22

за БАН

преди 4 години

Учени от БАН и тайните на Вселената.......................хаха.......................нещо не ми се връзват тия две неща!!!Остава да заговорят за теория на относителността и за черните дупки..............и ще умра от смях!!!

21

Анонимен

преди 4 години

До @10"Животът е доста по-сложен от "тук ми плащат малко затова ще отида там"."Да, ама на моменти става:"Тук ми дават 400 лева, ще отида там, защото децата са с 10 кила под нормата от недояждане" :(

20

ундарталец

преди 4 години

Учени от бан и вселената, теория на относителността. хахаха :-) . Има такава държава

19

@19

преди 4 години

Ами те парите се дават от държавата, ако иска, би могла да упражнява контрол. Само дето част от парите от ФНИ се източват именно от "наши хора" от управляващите, така че не им изнася да контролират останалите. Да не говорим, за всички безумни проекти по селата и малките градове. Нямаше ли някакъв стадион в село? Тях кой ги контролира? Защо се фокусирате върху БАН, след като това е положението в ЦЯЛАТА държава - източване на фондове, корупция, наши хора, къщи за тъщи и т.н. и т.н.

18

Анонимен

преди 4 години

Нали точно затова се възмущават хората - парите се дават за наука, но не за наука се използват, а за заплати на шуробаджанашки дружини и за облагодетелстване на свои хора чрез финансиране на смешни предложения за проекти.

17

Анонимен

преди 4 години

Значи парите които се дават на БАН или на учените като цяло чрез ФНИ са "разпилени", обаче парите които се наливат в администрацията, за да редят пасианси по цял ден са добре изхарчени. Виж ти. Навсякъде има кадърни и некадърни хора. А учените не си ги назначаваш по поръчка, един учен се създава в продъление на минимум 10 години, за да може да ти свърши каква да е работа. Цял свят дава пари за наука през академии, университети и фондове, но тук разбира се сме над тия неща и ще садим картофи.

16

гАстроном

преди 4 години

Като ви спрат тока на Рожен зимно време, звездите и магнитните им полета се виждат по-добре. Ако ви се струва, че звездите треперят - не е вярно, треперите вие.

15

До Диян

преди 4 години

Има кадърни хора и в БАН, но са малък процент и твърде рядко някой от тях успява да стане ръководител, най-често на проблемна група, която се разпилява след пенсионирането му, ако е достатъчно авторитетен и не успеят да му съсипят групата още преди да се пенсионира.Кадърен да оглави институт или секция - това се случва изключително рядко и е с мандат 4 г.Ако не си работил в БАН или в сътрудничество с БАН, трудно можеш да си представиш за какъв тепегьозлък,корупция,връзкарство и мързел говорим.

14

До @10

преди 4 години

Личните проблеми на малък брой хора не са причина за ежегодно разпиляване на над 80 милиона за издръжка на нерентабилна институция. Ежегодно се хвърлят на вятъра поне още толкова пари, източени чрез фонд "Научни изследвания" при МОН, като във всички комисии там вилнеят и "учени" от БАН.Държавата ни е малка и всеки голяма част от образованите хора имат реална представа за БАН 1) Защото познават лично по някой "учен", 2) Защото в процеса на работата си са се сблъсквали с некомпетентността им.

13

Диян

преди 4 години

В БАН са папагали,като изключа Лъчезар Филипов.

12

@10

преди 4 години

Не всеки може да отиде в чужбина. Ако тук имаш малки деца или болен родител който да гледаш, няма как да тръгнеш по света. Затова си седиш на *** и работиш в БАН. Имате странна представа за учените в България. Не всеки е на 20, без семейство и деца и интересуващ се само от себе си. Животът е доста по-сложен от "тук ми плащат малко затова ще отида там".

11

Анонимен

преди 4 години

Учени в БАН, за да "разкрият" тайните на Вселената. А кога ще разкрият тайните на българската масова простащина за да можем да я отстраним завинаги?

10

Щирлиц

преди 4 години

По-неграмотно заглавие не бях виждал.

9

Как не

преди 4 години

До До Публични презентаБАН-аджиите си изкарват пари откъде ли не, стига да не ги мързи или да не са от заможни семейства и да стоят в БАН само за да им върви трудовия стаж.Който може да се котира зад граница при по-добри условия, не остава тук.Никой не иска да лишава от научна работа онези които могат и искат да я вършат. Но в този си вид БАН наистина е вредна за науката.

8

До Публични презента

преди 4 години

Не си пръв, не си и последният. И всички много ви боли за парите на държавата. Много сте загрижени! За това, чи ще дадат милиарди за изтреители, които не са ни нужни, освен за някой музей, траеш, БАН ти харчел парите! Заплатите на РАБОТЕЩИТЕ в БАН са мизерни! Само в БАН има хора, които работят и през нощите без елементарното, което трябва за изследванията! Повечето вършат работата си в чужбина.

7

Анонимен

преди 4 години

Недейте моля ви,поне вселената оставете на мира.Един Дракула ни стига.

6

Анонимен

преди 4 години

Това прилича ли на заглавие или аз имам нужда от лечение от критикарство?

5

Анонимен

преди 4 години

Нека спестим малко пари на държавата. Тайната е, че живеем в виртуална симулация. Колкото до "разкриващите" от БАН, за тях един голям бан и ЗАКРИВАЙ!

4

Журналисть

преди 4 години

Круши аз бери защо иска.

3

Анонимен

преди 4 години

Помощ, не разбирам заглавието!