118

Анонимен

преди 4 години

До МитраджъНашите учени освен концепция за тази батерия нищо не са създали. Явно си чел само заглавието. В статията, която бяха пуснали, търсеха едни 100 000, за да построят модел.Нали се сещаш колко време трябва за да се мине от модел до технология и практически продукт? При едно много сериозно финансиране едни 10 години не им мърдат, а аз много се съмнявам, че имат научния потенциал и управленския капацитет да го направят.

117

Анонимен

преди 4 години

Ето една просто,,тия нашенска.В Татко-вината имаше предприятие "Редки метали " с ранг на генерален директор.Освен за уран имаше полупрмишленипуснати инсталации за други редки метали.Даже даваха производство заизнос,макар в лабораторен ход.ФилКенеди каза,че еди къде си колкото щеш.Костов,знаете - лош стопанин.Борисов и химия.Елементи по скъпиот злато.Празни постройки.

116

Анонимен

преди 4 години

Само една забележка - САЩ не зависят на 100% от китайските доставки - пише го в статията. Следователно, като минимум са независими за военните производства. После - Китай не добива 100% от редкоземните елементи. Съществуват още Австралия, ЮАР, Бразилия. Ените ще се вдигнат и липсата ще се навакса, но Китай ще си загуби пазара.

115

Хихихи

преди 4 години

Тоа Тръмп мнооо прооо с т

114

Анонимен

преди 4 години

Китай държи висналияя патокк на доналд. Тея книжа дето са купили китай са 1-2% от дълга. Т.е. никъв фактор. Боби смешкотоо.

113

Анонимен

преди 4 години

Какво става тролеите продължават ли още да дъвчат, че войната е Русия-Китай, както че и Асад всеки миг ще падне ....аа..забравих и Мадиро ха...хаа

112

Факт!

преди 4 години

Руските ***-литици много се радват на Чайна нещо играят го булката обаче в случая Чайна си ги врътка и намества както си иска.Омск е вече китайски.

111

Боби

преди 4 години

До Тази опорка е ***"Колкото онази че щял да врътне кранчетоНали като няма износ - няма и долари"Китай държи в КЕШ и ценни САЩ книжа една кръгличка сумаот тези пари ще финансира загубите на производителяа в света какво ще станеИмаше една малка фирма за ССД Хардискове OCZ - пуснаха супер бърз чип и получи милиони поръчки. Самсунг изкупи всички чипове памет на пазара и OCZ фалира защото не можа да направи капарираните доставки.Подобно нещо може да се случи на САЩ фирми

110

Анонимен

преди 4 години

И ще започнат да ги внасят от Гренландия, където има достатъчно или да разработят находища в Африка, понеже там е пълно с неразработени такива. На Китай това не им е въобще най-страшното оръжие. Къде къде по-лоши неща могат да сторят на САЩ.

109

Тази опорка е тъпа

преди 4 години

Колкото онази че *** щял да врътне кранчетоНали като няма износ - няма и долариА че добиват много редки метали е така - с цената на робите в мините

108

Анонимен

преди 4 години

Китай (комунистическия) изгражда своята промишленост и икономика с помощта на западните държави. Пропагандната им машина не обича да споменава това.

107

1

преди 4 години

Кочинката оправихте ли си, че сте се загрижили за Китай и САЩ?! Ние сме "аборигени" в сравнение и с едните и другите, пък и с голяма част от държавите. На нас ни липсва най-вече възпитание. Коментарите на голяма част от Вас са доказателство. Каквито са хората, такива и политиците, такъв и бизнеса, такова и образованието, такъв и спорта, такава и държавата! Ако искате достойна държава, стягайте се!

106

пенко

преди 4 години

АБЕ , НЕ БЕШЕ ЛИ СИЛИКОНА НАЙ -ЦЕННИЯТ МАТЕРИАЛ НА СВЕТА ??? ПАРИТЕ БИЛИ В ДОЛИНИТЕ СЪС СИЛИКОН И В БЕЛЬОТО СЪС СИЛИКОН ; ВЪВ ВСИЧКИ НОВИ УПЛЪТНЕНИЯ ... А И НЕ СЪМ ВИДЯЛ РЕКЛАМА НА ЛИТИЙ ;ЛАНТАН;ПЛАТИНА И ...ДРУГИТЕ НЕ ГИ ЗНАМ ... !?!?!?

105

Анонимен

преди 4 години

До хАХАХХАХАХА това просто няма как да стане!Защото сащ е най-големият длъжник на Китай!

104

Анонимен

преди 4 години

"Не случайно е на първо място по износ на дървесина за САЩ за 2018 ...изсичайки Сибир!" На кой му пука за Сибир?

103

Анонимен

преди 4 години

До хАХАХХАХАХА108 - Добре. Да речем, че САЩ сприра да купува всякакви стоки от Китай. Защо, според теб, САЩ внася стока от Китай? Защото са неща, който САЩ няма и няма от кого, да внесе толкова евтино. Ако утре кажат "Край!", откъде ще взимат това, кеото им трябва? Ще си го аправят? Ами те вече говорят за $15 общонационална минимална заплата на час. Ще внасят от другаде? Тези фабрики, проектантите към тях, цялата инфраструктура - тези работи отнемат десетилеия. Не става ей така, с брадвата...

102

хАХАХХАХАХА

преди 4 години

Ако американците спрат да купуват всичките стоки на китайците само за 1 месец и Китай ше фалира!

101

Анонимен

преди 4 години

И за да не бъда голословен :https://m.youtube/watch?v=f0yBsAB1wZg

100

Митраджъ

преди 4 години

Наще учени от БАН създадоха батерия с евтини соли,и то батерия за многократна употреба сдобавяне на соли...Но подобна батерия засяха огромни Картели ,не знам дано ЕС помага....

99

Анонимен

преди 4 години

Аз не мога да разбера за каво тук спорят троловете?!Китай не бил най-големият износител на редкоземни, не бил това, бил онова, после намесвате руснаците, виетнамците и индийците. Всичко е ного просто. Ако някой смята да ползва оръжие против друг, то първият наиситна е убеден, че вторият ще го заболи. Не съм ли прав?Щом Китай решава да ползва добива на редкоземните срещу САЩ, зачи Китай си е направил сметката. Нали не мислите, че управлението на Китай е от ***, като на другите места?