14

12

преди 4 години

Кой плюе България ? ИСТИНИТЕ ЛИ НЕ МОЖЕШ ДА АСИМИЛИРАШ

13

gumbol and darvin

преди 4 години

Т.н. прабългари са братовчеди на иранците, турците или авганистанците!

12

Бучински

преди 4 години

Имаме ЧЕСТА да сме (сте) граждани на България.Да плюете срещу България, е както да плюете на земята на дедите си... Оуууу... Извинете, панелови плъхове, вие нямате националност, на плъха му е все едно, коя е тръбата, важното е да е топло и гнусно.. Аз съм у дома, тук, в Рая, в България.

11

ognyanz

преди 4 години

До Анонимен 7: И защо в Киев да и е мястото? Съкровището е открито през 1912г. Това е по времето на император Николай Втори, естествено че такава ценна находка е била експонирана в столицата Петербург.

10

Анонимен

преди 4 години

Ателиетата на Константинопул, са произвеждали точно толкоз колкото и днешните на капала чарши. Обаче около рудниците е имало доволно добри майстори. Във варна даже инструментите им намериха, много много преди да се появи Константинопул.Но "византийски майстори" са направили всичко което се открива по нашите земи.

9

Монгол

преди 4 години

Хан Кубрат е толкова българин колкото Карадайъ !

8

Анонимен

преди 4 години

До Само питам"Ами на Мойсей жезъла кога?"---Изложбата е по инициатива на министър-председателя г-н Бойко Борисов (хи-хи!).В правото си на инициатор, той е запазил на Мойсей жезъла за собствено ползване.

7

Анонимен

преди 4 години

А защо тези историческа находка се намира в Ермитажа (Московската Орда), а не в столицата на Украйна Киев, където им е мястото !?

6

ognyanz

преди 4 години

До Анонимен: Не пиши г'лупости. Преди да основе Велика България Хан Кубрат е живял в Константинопол по времето на император Ираклий и "завързал нечувана дружба с него" според хрониката на Теофан Изповедник. За да получи титла "патриций" е бил покръстен.Това е част от нашата история преди Аспарух да създаде Българска държава в днешна Северна България.България е най-старата европейска държава, която до ден днешен е запазила името си.

5

Само питам

преди 4 години

Ами на Мойсей жезъла кога?

4

Изгърбич Задвратян

преди 4 години

...и християнската символика по пръстена е "щот те византийците ги правят по шаблон и такъв му се е паднал", нале?

3

Изгърбич Задвратян

преди 4 години

един вид пръстенът, доказващ равнопоставеност между римската аристокрация (в случая наследниците и), и даващ титла патриций на "кубрат", го прави "хан", автоматично? или кан/хан/княз/патриций кубрат е по подразбиране езичник с дръпнати очички и поглед на 15 годишна джебчийка?

2

Анонимен

преди 4 години

Това е супер измама. Едно зарито хазарско съкровище в което има и предмети от 8-ми век.

1

gyza

преди 4 години

Ханко Братт