39

futurehealth

преди 4 години

След дъжд качулка!

38

Банкер

преди 4 години

До пецатаМного точно казано. Обаче в сайта пишат предимно пи.шлемета, така че малко от тях са виждали комунизма на нещо друго от снимка.

37

Анонимен

преди 4 години

Пълно е с кърлежи по градинките, заради кучетата. Пълно е и с фекалии заради тях. Разбира се кучелюбите ще обвинят децата и заради двете.

36

Медик

преди 4 години

до гласотгоре Няма как да знам на кой къде му е часовника та да се спази посоката. Пък ти пробвай да го засмучеш със спринцовка. Твоя си работа!

35

гласотгоре

преди 4 години

Медик, кърлежа не е гайка,че да го развиваш обратно на часовника. Това е стара заблуда. Накъдето и да го развиваш все тая. Може и да го издърпваш без развиване.А имаше показно ,как да го засмучеш с отрязана отпред спринцовка.

34

Шабиха

преди 4 години

Едно време /преди 80-те/ нямаше кърлежи, защото се ползваше ДДТ. После го забраниха, ама тровеше всичко пълзящо и всякаква гад. Никой не умря едно време от ДДТ, виж сега от болести заради бълхи, кърлежи и комери - бол.

33

Анонимен

преди 4 години

Това на снимката е типичен ГЕРБ-ер след 10 години управление.

32

Стресиран гражданин

преди 4 години

Аз като минавам покрай някоя градинка виждам как хиляди кърлежи ме гледат втренчено и само чакат да ме нападнат. Ужастъ.

31

Анонимен

преди 4 години

Вчера ми се заби един в Южен парк, София! Не ходете там! Сега съм 7 дни на антибиотик Зинат - превантивно

30

Анонимен

преди 4 години

Тоя кърлеж на снимката е пил синя кръв. Смучил е от някой благородник.

29

Анонимен

преди 4 години

Тия кърлежи ги донесе западната демокрация! Едно време да ти се забие кърлеж е било изключителна рядкост! Нашите баби и дядовци по цял ден са били сред природата и покрай животни и не са ги хапали никакви кърлежи.Старите хора много добре помнят какво беше едно време. Нямаше такива работи, нямаше и разни вируси като грип...и др. които днес са навсякъде.

28

Медик

преди 4 години

При откриване на кърлеж. Първо-по най-бързия начин хващане максимално близо до кожата, леко завъртане обратно на часовниковата стрелка и издърпване с пинцета. И да остане част от хоботчето не е страшно.Вади се с игла. Никакво мазане с олио,бензин,нагряване и пр. бабини деветини. Тогава вече е лошо. Започва да връща и става заразяването.Започва се антибиотик.Най-добре СУМАМЕД.И САМО ако са минали ПОВЕЧЕ от 5 години от последната имунизация, се прави *** от 0,5!

27

Анонимен

преди 4 години

Не се пръска, бездомни песове навсякъде, но какво пък толкова важното е зелените талибани да са доволни.

26

Анонимен

преди 4 години

Селскостопанските животни са основният преносител на кърлежите, но докато преди 1989 година те се извеждаха на паша на определени места, сега с ликвидирането на ТКЗС-тата, макар и 10-20 пъти по-малко, разнасят много повече кърлежи и то навсякъде, защото пасат къде ли не, вкл. и в близост до населените места, а понякога и в тях, а и никой не ги обезпаразитява, както беше преди 1989 година.

25

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен24Е нали твърдиш, че сега овце и кози нямало.

24

Анонимен

преди 4 години

До пецатадържавата се грижеше за хората да са здрави.За това държавата изкара хората на манифестация на първомайска манифестация през 1986-та.

23

Анонимен

преди 4 години

Кърлежи за пръв път видях през 1994 година. Между 1960 и 1989 кърлежи нямаше по паркове и градинки, вкл. и в планината Витоша край София. Овцете и козите най-много пренасят кърлежите. Без никакъв страх от кърлежи преди 1989 година лягахме на тревата. След 1993 що кърлежи съм вадил най-вече от децата, просто не е истина.

22

Анонимен

преди 4 години

До пецатаКолко трябва да си празноглав за да твърдиш, че някой някога бил пръскал в гората против кърлежи.

21

ДДТ

преди 4 години

Кърлежи винаги е имало,ще има и когато вече хора няма. Идете в горите,там кучета не разхождат, дивеч почти няма. Но кърлежи има. Човека си е измислил,че е "венеца на природата", но е безпомощен,ако остане без своите пръскачки и аутан.

20

Анонимен

преди 4 години

До пецатаИ на какво основание казваш, че по онова време е нямало кърлежи?Не го е пишело по интернет форумите ли?В Работническо дело, знаеш, такива работи не пишеше.