45

лекар

преди 4 години

не е зле да се публикува статистика не само за количеството погълнати, а и за изходени / крайни / продукти

44

Иван Пешев

преди 4 години

90% от шоколада на пазара е фалшименто не знам за какво какао говорят като слагат палма , за вафли, бисквити и т.н. по-добре да не говорим изобщо и няма гаранцяи дали е внос или си е наш ***.

43

Име

преди 4 години

Вместо шоколад яжте плодове и зеленчуци и завинаги ще кажете сбогом на диабета!

42

Мнение

преди 4 години

Едно време живеехме без шоколад. Но имаше ракия зимата с туршия, а лятото с домашна шопска салатка - това е удоволствието от живота. Дайте да сравним консумацията на ракия с ЕС?

41

ЧИЧО

преди 4 години

АБЕ ЯДЕМ НИЕ, ДА НЕ КАЗВАМ КАКВО, ДОКАТО ХОРАТА СИ ЖИВЕЯТ...

40

Анонимен

преди 4 години

Аз пък като дете ядях само марципан. Шоколада го гледахме през крив макарон. После се появи, но за истинския беше нужна така наречената твърда валута тоест "омразните" долари или ДМ.

39

we

преди 4 години

По-точно 25000 тона.

38

Анонимен

преди 4 години

До: боц (номер 25)Боц, нагъваш сух суджук и сухо червено вино нали?От сладкото боли главата после.

37

Анонимен

преди 4 години

А не, мерси! А после диабет?

36

Бай Иван

преди 4 години

Да си ядът шоколада.....мене ми требва ракия,вино,свински пържоли ,суджуци,кисело зелИ,трошия и една женица където никога не е боли глава!....И един голф на газ!

35

латъл

преди 4 години

всеки шоколад със соев лецитин е ***. всъщност само суровият шоколад е истински. какао печено над 45 градуса е безполезно

34

Ти да видиш

преди 4 години

Само човек с празна камбанария би мушкал шоколадец!Има къде по-вкусни неща,като печена сланина с топъл леП!

33

Анонимен

преди 4 години

Яденето на много шоколад е една от причините на западняците дирниците им да чегъртат тротоара, когато пресичат улицата. Не им завиждайте на плюскането!Познавам много богат човек, който не дава на детето си шоколад, бонбони, сладкиши, газирани. Може да купи тонове, но на трапезата им - само проста и натурална храна!Шоколад може да ядем, но само черен, над 70% какао-маса и по парченце на два-три дни! Назад към природата!

32

Математика

преди 4 години

25 тона си е един тир :D и това за цяла година за цялата страна... :D За 12 часа ако е, може и да е вярно.

31

ФАКТ!!!

преди 4 години

Полезната съставка в шоколада е какото-силен антиоксидант.Шоколада е измислен заради какаото за да е по- лесно за прием,а европейско разследване наскоро доказа ,че в шоколадите в България и други "втора категория" европейци какаото вътре е с пъти по- малко от шоколада за "пътва категория" европрйци-ФАКТ!!!В знак за това разделение в европейското "семейтво" по доходи и по качество на храна няма да гласувам за евро-парламент!

30

Любимец

преди 4 години

Яжте си шоколада и други химии с консерванти и кво ли не вътре.Аз си ям прасна баклавичка с шам фъстък и една шепа лешник и леля ви събужда целия вход от кеф през ноща...

29

Коджакафалията

преди 4 години

Едно време от две парченца се натопорчвах, сеги ям два шоколада и нищо...Развалиха го тоя шоколад..

28

Мътно зелен

преди 4 години

За светло зелените хорашоколада е по евтин и с над 30% какао,за по-*** е по скъп и с палмово масло и 5% какао.....Добре ,че не го ядем много ....

27

чичоГошо

преди 4 години

В Европа карат масово по 30хил. км. на година. В БГ 10-12 е ок .Сметката е за шоколада е точна.

26

Анонимен

преди 4 години

В България истинските шоколади почват от 3лв нагоре. Всичко друго са имитации при който над 60% от масата на продукта е растителна мазнина, захар, соя и разни други химии и ароматизатори и оцветители.Истинския шоколад е тъмен, отчупва се твърдо и като го лапнеш не се топи веднага както е при фалшификатите.