55

Fenasi Kerim

преди 4 години

Македония е творение на Русия. Русия е велика сила.

54

Анонимен

преди 4 години

До 56 Македония не е създанена от Великите сили,творение е на сърбите и комунистите!

53

111

преди 4 години

Stiga ste opravqli 4ujdite strani- vijte si ko4inata- vijte si horata i stiga revahte za ku4eta i kotki

52

Fenasi Kerim

преди 4 години

Малките икуствените държави създадени с Гео стратегически цели от великите сили са обречени на изчезване. Срокът на годност е малотраен. Няма го "лепилото". Това е национализма. Национализма стана мpъcна дума благодарение на либepacтията и фалшивата "демокрация". За съжаление македонския национализъм е подхранван от страха от външния враг: България. Подобен е и българския национализъм като тук се ползва омразата към Турция. Доказателство че българи и македонци са едно и също.

51

Анонимен

преди 4 години

Нека България първо реши за чуждите знамена на собствената си територия (например руските) и след това да се занимава с тези в чужбина.

50

Стефан Митрович

преди 4 години

Ами, налагат се хората! Силни са, множат се, САЩ ги подпира! Помните ли на един мач в Сърбия пуснаха над стадиона албанското знаме носено от дрон!? Един героичен сръбски защитник успя да го хване и настана меле на терена!

49

Я па ти..

преди 4 години

До Сержант 51 За какво са ти тези ненормалници ?

48

Съвет

преди 4 години

Да се намесим брутално по Путински. Ама хааа !

47

Сержант

преди 4 години

Макета само трябваше да се присъединят към България и вече щяха да са в ЕС.

46

Анонимен

преди 4 години

И какво толкова е станало! Те са албанци!

45

Небългарин

преди 4 години

Варварина Крум завладява Охрид, но Василий II *** възстановява правдава, връща града на Византия и наказва дунавските пришълци-варвари.

44

Анонимен

преди 4 години

Албанците в Македония са благоразположени към българите и в техния университет в Тетово историята на Македония се преподава едно към едно с българската версия.Така,че единствената реакция може да бъде незаитересованост за проблемите на макетата.Те и без това ни обвиняват във вмешателство в общественият им живот.

43

Небългарин

преди 4 години

Щом България се меси във вътрешните работи на чужда страна, значи и Турция може да се меси в работите на Кърджали ;) Между другото, Охрид е бил "български" за има-няма два века, когато е откраднат от византийците. Иначе Охрид е създаден от древни гърци и населяван към днешна дата от македонци (НЕбългари)

42

Анонимен

преди 4 години

България най-добре да реагира в защита на българите в България !Пък, чак след това за историческото наследство ! Защото без българи в България и без българска държава, второто се обезсмисля !

41

Анонимен

преди 4 години

Прострях си гащите върху Европарламента в Страсбург... ...както си му е реда, с жълтото отпред, кафявото отзад... ...като се имат в предвид националните флагове, обаче...? ...се опасявам за конфликт между Белгия и Германия !?

40

Анонимен

преди 4 години

Климент Охридски е изпратен като учител в областта Кутмичевица,с главни градове Охрид и Девол.Той става и Охридски епископ.Заедно с Наум Преславски поставят основите на Охридската книжовна школа.Благодарение на тяхната дейност - Златния век на българската култура,Охрид се превръща в българска книжовна столица.Тогава градът е един от най-развитите и известни средновековни културни центрове.По времето на цар Самуил Охрид е столица на Българското царство и престолен град.

39

Анонимен

преди 4 години

Българите се заселват в тази област през 5-6 век.През VIII век Охрид влиза в пределите на България.Следприемането на християнство в България,Охрид е епископски център, като охридският епископ взима участие в Четвъртия Константинополски събор през 869 870 година.Във връзка с този събор се споменава и за първи път името Охрид.По времето на цар Борис I Охрид е част от Охридско-Деволския комитат.Климент Охридски е изпратен като учител в областта Кутмичевица,с главни градове Охрид и Девол.Той став

38

гого

преди 4 години

Нашите държавници ще посмеят ли да повдигнат въпроса за турския геноцид през 5 вековното робство? Или поне да сменят турските имена на местности и улици - срамота! как пък толкова години един не намери време от далавери да го предложи. Мусала още носи турско име! Или нашите мълчаливо работят за турските интереси? Герп и патриотите къде сте?

37

Анонимен

преди 4 години

ЗАЩО ДА РЕАГИРА НАЛИ СМЕ БРАТЯ С АЛБАНЦИТЕ

36

гого

преди 4 години

*** и нагла провокация, типично в албански стил. Верните слуги на щатите - албания и турция работят в перфектен синхрон за да реализират отколешната си мечта: да оформят мюсюлманския полумесец от турция през Кърджали и Македония до косово и албания. Щатите също натискат това да се случи за да вкарат дълбоко единия рог на полумесеца в *** на ЕС и по този начин да манипулират всички за своя изгода. И нашите дето са на власт сега и те помагат , нали и те от америка си чакат хонорарите