6

до 6

преди 4 години

Колата ми е 30 годишна.Миналата година забравих да я заключа и 3 дни е стояла отключена пред блока.Тези които доят държавата не лекуват хора,а имат някакъв медицински бизнес и диплома за лекари.Не бъркай нещата.Неслучайно имам колега който е бил сина си защото искал да следва медицина.В такава екстремна ситуация направо го оправдавам.Днес синът му има друга професия и живее прилично,а не като нас!Другите ми колеги се разбягаха по света.След 10 години български лекари ще има само в чужбина!

5

Х

преди 4 години

Педиатрията е наистина много труд ниско заплащане. Д- р Маджаров е абсолютно точен. Основателно поставя и въпроса за недофинансиране на извънболничната помощ, лимита за изследвания, което натоварва болниците. Недопустимо е за едно елементарно, неинвазивно изследване да се постъпва в болница, където по клинична пътека съответно се източват дпълнително средства. Такъв парадокс не си позволяват и най- богатите страни.

4

Анонимен

преди 4 години

Прав е 1.Какви къщи,какви коли имат педиатрите и всички доктори въобще!Така,че никак не са им малки заплатите,няма беден лекар,и стига са доили държавата.Така няма никога да се оправим.Мед.сестри и те не престанаха да искат пари.Работят по на две места и все не им стигат парите.Всички са "доячи!

3

до 1

преди 4 години

Ама всички тези странични пътеки не са описани легално - реално всеки който тръгне с детето по педиатри плаща като ПОП и тези пари отиват някъде. Очевидно не е в болниците, не е и в държавната хазна

2

Ванката

преди 4 години

Те протестират за заплати, баце им "дава" апаратура... Яжте пасти!

1

един-до фармацевт

преди 4 години

Ами да беше учил да станеш педиатър или какъвто и да е друг лекар! Защото си от онези, дето не са им стигнали стотни да влезнат медицина. И какво гледаш колко печелят, те имат и спешност, и нощен труд. А ти не си нищо повече от магазинер с висше образование