отговарят заподдръжката и работатана 20 машини, при това, понякога програмирайки и настройвайки някои от тях по 2 пъти насмяна.В тяхната работа най-ясно се пресичат теория и практика.Ако числиш, че е лесно, ела ти програмирай по ос X,Y,Z, нотака, че накрая да излезе нещогодноот машината? Работата, според теб е за среднисти, а и сами си правят всичко машините, само им въвеждаш чертежа и-готово? Какво са за тая нищо работа 650 евро, или 700? Защо се мъчиш?

514

Анонимен

преди 4 години

Глупости! Кой е луд да се върне?

513

МАТЕМАТИКА

преди 4 години

Направих си труда да сметна Общата Сума Заплати от всички над 500 коментара на Българи работещи в Чужбина .Получи се интересно Число - малко по-голямо от БВП на САЩ .