82

Анонимен

преди 4 години

Който ми обещае да няма минимална пенсия, веднага гласувам за него.

81

малко закъснял

преди 4 години

Бедна ви е фантазията какви пенсии мога да ви обещая!*** не ми се ходи на евроизбори!

80

Залъгалки за малки

преди 4 години

Няма да се промени нищо - не се притеснявайте. Просто няма средства. За самолетите управлението е с двойна изгода - хем ЦРУ ще ги пази, хем ще вземат приказна комисионна. Така че пенсиите - малки, големи ще си останат такива

79

!?!

преди 4 години

Най-добре направете минималната пенсия да е 3 билета от държавната лотария и тва е.

78

опетков

преди 4 години

До До 64 опетков Ето част от бюджета на държавната власт: точка 1.2 от параграф III от разходната част: Трансфери за ДОО: 4,2 млрд лв. Ако погледнам по-надолу в бюджета на НОИ се вижда: Приходи от осигурителни вноски: 5.1 млрд лв, разходи за пенсии 8.8 млрд лв, недостиг - 3.7 млрд лв, който се допълва от държавата. Моята теза е, че няма нито един лев спестени пари от НОИ, както е при фондовете в "белите държави", за да има реални претенции за "заслужени " и незаслужени пенсии.

77

Анонимен

преди 4 години

Значи на руснаците не им стигат ЕДНА, ДВЕ, ТРИ, ЧЕТИРИ, ПЕТ проруски партии.... ПАК НЕ СА СПОКОЙНИ.... искат още и още партии! До кога другари?

76

анонимен

преди 4 години

За болни, бедни и слаби няма, за мезонети, имения, б. сметки има. баба Ванга е видяла че това племе ще се затрие в лакомия, искала е да ни върне, ама вече няма къде!

75

анонимен

преди 4 години

Във всички европейски държави искат само 5г. труд. стаж и имаш право на поне 800 евро / лири пенсия. В някои не искат и това.Каква е тая балканско- анадолска коч*ина? в анадола няма такива съдисти като в бг да оставиш майка си и баща си да умират от глад..

74

РАША БГ НАША

преди 4 години

Притеснението на родителите, които протестират срещу Стратегията за детето,това означава че един родител неговата заплата да покрие всички сем.разходи. заплатата на другият родител да купува всички необходими помагала за у-ще и да им подсигури лятна ваканция на отдих 50 процента от едната заплата да остане за бъдищите студени .това е реално както и в другите съвремени държави.

73

Справедливост

преди 4 години

Да има минимален размер на пенсия означава да се взема от пенсиите на едни пенсионери, за да се дадат парите на едни други пенсионери, които докато са работили са укривали доходи и не са плащали осигуровки за целия си доход. По-справедливо е пенсионерите да си получат по-големите пенсии, а пенсионерите, които са укривали доходи, докато са работили, да си получат по-малките пенсии, които им се полагат.

72

Анонимен

преди 4 години

Не ми е ясно защо трябва да подпомагаме укривалите доходи и осигурявали се на минимални суми с тази минимална пенсия? Когато получаваха пари на ръка се радваха, че има по-малко за родителите ни пенсионери и как са на далавера, сега когато и те станаха пенсионери защо трябва от нас да вземат пари, за да дадат на тях?

71

чарли

преди 4 години

До Ти да видиш..Няма няма !

70

Анонимен

преди 4 години

Еййййй,тия съвсем ни взеха за бала.мурници.

69

ДО 71 Ф-С.В.

преди 4 години

Днешните пенсии са такива и по големи ,ако си се осигурявал истински,без криене на доходи.С 910 лева заплата се пенсионирах с 534 лв.пенсия преди 6 години.Вече след,, швейцарското правило/2,5% годишно/ е 650.Никога не съм крил доходи. А колеги с 1,500лв заплата взеха максимума тогава от 710 лв.

68

До 64 опетков

преди 4 години

Сметките не са прости, но ...За 2018 Приходи на НОИ от вноски за ДОО 6,77 млрд. леваПенсии за сметка на ДОО - 9,17 млрд. лева, в т.ч. и пенсиите за инвалидност (1,57 млрд. лева), трудова злополука (40 млн. лева) и други.

67

Ф.С.В.

преди 4 години

Какво спорите? Има ли някакво значение дали пенсията ще е 200 лв или 300 лв ?Пенсия под 500 лв си мъртвец!

66

ерер

преди 4 години

аре и тоя заобещава 300 лева, малко е, 3000 минимална!

65

опетков

преди 4 години

До До 64 опетков Не изтъквай икономическата си и финансова неграмотност, ще ти се смеят и гаргите. Погледни разходната част на държавния бюджет и приходната част на НОИ. Там е записано: за 2019г- 4,5 млрд за пенсии от БЮДЖЕТА, не искам да те обиждам. Приходи на НОИ от осигуровки 4.5 млрд. Общо разходи за "трудови" пенсии над 9 млрд лева. Държавата дава от бюджета още едни 1.5 млрд за социални пенсии, които не ги броя тук. И запомни едно, гл*пако, никога не пиша непроверени твърдения!

64

Пенсионер от 2014

преди 4 години

Който се е осигурявал РЕАЛНО ще взима добра пенсия,който е крил и тарикатствал -ще хленчи. ДНЕС НЯМА ПЕНСИИ НА РАБОТИЛ И ОСИГУРЯВАЛ СЕ ЧОВЕК ПО 200 ЛЕВА.Спрете с тези глупости пубери пъпчиви!

63

опетков

преди 4 години

До анонимен 61. За да стане минималната пенсия 300 лв ще трябва най-малко още един милиард годишно от бюджета, който дори да го има, трудно се откъсва от сърцето на всеки управляващ. Пари има, но защо да ги дават на пенсиите, които и без това ги хвърлят на ****те. Аз бих посъветвал Борисов да си го върне на БСП и да направи като Станишев: Прави минималната пенсия 400 лв и подава оставка, като умишлено губи изборите (Станишев не загуби умишлено).