15

La France

преди 5 години

Полша все повече се лyмпенизира и отдалечава от ЕС. Управляващите се месят в съдебната система, уволняват съдии и назначават свои верни на правителството калинки. Медиите също са под контрола им. И тези някога служиха за пример на източноевропейците. Какво падение. Яхнал ги е един картoф, който плюе по ръката която го храни (ЕС). Европейския Ердоган. Макрон им го каза: поляците заслужават по-добро.

14

Слава на Полша

преди 5 години

Поляците са пичове и си знаят интереса. Здраво са стъпили на земята: искат да са част от ЕС, но и не се дyпят на евробюрократите, не приемат "бежанци" срещу потупване по рамото. Отдавна скъсаха с комунизма, там няма руски партии. Силни стратегически връзки със САЩ. Резултатите са видими: 5% ръст на бвп, ниска безработица, силен износ, вдигане на заплати и пенсии, развиват се бързо във всичко. До няколко години кoмунета като италианците ще им дишат прахта. Вече задминаха Португалия и Гърция.

13

Анонимен

преди 5 години

Имайте предвид че първото съпротивително движение в Източния блок против комунизма е гoрянското. За тези които не знаят кои са горяните да прочетат. В България контрола е бил много по-силен отколкото в Централна Европа.. Поляците успяха да запазят някаква форма на частна собственост, докато тук де-факто си бяхме част от СССР със 100% национализация и планова икономика. Последиците са видими до ден днешен както у нас така и във всяка бивша република на СССР.

12

Помня

преди 5 години

Поляците са нация , не мъ..рши като нас . 45г. Търпяхме руснаците и им се кефихме..

11

Анонимен

преди 5 години

Кво на интересува Полша ? Интересувам тука Ча шта дигат тока

10

ДО СТЪКМИСТИКА

преди 5 години

Абе моч.ко, когато поляците се вдигнаха като един през 80та,преди това чехите през 68ма,а преди това и унгарците ти не си бил и мечта в ,,ташкент"на баща си.За какви стъкмистика на тези народи говориш бе дринго?Живота не е виртуален и в интернет , а реален и всеки живял повече от теб,дете невинно знае и помни що за хора са поляците,какво е Катин и каква ,,стъкмистика " направиха на великият СССР.

9

Факт

преди 5 години

Една държава НЕ може да бъде силна ако управлението и служи безропотно на чужд интерес,па бил той и Брюкселски!Впрочем,темата за разпад на ЕС я подхванаха точно от ръководството на ЕС,а не някъде другаде!Тогава заплашиха,че ако не бъдат приети именно техните идеи за бъдещето на ЕС,то съюзът ще се разпадне.Сега виждаме точно обратното-точно заради тея идеи ЕС се тресе от скандали!Иначе няма никаква нужда ЕС да се разпада,а по-скоро да стане адекватен на новите условия.

8

съвременник

преди 5 години

Полша,Унгария и Чехословакия показаха що за народ са през годините.Нашите пубери и платени ,,души" не могат да го проумеят това .Те не знаят историята си и си мислят че винаги е било такава слободия .За това през 90те милион и половина техни набори излетяха при ,,краварите"и нито един при ,,братушките" А вие мушмороци голобради ще видите що е то ,,социализъм в действие" ако дойдат на власт вашите благодетели. -на третия месец ще задръстите пак границите с еднопосочен билет./и няма да е за Русия

7

Анонимен

преди 5 години

До АнонименПолша е новата велика сила........ с краварски оръжия под наем .

6

Анонимен

преди 5 години

Полша е новата велика сила.

5

Анонимен

преди 5 години

"Най-голямата опозиционна коалиция в Полша започна днес своята кампания за изборите за Европейски парламент следващия месец, като предупреди, че управляващата евроскептична партия "Право и справедливост" може в крайна сметка да извади страната от Европейския съюз"Опозиционната реторика не ви ли напомня на гербавата предизборна тактика, че ако загубели изборите банките щели да фалират, икономиката щяла да се срине... Явно на съборите на ЕНП се раздават едни и същи опорки за "Големият Армагедон"

4

Анонимен

преди 5 години

И там се джафкат за власт като навсякъде по света и у нас.

3

Анонимен

преди 5 години

Евала на поляците. Винаги знаят какво да правят. Путин ги плашеше с ядрени удари, даже провеждаше учения в които руснаците нанасят ядрен удар по Варшава. Само че Путин този път си вкара таралеж в нацапаните ***. Полша официално покани САЩ да разположат ядрено оръжие на тяхна територия, от този момент нататък Путин замлъкна като риба със заплахите и ядрените удари и учения.

2

Стъкмистика

преди 5 години

Техните Социологични агенции са точно като нашите - Анкетирали са не повече от 100 човека ... ама иначе "88% процента от поляците" тъй били решили.

1

Анонимен

преди 5 години

88% от поляците са против излизане от ЕСКомунистите в Полша са се стопили на 12%.