17

м дааа

преди 4 години

На вратата на банята имаш шалтер, аз никога не оставям бойлера да бичи 24часа, а съм сложил часовник и се включва за час и половина на нощна тарифа. А иначе имайте в предвид, че бойлерите събират много котлен камък , който се натрупва на дъното - точно където е монтиран защитния вентил , така че чисте котления камък го отвреме на време.

16

Анонимен

преди 4 години

Мине малко време и се пусне такава сбъркана статия да уплаши женорята.

15

Анонимен

преди 4 години

Измама е тази информация. Има три защити. И след тях. Резервоара е от стъкломасата и се пуква. Водата изтича. По скоро е нагласена тая работа, отколкото случаен инцидент.

14

От Бай Петко

преди 4 години

Докато нагревателят е здрав и е във водата, той генерира пара. Тя увеличава обема си за сметка на водата и я изтласква във водопровода.В даден момент нивото на водата спада под това на нагревателя и той работи само в парна среда. След изгарянето му следва кондензиране на парата в резултат на охлаждането й, при което водата от водопровода отново запълва ресивера. При силно варовита вода и спукан нагревател е възможно допълнително протичане на ток през водата и необходимост от ДТЗ.

13

До "Аннонимен&q

преди 4 години

Най-просто е възвратен клапан от изхода за топлата вода в посока към входа за студената, но преди комбинирания предпазителен вентил.Rem.Когато съществително от мъжки род е подлог в изречението, то се членува с пълен член!

12

До бай Петко

преди 4 години

Бай Петко, сам казваш, че парата е над водата, значи, че нагревателят е във водата. При еднакво налягане на парата и водата във водопровода, как нагревателят ще остане само на пара? Личи си, колко си изучил електротермията!?

11

Анонимен

преди 4 години

повреден термостат, предпазителен клапан за налягане не работи, нагревателя не спира , водата се изпарява и ето ти взрив, за да ви е мирна главата сложете един допълнителен препазителен клапан по налягане в системата , или си купете бойлер с електронна защита по налягане

10

От Бай Петко

преди 4 години

Ако сте учили "Електротермия" в МЕИ-"Ленин", (а не в ТУ-София), то ще знаете, че топлопроводимостта на парата е много по-ниска от тази на водата. Така че капсулован в магнезиев окис нагревател, който е изчисляван за вода,(повърхностно натоварване на "Кантала" над 7-8 W/cm2), той в парна среда ще изгори бързо. А защо парата е над водата, а не под нея - питайте Архимед.

9

Анонимен

преди 4 години

Липсващ или неизправен баланс вентил, повредена защита от прегряване, неправилно поставени спирателни кранове.

8

У нас бойлери

преди 4 години

гърмят, а ето какво прави Русия -" Китайски медии съобщиха, че благодарение на микровълновия фотонен радар руският многофункционален изтребител Су-57 ще изпрати на *** американското военно оборудване." Това са фактите!

7

Truman

преди 4 години

Правилно е отбелязал по-долу колегата че няма как да стане от КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ.Авторката на репортажа показва пълно невежество Чула и запомнила че по някога късо е съединение е причина за пожари.....Но тук не става дума за пожар.Но *** и неграмотни висшисти бълват нашите университети.

6

Анонимен

преди 4 години

От утре започвам да се къпя в реката

5

П. Петков

преди 4 години

Премахнете комбинирания възвратен клапан и предпазен вентил, и бойлерът никога няма да експлодира! При отказ на дилатационния терморегулатор и на биметалния прекъсвач, който е без самовъзврат, налягането във водосъдържателя няма да надвиши това във водопроводната мрежа. Парата ще изтласка водата обратно във водопровода, а нагревателят ще остане остане на "сухо" и ще изгори.Щетата ще бъде само нов нагревател и вероятно водомер за студена вода.Възвратен вентил на имота също не трябва да има.

4

Само един шпрайт

преди 4 години

Който ползва бойлер, има бомба в къщата си, която тиктака. Който готви на газ - също. Тик-так, тик-так. Следващият път - гърмеж във вашия дом.

3

Теди

преди 4 години

ПРАВЕТЕ СИ ЗАСТРАХОВКА ДОМ ИМУЩЕСТВО

2

Анонимен

преди 4 години

Много неграмотни има 😂Как ще гръмне бойлер от късо? Гърми от свръхналягане. Дали е бил без вода и от парата. Или изпускащия клапан е блокирал и ред други причини, но не и от късо съединение

1

Анонимен

преди 4 години

Няма как да е късо съединение.Просто са си купили някакъв бойлер ментак.Във всички по-нови модели им слагат защити,че да не гръмне ми да почне да тече.Има една Бг фирма даже са си патентовали фланеца че им бил уникат и собствена разработка :)