40

Бог е с Франция

преди 5 години

44, а на нас не ни пука за твоето мнение. Франция е създателка на ЕС, там членува и България, която получава еврофондове, докато краварите те задължаваш да им рлащаш милиарди за щайгите ф-16. Цял свят е с Франция! Цял свят се моли за великия Париж и за неговото туптящо сърце - Нотр Дам дьо Пари! Люлката на цивилизацията, майката на хуманизма, на просвещението, тя символизира всичко, което е сформирало съвременното общество. Няма по-велика от Франция, няма и да има!

39

Анонимен

преди 5 години

Много е спорно дали Тръненият Венец е автентичен! Иначе грам не ми пука за жабарите, които са искали да ни унищожат след ПСВ, но добре че Велика Америка се противопоставя на пъкления план да си ни разделят съседите ни. God bless America & Bulgaria! ^^

38

Анонимен

преди 5 години

До Григорий РаспутинНотр Дам макар и католическа църква, тя Е Християнска светиня и трябва да бъде почитана с благоговение от римо- католици и православни християни. В тази католическа Катедрала се пази Тръненият Венец на нашият Господ Иисус Христос, както и още други Християнски светини.НЕ си прав за това, че Нотр Дам е едва ли не (според теб И други хора) е "дяволско" творение, а не творение на Христа Бога!Прав си, че Успенския Събор и Свети Василий Блажени са ПРАВОСЛАВНИ РУСКИ СВЕТИНИ!

37

Дельо Хайдутин

преди 5 години

До: ЧичотоТи чичовото се научи ,че 3града се пише със С а не 3! Пък тогава казвай какво трябва да се разруши ,и какво не...

36

Анонимен

преди 5 години

А в България колко църкви са унищужени и изгорени....хиляди. Омръзна ми да слушам за тия френски имекяри. Да се палят колко искат.

35

Анонимен

преди 5 години

А, на бас, че Нотр Дам дьо Пари, ще я ремонтират преди "Графа" дьо София! :)

34

Българин

преди 5 години

До 26: Освен невъзпитан си и неграмотен!

33

ЖАЛКО

преди 5 години

До СМЪРТ НА КАТОЛИЦИТЕ, че малко хора обръщат внимание на съвпадението с КАТОЛИЧЕСКИЯ ВЕЛИКДЕН...........

32

Анонимен

преди 5 години

До 31България е дарила достатачно средства за църквата в Истанбул, включително и от дарения. Това, че не ти известно е съвсем друго нещо! Храмът не е под българска юрисдиция, част е от Цариградската Патриаршия и е туристически обект! Редно е Турция, Гърция също, да отпуснат средства за реставрацията й!

31

Анонимен

преди 5 години

Изгоря сградата .лоша поличба

30

Анонимен

преди 5 години

Айде стига с Нотр Дам, де всеки ден гори нещо някъде. Интересува ме с нашите западнали села какво ще правим и как да вдигнем тая държава на крака. А Норт Дам ще си поправят, ясно е, че са червиви от пари, 80 млн. посетители са минавали там годишно, няма какво да ги жалим толкова, и без църкви животът продължава

29

д-р Жустис

преди 5 години

до 32идея нямаш колко си правв десетката

28

Анонимен

преди 5 години

Не че съм от най-вярващите християни, обаче Исуус не е казал изградете ми Църква за милиарди, а е казал обичай ближния си. В този ред на мисли милиард евро за сграда била тя и красива, вместо милиард за гладуващите по света ми се вижда ужасно лицемерие, но това си е само моя позиция !

27

да питам

преди 5 години

Войнстващите православни българи колко средства събраха за да се поправи рухващата Желязна църква "Свети Стефан" в Истанбул? Защото турската държава беше тази, която я спаси от унищожение.

26

мдаааа

преди 5 години

Французите не са се отвърнали от Бог и Бог не се е отвърнал от тях. Пожарът унищожил покрива на Нотр Дам може и да е сигнал и поличба, но се оказа и начин французите за пореден път да се обединят. Този път в името на Духовното, на Богородица, на Храма.... Хилядите вярващи пеещи около храма носят в себе си светлината. За няколко дни събраха близо милиард за възстановяването на светинятаНотр Дам. И ще я възстановят. Символиката и поличбата са и в това, че е оцелял и е невредим Кръста.

25

Шопо

преди 5 години

За мен като източноправославен християнин значение има патриаршеския храм на Царевец, храм Александър Невски и всички останали български църкви и манастири !!!

24

Росен Плевнелиев

преди 5 години

Айде сега всички да слагаме табелки je suis cathedral и да отиваме да се мазньочим и подлизурстваме пред френското посолство хванати за ръчички с кахърни песньовки от турски сериал. Родната жундъристика още две седмици ще джвака и предъвква "новината". Айде ако обичате улево, драскачи. Знаете ли ако изгори Александър Невски колко френски медии ще отразят събитието и дали някой ще събере и пет лева? Отвратителни нихилисти сте.

23

Анонимен

преди 5 години

ОГЪНЯТ ПРЕЧИСТВА !!!

22

Анонимен

преди 5 години

Нотр Дам е запален от французите! Имало е ремонт по-времето на палежа, и така се прикриват следите колко е изхарчено за ремонта, а и съм сигурен, че всичко е застрахвано! Това е рекетьорски акт към религиозните чувства на католиците и балам.ите от другите религии! 800млн.евро дарения само за ДВА дни за ремонт на покрив!!!

21

шматка

преди 5 години

От статията не разбрах за специалното значение на катедралата за християнския свят.Опитайте се да съгласувате заглавие и текст