295

Анонимен

преди 5 години

73,7% живеели в гардовете, което значи, че селата са се обезлюдили.Интересен факт е, че жителите на селата около София нарастват, а не намаляват, както е около разни западащи градове като Русе, например. До София е най-голямото българско село Лозен, както и Бистрица - според едни на трето място между селата в България, според други на пето място по брой население, също и Казичене. И трите села са сред най-населените села в България.

294

iceblast88

преди 5 години

До 300Аз поне съм измислил нещо, но и ти си признаваш, че си анонимен, както цялата ти рода анонимници цялата човешка история изкарали анонимно в сянката на някои роднина закачен към държавни управници, уреждани на безполезна работа само защото някога си някои от някои род минал, та оправил пра-бабата по зълвена линия и взел, че сглупил, та направил дете и сега си плаща на целия ви род като ви тикат напред защото вие горките анонимни сами и крушка няма как да завиете.

293

iceblast88

преди 5 години

До 301Ще вземеш големите герберски дудуци, внимавай да не кажеш нещо против правилата на партията майка, да не те изгонят от нищоправенето. Големи пари взимаш, пък те е срам да кажеш къде, ясно колко ги и взимаш. Гледай на изборите да гласуваш за правилните, да не се наложи *** пак да ходатайства, къде с роднински връзки, къде с плътски услуги, че да те назначи на държавна службичка. Аз поне за разлика от вас мога да измисля нещо сам, а не анонимник като цялата си рода!

292

Анонимен

преди 5 години

Разрешавам ти да не ме забелязваш, аз анонимно ще си взимам големите пари :)

291

Анонимен

преди 5 години

Iceblast88 си кръстен на баба, или на дядо?

290

Iceblast88

преди 5 години

До 297Поради липсата на доводи и тоталната некадърност на анонимния шоп, се захапваме за една неволна грешка в жалък опит да наложим селяндурското си виждане за света, не чрез факти и доводи, а чрез анонимни заяждания. Драги анонимнико, анонимен си в интернет, анонимен си в живота и анонимен ще си умреш, никои няма да забележи липсата ти на гишето в държавната служба.

289

Анонимен

преди 5 години

Виждам, че платените викачи по оста периферия - София или по известна като добрата провинция и голямата лоша София отново са налазили форума. Личи си, че идват избори.

288

Анонимен

преди 5 години

Големият експерт пише "болче", ама иначе производител.

287

iceblast88

преди 5 години

До 294София трудно доказва произход на доход над 600 лева ако не е държавен служител назначен по родствена линия, ИТ специалист създал електронната свинетка по държавна поръчка или служител в кол център говорещ на индийски английски. Или ако не е гола какичка показваща се за жълти евроцентове на загорели дъртаци от Арабия. Два лева не изработил през живота си, голям икономически експерт станал.

286

Анонимен

преди 5 години

Какъв софтуерен продукт се произвежда в София, че нещо не се сещам... остава да сме благодарни на софийските блюдолизци и за летище София че го има...построено с пари на данъкоплатците... ние от ПРОВИНЦИЯ Русе отдавна не го ползваме... много по-удобно ни е това в Букурещ... а и възможността да видиш от близо една истинска европейска столица не е за изпускане.

285

Анонимен

преди 5 години

Русе трудно възприема суми над 2000 лева, ама иначе голям индустриалец.

284

iceblast88

преди 5 години

До 289Искаш да кажеш, че това, че държавата прибира пари от това, че ти е дала на теб пари е голям принос за икономиката ли? Тоест ако ти си преместиш 2 лева от 10 лева които имаш в левия джоб към десния ти си генерирал 2 лева за себе си? Тоест твоите 10 лева са станали 12 ли? Това ли ти е представата за икономика? Когато с местене от левия в десния джоб започнеш да размножаваш пари, тогава може да кажеш, че хора чиято заплата е следствие от нашите данъци генерират пари за икономиката!

283

Анонимен

преди 5 години

Туризмът генерира пари от чужбина за икономиката. (В София има ли туризъм? ) Мини Марица Изток добиват въглища от които се произвежда ток, част от който се продава в чужбина. Мислете преди да плюете. Личи си че сте дошли от Македония. Аргументацията и логиката ви са като на някой антички фиромистанец!

282

iceblast88

преди 5 години

До 27Кажи какво работиш, че взимаш 4800 лева и ще ти кажа защо ти имаш нулев или отрицателен принос за икономиката.

281

iceblast88

преди 5 години

До София ДМСлед като приходите на фирмата в която работя не зависят ама грам от паричния обмен в София, как точно няма да мога да живея както сега? А да, ако няма толкова държавни служители, няма да има нужда от толкова високи данъци, тоест ще ми остават повече пари на мен и ще живея по добре. Браво, много правилна защита на тезата ви. Иначе си прав за това, че всеки гледа от своята камбанария.

280

Анонимен

преди 5 години

Гледам, че леденият от Руси пак се е развихрил. Само напомням, че в София 2 млн. души не сме само държавна администрация, а преобладаващата част от администрацията всъщност са столичани в повече, които нашите данъци "хранят". До момента съм работил само за чужденци и софиянци, за щастие не съм имал чорбаджия от провинцията, защото виждам колко "уважават" труда на служителите си ! За съжаление голяма част от данъците в хазната в момента се генерира в София без значение кой, къде точно е роден !

279

София ДМ

преди 5 години

До iceblast88Всеки гледа от своята камбанария :)Добре, да приемем, че всички в София сме държавни служители. Ние получаваме заплата, с тази заплата закопуваме стоки и услуги. Приходите от тях са съществена част от оборотът на доста дружества. На кратко дори и Вашето дружество да произвежда само за износ и Вашата заплата да идва само от чужбина, ако не съществуват град София и държавните служите (както приравнихме всички) Вие нямаше да можете живеете както живеете сега.

278

Анонимен

преди 5 години

До РеалистИ моите предци по бащина линия са от Македония (Прилеп), дошли са преди стотина години. По майчина линия са шопи от едно село, което през 80-те са разрушили, изселили са населението и са докарали ново такова от шуменските села, за да създадат жилищен комплекс "Христо Смирненски". Това няма значение в крайна сметка кой от къде, всички дошли в София преди 1944 са се интегрирали. Единствено имам против селяните дошли след 1944, защото искат да превърнат града в болшевишко гето.

277

iceblast88

преди 5 години

До 281Това, че един сектор е нужен ***, не го прави доходен или полезен за икономиката. Прави го необходимо зло. *** пример - държавния служител които ти приема документите на гише Х. Той не генерира никакви пари, защото не извършва никаква дейност, но е необходимо (макар и лесно заменимо с проста компютърна система) зло. Това, че е необходим, не го прави продуктивен, нито реално полезен за икономиката.

276

прогресивен

преди 5 години

На снимката се виждат бившите комплекси "Ленин" и "Сталин", сега "Младост" и "Изток". Благодарим ви от все сърце за тази прелест!