49

Воланд

преди 4 години

До всички , които жадуват за камери. Скоро сами ще поискате и да ви *** по един чип във *** кофи със баркод за по лесно общуване със ИИ. Молете се да не става скоро, че е голям , чепат и крив . Ама каквото сам си го направиш, никой не може.

48

Възпитател

преди 4 години

При сегашните сбъркани закони , учителя няма никакви права, само задължения. И като резултат - изпуснати поколения, дебилизъм, простотия и други блага на демокрацията. Толкоз. Свиквайте.

47

Анонимен

преди 4 години

КАЗУС- ВЗИМАМ ДЕТЕТО, ДЪРПАМ МУ УХОТО, МЪЖЪТ МИ МЕ ГЛЕДА ЗВЕРСКИ, АЗ КАЗВАМ, ЧЕ УХОТО Е ДЪРПАНО В ДЕТСКАТА ГРАДИНА/ЯСЛА- ЗА ДА ОПАЗЯ СЕМЕЙНИЯТ МИКРОКЛИМАТ ПРАВЯ ТЕАТЪР ПО ТЕЛЕВИЗИИ, ПОДАВАМ ЖАЛБИ ДО МОН, ОМАСКАРЯВАМ ПЕРСОНАЛА КОЙТО СЕ ГРИЖИ ЗА ДЕТЕТО МИ......А СЕГА КОЕ Е ДОКАЗАНОТО И КОЙ Е ВИНОВНИЯТ- ВЗИМАТЕ ДЕТЕТО, ОТВАРЯТЕ СИ ОЧИТЕ, СЛАГАТЕ ОЧИЛАТА, ОГЛЕЖДАТЕ ДОБРЕ ДЕТЕТО, ПИТАТЕ НА МЯСТО ДАЛИ НЕ СА ЗАБЕЛЯЗАЛИ НЯКОЙ ДА ДЪРПА УХОТО ИЛИ ДЕТЕТО ДА СИ ТЪРКА УХОТО НА КИЛИМ, ПЪТЕКАТА.

46

Анонимен

преди 4 години

Затова, че адаптацията е много труден период и за детето и за родителите, то аз предлагам родителите да пребивават заедно с детето си докато детето свикне с децата, медицински сестри, обслужващ персонал, детски учителки. Така правят в много Европейски държави. Камерите няма да решат проблема, но родителското присъствие ще помогне като гушкат децата и ги успокояват. Нека мон регламентира престоя. Мисля, че мног майки ще изявят желание да присъстват при децата и да следят тяхното развитие отблизо

45

Анонимен

преди 4 години

До 43/44Ако учител ударидетето ви, можете да го шляпнете и няма закон който да го защити камо ли в Страсбург. Стигне ли се до там на провинения учител му е спукана работа.

44

Анонимен

преди 4 години

От 43 сега да не почнете че взимам страна.Не знам кой е виновен може би както пишат някой от вас детето е разглезено и хиперактивно може би даскалицата е злобарка а може и двете.Но точно за да не водим еи тия недоказуеми безсмислени разговори трябват намери.Иначе всичко което пишете са голи твърдения с емоционални афекти и дотам всичко.Пък и друго се чудя.Ако даскалите са светци каквито се изкарват защо не искат камери нали точно там ще се види че те правят всичко правилно или не е точно така.

43

Анонимен

преди 4 години

До 42 съвършено си прав.Но знаеш ли защо няма, предната година искаха да сложат но именно невинните учители излязоха на протест срещу камерите и заявиха че това ги натоварвало че било следене че това показвало че третирали учителите като престъпници това бяха техните думи по новините може да ги чуеш и сам в старите емисии.А за детето ми добре трудно е за гледане ами ако аз реша че тая даскалица ми е трудна за търпене имам ли право да и ши.бна един и да се оправдая с това, не нали.

42

Анонимен

преди 4 години

Много е неприятно да бъдеш обвинен в нещо което не си направил. Камерите са най-логичната алтернатива на този етап, време е за тях!

41

Анонимен

преди 4 години

До колкото разбрах по договор от детската градина там е имало психолог но май само по документи и брошурки. Българските реклами са "известни" на повечето от нас. За да са спокойни свестните учителки/възпитателки както и родителите трябва да се монтират камери! Ако имаше камери сега нямаше да се вдига тази поредна патърдия а щеше да се види на момента кой крив и кой прав. Задължете тези заведения да поставят камери, те самите ще си отдъхнат!

40

Аззз

преди 4 години

Хора, децата ви са ужасни. Децата ви са невъзпитани, груби и тъ-пи. Взимайте се в ръце, спирайте телевизорите и почвайте да ги възпитавате. Нито лелките в детските ви градини са ви виновни, нито учителите в училищата. Ако едно дете се бие, обижда или проявява каквато и да е агресия - това го е видяло и научило У ВАС и ОТ ВАС.

39

Анонимен

преди 4 години

Това е явно от тея т.н. "хиперактивни" деца, които изискват постоянно отношение. Сигурно родителите го знаят, но е добре да се обърнат към терапевт, за да им улесни и техния живот и този на детето и на тези които се налага да го гледат.

38

Мда

преди 4 години

Направи ми грозно впечатление как Нова си засне скандалния репортаж и след нея БТВ отделно си засне нов репортаж... или обратното беше. Тия "родители" явно са подлудили всички медии. Много лигаво поколение израстна, но децата им ще са още по-лоши.

37

Анонимен

преди 4 години

Всички са склонни да вземат отношение по случая без да са си изяснили цялата истина.Българина е така:Още недочул края на изречението той вече е взел страна и има мнение,а впоследствие се разбира,че нещата въобще не са точно така както са му представени.Извод:Не бързайте да вземете първосигналното решение.Не винаги е правилното

36

Многознаещ

преди 4 години

До 33 - ако мислиш, че не ми е притеснено и че аз и другите "***" по твои думи ни е все тая за децата ни, няма смисъл да продължаваме. Не от хубаво и от много варианти сме стигнали до частна градина. Написах какъв е нашия личен опит с тази конкретна градина. Ако не ти харесва написаното, ок, имаш право, няма променя реалността според твоите харесвания и да мога, а не мога. Опитваме с жената да се информираме и да решим кво да прайме, затва чета и пиша, не че нещо ме храни тракането на компа

35

Стоил

преди 4 години

Аз на моите като бяха малки и сега на внучето постоянно им набивам в съзнанието - Вие сте деца от много сербез род, не носите наказателна отговорност и никой няма право да ви удря! И те станаха свободни граждани, реализират се добре под мъдрото ръководство на Главсека на даржавата, а не да се тормозят и терзаят да не би да засегнат някого! Така трябва!

34

Анонимен

преди 4 години

А сега ДГ да заведе дело за набеждаване. Нека се знае, че първата работа на родителите, когато прибират децата от ДГ, от ДЯ трябва да ги огледат и ако имат някаква забележка да я отправят към персонала, в противен случай е набеждаване.

33

До Многознаещия

преди 4 години

Мен би ме обезспокоило, че при доказан случай на БИТО дете в ясла директорката обяснява как вината е в детето.Утре ще бъде вашето и ще ви се обясни как това хиперактивно *** подлежи на бой до насиране.Никой от умните и многознаещите не се пита защо това дете е прието с такива отклонения във поведението, личи си че се опитва да потули нещата със силиконовата си фъфлеща уста.Това е, с човешката простотия не мога са се боря.На *** не му пука за детето му споко,Ирено, няма да ги отпишат.

32

Анонимен

преди 4 години

Абе много хора имат вече синини в гънките, ама квото такова.

31

Многознаещ

преди 4 години

Детето ми вече трети месец посещава градината. Има огромен речников запас, не млъква по цял ден и абсолютно не се притеснява да си приказва това, което мисли, независимо в какви ситуации ни е вкарвало с майка му. Все поне веднъж щеше да сподели нещо лошо, ако е имало, имайки предвид и че ние внимателно сме го разпитвали какво става в градината. Е веднъж не се е оплакало пък. Само на два пъти от две различни деца, от възпитателките - никога. Вярно, колкото хора, толкова и истини, но при нас е ок

30

Анонимен

преди 4 години

8, вашето дете на 12 месеца ви е молило да не го водите на ДГ?! Работя над 30гв ДГ заедно с ДЯ. Деца до 3г посещават ДЯ, където адаптацията продължава в зависимост от детето, понякога това може да се случи и повече от 1 месец. Да децата в ДЯ плачат, плачат и когато се разделят от майката, това е най тежкия период. Когато деца в тая крехка възраст се отделят от семейната среда стресът атакува имунната система, децата боледуват повече, а някои стават видимо по нервни.