48

Анонимен

преди 3 години

До До 39Да, по някаква причина тези, дето карат 20 годишни BMW-та и обясняват "коуко са уаки копеуета" се подиграват на тези с новите Дачии. И като ги питаш колко често си ремонтират таралясниците почват от 10 кладенеца вода да ти вадят как било много по-добра кола. Само дето забравят, че лежат повече отдолу, а не я карат.

47

ниманд

преди 3 години

ама един германец средна класа взима СРЕДНО НЕТО 19 ЕВРО НА ЧАС ?!?!?! АЗ КОГА ЩЕ МУ ВЗИМАМ ПАРИТЕ ?!?!?! ТЕ ТОГАВА КОЛИ ЛЕСНО СЕ КУПУВАТ !!!!!

46

Анонимен

преди 3 години

В Германия няма Масова Приватизация, Централно отопление, Централна власт, Масов градски транспорт. Не е имало никога ТКЗС.

45

Анонимен

преди 3 години

до МироТи си бездетен самотник. За теб двуврата сапунерка е ок. Ама не всички са като тебе. Как си представяш да тръгна на уикенд с 2+ деца и колела с корсичка?Та затова - лимузина. Е, нямам 100000лв за нова, затова 35000 за 4 годишна.

44

До 39

преди 3 години

Естествено, че цените са от... Като искаш цвят, 4х4 и т.н ще плащаш. Септември купих дъстър бензиновия 1.6 за 28к. В промоция с навигация, камера и т.н. Но без цветове. Като не можеш дадеш 40к, правиш компромиси или си караш втора ръка и мълчиш. Навсякъде се съобразяват с финансовите си възможности, само тук е срамно да караш дачия за 30 бона, но е престижно мерцедес втора ръка на 10 години...

43

Анонимен

преди 3 години

В Германия колектива не командва. Германеца е индивидуалист, колектив не търпи. Не е бил РОБ НА БОЛШЕВИЗМА.Законите са така , че отговаряш за постъпката си. Правосъдието е независимо.Голяма е разликата и в банковата система.ЧАСТНАТА ПРАКТИКА Е ОТ ВЕКОВЕ. ЗЕМЯТА НИКОГА НЕ Е БИРА НАЦИОНАЛИЗИРАНА. И то НАСИЛСТВЕНО.

42

Миро

преди 3 години

Българина не е 10 пъти по-беден от германеца, е 1000 по-***!!! Хора които предпочитат да си купят старо BMW, Мерцедес или Ауди на 300 000км, на цената на нова Киа или Сузуки, не са бедни, а глупави!И хайде да не почваме колко по-високо било качеството и лукса на 8 годишна лимозина спукана от каране!!А за поддръжката на нов автомобил,че била скъпа - е влезте в сайта на Киа, има ценарозпис километър по километър за обслужване на автомобил в периода на гаранция - 7 години!

41

DDR

преди 3 години

За сравнение щази бяха най-тайните служби при соца, а ДС - най-некадърните, трабантите бяха най-леките леки коли, а Вартбург най-мощните (ако се съди по шума, който вдигаха), въпреки това активните борци против фашизъма и капитализъма пак караха от големите черни западно германски автомобили и ... затова се получава така.

40

да

преди 3 години

10 пъти по-бедни сме от най-могъщата икономика в Европа ??!!!а другите европейски държави по-богати от нас сигурно са само...5 ?!!!!рядко глупава статияа няма ли да има статия на възмутен драскач как изоставаме в територията си от..САЩ...само 95 пъти и докога ще е така :)))))))??!!!!евтини драскачи...то като другата редовна статия за пълнеж как всеки месец ставаме под 7 млн...и така цяла година:))))))))))))))))

39

ноби

преди 3 години

преди да купя нова кола, обиколих всички автокъщи. за 10 годишни трошляци искат ненормални пари. всичките на реални километри, хахах

38

АНТИ

преди 3 години

Вие какво си мислите, бе ?!Че ще живеете по европейски стандарт ?ЗА ВАС Е ОПРЕДЕЛЕН сегашния гЕНОЦИД !

37

кйхг

преди 3 години

а по покупки на жилища на глава?там къде сме спрямо германците? в берлин само 15 % от населението е със собствен дом!!

36

До 7

преди 3 години

Къде видя такива цени на новите коли? Това са цени "от..". Като отидеш да питаш в магазина и то такива коли няма. Отидох да питам за една реклама - Санта фе за 28к. Щях да купувам. Те ме питат с какви скорости - ръчни (+8к) или автомат (+10к). После гуми, цвят, радио ,климатик ... Колата стана 60к. 28к било шасито. Тази година мислех Дъстър да взема. Ами не е 25к, а е 40к. И на 15000 километра в сервиз за смяна на разни неща. Колко излиза смяната - 700-800 лева. Я си карай старата тогава.

35

РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ

преди 3 години

До Анонимен 37Ставам, но ще ми изтрият коментара ако ти кажа, но ти се досещаш понеже си УМЕН.

34

Анонимен

преди 3 години

До размисли и страстиНегодник с 700лв заплата разправя за другите, че били кухи и ***.За нищо не ставаш.

33

Ф.С.В.

преди 3 години

И какво и е интересното на Новината- все едно -- В Кувейт си купуват само нови коли -а в България си купуват само стари коли-Ами пределно ясно е че сме най големите бедняци - Всеки българин иска да си купи нова кола - но кой може да си позволи това когато масово заплатите са 600 лв ? Да я изплаща цял живот ли?? Затова ли се е родил? да изплаща една ламарина ? Животът е друг- Животът на нормалните европейци е- да си купят къща да имат деца да имат сигурност в живота на работата -ДА СА ЩАСТЛИВИ!

32

Живеещ в Германия

преди 3 години

Германците имат друго мислене. Не харчат всичките си пари и спестявания, за един скъп и луксозен автомобил, а си избират коли от среден клас, но нова. Ако видите някой с много скъпа кола, той е много богат наследник, собственик на голяма фирма или е отгледал децата си и е вече на възраст, на която не му трябват големи спестявания и би си купил скъп автомобил. Българина, ако спечели 500 хиляди ще ги хвърли всичките за един автомобил.

31

Анонимен

преди 3 години

До размисли и страстиПределно ми е ясно какво може да ми каже един мързелив негодник. Че светът, вселената и космосът са му виновни, че е въшлив ***.Прозрачен си.

30

РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ

преди 3 години

До Анонимен 29Ако ти кажа ще ми изтрият коментара.........но предполагам че се сещаш.

29

Анна

преди 3 години

Голямо сравнвние.... България 6 Милиона население, а Германия 80 Милиона.