8

Загрижен

преди 4 години

За заглавие получавате 10!: "Първата световна чума е била предизвикана от множество бактерии"ами тя чумата е бактериална инфекция, бе журналисти ;-))))))Поне е смешно, но и малко трагично...

7

Анонимен

преди 4 години

Първата световна чума е савецкия ке ***. Най-лошата, също

6

първа световна чума

преди 4 години

До Сандокан Не! от болшевиките!

5

Сандокан

преди 4 години

Абе ей! Шо не са извинявати ами ми бичити минуси бе еййййййй!

4

Анонимен

преди 4 години

Юстиниановата чума се появила през 541 г., но с чyмaтa появила се 140 г.по-късно светът още се мъчи...

3

Анонимен

преди 4 години

Дедо ни, Пандемия ще рече, не че ти умира детето, а целия род и 2/3 то селото.Иначе в периода след освобождението, и активното и следващо поколение са имали по много деца. И да умре някое, е било по скоро норма отколкото изключение.По селските къщи винаги е имало котки, щото "мачката руче поганци". В париж има такива канилизационни галерии, щото не помия и фекалии, а популация бизони може да се разлага няколко години. При високи води, всичкото плъх, плъзва всред населението.

2

Дядо Ви

преди 4 години

25% от населението по нашите ширини е измряло от тази чума. Не са много хората които могат да си представят какво е било да ти умре детето. Хората са били бесни на тогавашните религии и това е една от главните причини за появата на нови религии.

1

Анонимен

преди 4 години

Митове и легенди, потвърдени от Учени за уж някаква достоверност.Бактериите са навсякъде и всякакви. Болест се развива само когато колонията им стане прекомерна спрямо защитните сили на организма, или защитните сили драстично намалеят.И двата фактора са на лице в големите градове. Там са и писателите, описали събитията. Даже и не отварям дума, за лечителските способности, и хигиенни ограничения налагани на западняците от католическата вяра. Молитва и кръвопускане и каквото стане.