242

Що така

преди 2 месеца

По времето на соца - учители, медицински сестри и хора с други престижни професии от провинцията,с връзки се уреждаха в градския транспорт, в Софстрой, в Кремиковци.Да им се чуди човек, защо го правеха, когато тогава из цяла България мед и масло течеше и черпаците безплатно ги раздаваха, а?
После,по инициатива и с благословия на Жельо ***,"жителството" отпадна и започна масовото преселение.Няма лошо, ама нека новодошлите да свикват с реда в големия град и да не ми налагат селските си привички

241

iceblast88

преди 2 месеца

До 186
Новите коли на полицията? С регистрация София, на Жандармерията също. Ама масово са из цяла България нали, не са само в София? Дори на Метеорология и Хидрология колата на 20+г е с регистрация С, значи и данъка за нея отива в София, а тя технически няма да издържи едно пътуване до София и се кара само в Русе! Защо тогава данъка и да отива на майната си? Какво ще правят в София с парите от кола карана и чупила инфраструктурата в друго населено място? Метро-затова и метрото ви е с наши пари!

240

Анонимен

преди 2 месеца

Не ги разбирам софиянци.Хем за тях държавата прави най-много - метро,комуникации,молове,спортни зали,скоро и стадиони,а недоволни че и други искат да живеят като тях?За тези години демокрация, повече от половината европари сигурно са инвестирани в София,а бюджета на столицата расте всяка година!

239

Анонимен

преди 2 месеца

До 186
Ами данъците на Виваком, Теленор, Кауфланд, Метро, А1 и тн.? Всичките им МПС-та са със софийски регистрации, а се карат из цяла България! Масово служебните МПС-та (и държавните) са с регистрация София, а никога не стъпват там. Да ама на ден въртят по 100+км, за разлика от личните. Значи чупят най много в населените си места, а данъците заради регистрацията им и факта, че всичко е централизирано отива в София. Хем чупят, хем парите отиват някъде на майната си в дън горите Тилилейски.

238

iceblast88

преди 2 месеца

До 186
Всички свинетки платени от камиони и румънци отиват в АПИ и от там за магистрала София - морето, София - Перник, София - Сърбия, София - Рила и Пирин. Все безсмислени пътища правени за да може софиянци бързо да си стигнат по родните места, а пътя Русе - В. Търново е еднолентов (на места две ленти в посока и после се сменят) от 50+г. За какво се плащат данъци бе? За да е границата тъмна като миналото на политиците ни ли бе? За да е разбито и мръсно като софийско гето ли бе?

237

iceblast88

преди 2 месеца

До 186
Защо данъците да не ходят в София ли? Защото хората в другите градове също работят и плащат данъци, за да се развиват и поддържат и техните населени места, а не само София! Искаш ли още един пример? Като минеш Дунав мост при Русе се водиш в рамките на града, това е НАЙ НАТОВАРЕНИЯ ПЪТ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ и понеже се водил в рамките на града и от 30 години общината и АПИ немогат да се разберат е без осветление, без места за отдих на ТИР-аджии, в трапове и кратери! А данъците от всички камиони?

236

Анонимен

преди 2 месеца

Като ви е толкова грижа за селата отивайте да живеете там, като ви е грижа за намаляващото население почвайте да правите по 6-7 деца, айде стига с това импотентно мрънкане.
И софия не е била никога село, винаги е била от големите български градове 30 хиляден град е била преди освобождението, естествено предимно турци. Имало е консулства на различни държави светки училища и тнт.

235

Анонимен

преди 2 месеца

Видими успехи.

234

Анонимен

преди 2 месеца

Софиянци си го направиха сами с почина "София е България". Сега недоволстват.

233

Анонимен

преди 2 месеца

Да въведем с референдум безвизов режим зе китайци и ще си решим демографския проблем

232

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен

А бе я си гледай работата,знаеш ли колко ми пука за разни идеологии комунизми,фашизми, капитализми и други -изми? Никак!Ама никак!
И не ги използвайте да разделяте българските граждани и население,не се и опитвайте!
От какво избяга населението и продължава да бяга последните 30 г.?

231

Ани

преди 2 месеца

До Анонимен
Софиянците, ама не тези като теб, никога не са имали претенции за произход. Такива като теб ми е омръзнало да ги слушам - никой нищо не те пита, търновци та търновци. Сами си биете камшика и се пришпорвате. Толкова злоба и завист.

230

Анонимен

преди 2 месеца

Претенциите ни за превъзходство идват от това, че ние не сме искали болшевизма и сме се развивали в коренно различна посока до идването на болшевизма, когато с автомати, пребивания, убийства и тн налагате нов, ваш си ред, комунистически! Старите софиянци не са само от София, напротив - от цяла България са, но те са се интегрирали, имали сме общи културни ценности, коренно различни от болшевишките. Разберете, селянин е всеки дошъл в София след 1944!!!!!

229

Анонимен

преди 2 месеца

Не е лошо,че София се нАСЕЛВА,напротив,СТРАШНОТО И ТРАГЕДИЯТА Е,ЧЕ СТРАНАТА СЕ ОБЕЗЛЮДЯВА,ХИЛЯДИ СЕЛА ОПУСТЯХА,малки градчета,че дори и по-големи градове губят непрекъснато жители и човешкия капитал на страната.

228

Анонимен

преди 2 месеца

СОФИЯ ВЕЧЕ Е ГРАД - ДЪРЖАВА!
НАСЕЛЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ СЕ РЕДУЦИРА ЕЖЕДНЕВНО!
ВЛАСТИМАЩИТЕ, ПОЛИТИЦИ И ДР. ДО 10 ГОДИНИ ОСТАВАТ БЕЗ ПОДАННИЦИ!
БОРБАТА Е ЗА ТЕЗИ НЯКОЛКО ГОДИНИ ДОНАГУШВАНЕ!
СЛЕД ТОВА СМЕ ЛЕГЕНДА "ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ, БЪЛГАРИЯ "!

227

Анонимен

преди 2 месеца

Научете се като говорите за София от турско време, че това не е само градчето, а всички села, които са едно до друго. За мен софиянци са хората от тези села, защото те имат общи традиции.

226

Роб на влаЗта

преди 2 месеца

Ей какви глупости....

225

Анонимен

преди 2 месеца

Какво сте я заяли тая София, на който не му харесва да се пресели. Съвременната икономика се развива в градове и агломерации. Без тях икономика на самостоятелна държава няма. Не се ли развиват градове нищо няма да се развива.

224

Анонимен

преди 2 месеца

Има хора,на които им харесва София,но болшинството хора от страната не харесват този мръсен град с олющени,грозни сгради,но са принудени да живеят там.
Най-хубавото от София са парковете,дано и тях не о,се.рат с презастрояване!
но все пак е по-добре хората да се преселят в София,отколкото да продължава да се обезлюдява страната.и да проявяват солидарност и взаи
А всичко е концентрирано в София и хората волю или неволю трябва да пътуват за всичко до София и никак не им харесва това,но нямат избор

223

Troy

преди 2 месеца

Да. Столица Велико Търново. Може и Варна, и После, и Плевен и Видин. На конфедерален принцип.