44

Анонимен

преди 4 години

Пак се сага каруцата пед коня. Първо ДДС-то на храните,тока,парното,лекарствата като в Гърция и тогава евентуално родителите биха имали пари ,за да купуват книги на децата си.

43

бг

преди 4 години

За съжаление обичам да пуша и за гордост обичам да чета. На ден пуша по кутия цигари и седмично прочитам по една книга. Няма значение дали цигарите са по 1 или по 5 лв и дали книгите са по 2 или 20 лв.Това са навици независими от данъчните ставки. Хубавото при книгите, за разлика от цигарите е, че не изгарят след употреба. С мои приятели често си обменяме книги и това хоби на практика никак не е скъпо. Дори безплатните книги няма да променят илитератите.

42

Анонимен

преди 4 години

До ЛудИ какво от това? Според теб, тези промени за кого са? За гюбеко-въртящите студенти или за тези, които плануват, да постигнат нещо с живота си.

41

Стратег

преди 4 години

До Цецо МенТака е. Четенето на книги, не те праши непременно умен, образован, културен, защото може да те направи и дезинформиран;))) Зависи какво се чете, как се чете... Тук просто виждаме лобито на книгоиздателите в ПП ГЕРБ;)))

40

Анонимен

преди 4 години

Аз бих си купил повече книги. Всички образователни материали НЕ трябва да имат ДДС, прикачено към цената. Една книга е 30 лева вече, като и лепнеш ДДСто става 36. Може би, не са много за мен ДНЕС, но когато имах най-голяма нужда, тези 6 лева ми бяха храната за 2 до 3 дена (зависеше от месеца). Ако не беше това, просто не мис тигаха парите за нещата, които желаех да си купя. Разлиакта между 100 и 120 лева е огромна за учен или студент, че и за повечето хора.

39

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 38Аз съм от младите и намират този коментар за изключително потресаващ ...

38

38

преди 4 години

Трябва да се засрамиш от глупостите, които си написал.

37

дрън-дрън

преди 4 години

Съжалявам, но не може да падне ДДС на книгите, според Горанов, българинът няма да го усети. Същото важи и за хляба, за плодовете, за зеленчуците, за месото.Само придобиването на осемте тенекии със силно завишена цена има смисъл.

36

Анонимен

преди 4 години

Защо се мислите за нещо ппвече от младите ? Тая държава в мента се управлява последните години от набор 40 50 60 70 ? Куде са ви постиженията нали сте много начетени ? Куде ви е бизнеса ? Аз ходя по фирми на всякъде пълно със стари шелперии ама мързигиии мързигиии едвам гледат. Свикнали по соца цял ден бъркане в носа. Добре че се младите да изкарат страната от блатото ви социалистическо. Тъпунгерии. Един компютър едвам пускате и спирате.

35

Loyko

преди 4 години

Няма лошо да се четат книги,но не ДДС ще увеличи четенето или продажбите на книги.Всичко си има цена.Този който не чете и без пари да ги дават пак тая. Така ще се увеличи само печалбата на търговците и нищо друго. Този който му се чете ще намери начин да си купи всички книги които си пожелае. Добрата книга не остава непродадена.

34

Луд

преди 4 години

До избирателТоя дето не чете и с 50% да му свалиш цената, пак няма да си купи книга. Виж диск на Преслава по вероятно.

33

Као

преди 4 години

Ако забранят ютуб и замунда ще спечелят много повече пари.

32

Анонимен

преди 4 години

Дъртак какво си чел едно време ти бе хахах непомня нито един от дядовците ми да е хващал книга хахаха четяха народно дело на втората страница заспиваха. Сега с тоя Интернет всичко е четене :) срещу вас да бягат младите , неможе да ги стигнете по четене. Програмите , софтуерите, техниката всичко всипко е четене . Прочел една руска книга преди 40 год и голям четец стана :) смешна работа

31

ВЪПРОС към ДАНС

преди 4 години

Да ви кажа нещо - Книгата е нещо което движи Прогреса на Хората .Но тук има нещо Подозрително - всички Депутати от ГЕРБ с къщи за Гости , регистрираха вчера Печатници за книги . Тук се мъти нова Далавера и Кражба на Евро субсидии и Данъци - Перат пари от Наркотици и тероризъм .

30

Бау

преди 4 години

До 28Съгласен съм. Това е бъдещето. Просто "обяснявах" защо издателите продължават да упорстват с хартиените издания. По-трудно е да се откраднат (макар и напълно възможно..)

29

Анонимен

преди 4 години

До До БауОще като те видя как пишеш "Лап топ" и ми е ясно,че нищо не ти е ясно относно книгите!

28

избирател

преди 4 години

Има опасност електората да се ограмоти,ако се купуват 20% повече книги и.......

27

Анонимен

преди 4 години

До МНЕНИЕАко държавата не ти взема тези данъци,откъде мислиш,че ще се пълни хазната? След като не произвеждаме стоки и продукти с висока добавена стойност,а почти всички правят бизнес единствено в сферата на услугите,няма друг начин!

26

До Бау

преди 4 години

Всяка книга си я има и в електронен формат. Някой я купува за 10 лв и я пуска в торента. Освен това съм забелязал че онлайн книгите са доста по евтини от хартиените.Това тотално обезсмисля хартиената книга .Синът ми е във 2ри клас и вместо тетрадки си носи лап топа.Ще кажеш ,че е неграмотен НО е много по начетен от аз на неговата възраст . Дори и писането на ръка ще отпадне съвсем скоро !

25

Анонимен

преди 4 години

Намаляване на ДДС за определени продукти,не означава понижаване на техните цени! Има достатъчно други начини за да се стимулира потребление на определен продукт!