87

Анонимен

преди 4 години

Дон73Може, да инказвш Холандия. Полвинат свят го прави и никой в "Нидерландия" не се засяга. Но ка е тм - ами мноооооооого по-добре. В България все се говори, колки зле било тм, шото имло марихуана легална, както и гей барове, ама никой не казва, че младите употребяват много по-малки трева от други страни, нито че много от тези гейове са адвокати, лекари, учени и прочие... И никой не споменава, че животът е много по-лек и забавен там. Ами так е в Нидерландия ;)

86

Безпартиен

преди 4 години

Купуването на "лизинг" не е точно купуване. Давам пример. В момента в Германия карам ново bmv 5-a серия, година 2017. Работя на летище, получавам 1800 Е. С бонусите до 1950Е. 300 ми отиват за колата лизинг и застраховки (без гориво). Вече е на 95 000 км. След 2 години отивам и я връщам, когато ще е станала на близо 300 000 км и ще взема другата. Няма да робувам на кола. А тази която съм върнал, някой ще пусне в България като чисто нова на "100 000 км" и ще плати безумни пари за таралясник

85

Анонимен

преди 4 години

До 71Сори, ама не Минка, вай, че до две и седма им хме цъфтяща икономика и производство, защото аз си спомням пост социалистическа пустош на разпадащи се сгради и не обработва земеделска земя...

84

Анонимен

преди 4 години

само 10 пъти по-бедни? че ние сме си направо богати тогава!

83

Анонимен

преди 4 години

До 59Ем за ко д *** платаш туй каску?

82

Анонимен

преди 4 години

До78. Не беше подменена , а ние разбрахме не крадешли излизаш на червено. И така нямаше смисъл от работа, а яко приехме, че яко работиме. Цялата работа беше в писането и надписването

81

Анонимен

преди 4 години

До доктораLOL... Комолексари били...

80

Анонимен

преди 4 години

До 82Зависи от зависи. То и сега има "българина не излиза от село" в някои региони (което не е чааак толкова лошо), но има и "българина кара порше".

79

Анонимен

преди 4 години

Аз се замислям за кон с каруца, малко е бавен транспорта но за сметка на това екологично чист и допринася за възстановяването на флората и фауната по пътищата.

78

Анонимен

преди 4 години

Ми да вееее.

77

Анонимен

преди 4 години

До80. Празни приказки пишеш.Китай пак си е бедна става въпрос за населението. Държавата може да има да праща кораби на Луната. Но народа да си е с мотика в земеделието. И китаеца да не излезе от селото си цял живот.А тия в града само номенклатурата може да взима заплата без да работи.

76

Анонимен

преди 4 години

Бля, бля, бля. Кой не иска да кара нова кола? Манипулативна статия отклоняваща вниманието от цената на хляба, водата, топлото, данъците, таксите, глобите и крадливата върхушка.

75

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Соца сам си падна."При падналия соц Китай за 30 години от бедна страна се превърна в световна икономика номер 1, а при станалата демокрация България за 30 години от средноразвита европейска страна се превърна в бедна страна от Третия свят.

74

Мирослав

преди 4 години

Еми това си е за германците обаче! Не се заблуждавайте че ако отидете да живеете в Германия ще живеете като тях! Човек ако е оправен, ще се оправи и в България. Отиваш в Германия за повече пари, факт, но като сравниш стандарта на живот със заплатата която ще взимаш каро мияч, чистач и прочие, си оставаш бедняк и в Германия! По-хубаво от родното място няма, при семейство и приятели! Пари се изкарват!

73

Анонимен

преди 4 години

Соца беше най-ефективната систмема, българите никога не се живяли толкова добре както при соца. Соца никога не е падал, ами системата беше хитро подменена от върхушката и всичко беше съсипано, за да могат сега българите да слугуват евтино на Запад и да купуват западни стоки.

72

Факт!

преди 4 години

Хубавото на нов голям и мощен джип е че можешбда притискаш до мантинелата и дори да изхвърляш от пътя разни *** със стари Е39-ки правещи се на мутри!

71

Анонимен

преди 4 години

До71 Не си напълно прав. Никой не е целил соца да му съсипе пазара. Соца сам си падна. При свободен пазар и честна конкуренция . Соца не издържа. Никой не се потеше от работа и не поемаше отговорност в колектива, а крадеше какво му падне. От чистачки партия гориво работно време. Цели къщи се направиха през работно време.

70

Доктора

преди 4 години

Е, голяма работа, аз карам 14 годишна кола и съм супер доволен, вози ме навсякъде.. Нова кола искат комплексари, които чрез нея искат да кажат на другите, че са нещо повече от тях

69

Анонимен

преди 4 години

До 59Как само го каза - 189 евро на месец...това са си 370лв...и то за Фабия, която си е малка градска кола. Забрави да споменеш и колко е каското, като го разхвърляш по месеци. Сложи го още 100 на месец...ки ето ти едни близо 500лв месечно за една нова кола тип сапунерка.Статията е за статистиката. Средно статисточески, повечето българи вземат около 1000-1200 лв....та затова и масата население кара секънд хенд коли за до 10к лева.

68

Анонимен

преди 4 години

А как е в Нидерладния, има ли колеги форумци които са живеят от години в Нидерландия да ни разкажат как е в Нидерландия?