21

до 16

преди 5 години

Като изкочи мито се ходи и в митницата да се освобождава стоката и са си разправии освен оскъпяването. В такъв случай си намираш пратки от където е по лесно и познай кой губи накрая

20

до 15

преди 5 години

Русия наистина има потенциал да спечели защото от ЕС, англичаните са върли противници на Русия ,така че на тях ще им бъде по лесно да работят с Ес без Англия.Но САЩ имат директни икономически печалби от този развод, а не косвени както Русия.Всъщност Англичаните през втората световна война са искали да се присъединят към Нацистите а не да стават съюзници на Русия, но са изчакали да се види накъде духa вятъра и на края са взели решение да се присъединят срещу Нацистите,използвали са вятъра.

19

Анонимен

преди 5 години

Краткосрочно ще има сътресения, но дългосрочно може да е добър избор ако политиците им след това си изиграят добре картите със стратегически партньорства извън ЕС. Ако след 15-20 години ЕС се разпадне ние всички ще го духаме, а англичаните ще ни се смеят. Не подценявайте държавата където за първи път е възникнала индустриалната революция, парламентаризма, бизнеса, средната класа и т.н.

18

Митю от Шабла

преди 5 години

Британия печели своята свобода и независимост. И то, без да пролива и капка кръв!!! Нямаме си ни най малка представа колко много е това!

17

бай ганю

преди 5 години

при развода печели само адвоката

16

Анонимен

преди 5 години

Честно казано не ми пука. Мен си ме интересува аз дали губя или не. Доставям си пратки от Англия редовно. Ако цените скочат или изскочи мито, аз ще загубя. А мен ме интересува само това.

15

Анонимен

преди 5 години

Rusia.

14

ho

преди 5 години

Как така кой печели? Печелят полу човеците обитаващи земите на северо изток от нас...

13

Анонимен

преди 5 години

Има печеливши естествено това са САЩ ,Китай и Русия.Въпроса е доколко Великобритания и ЕС могат да си възстановят загубите които им причинява развода.Икономически и времето отделено за това.Ясно е че ЕС има по голяма способност да се възстанови тези загуби , а Англия по малка.Но имат потенциал да го направят.

12

Анонимен

преди 5 години

До 8стара европа НЕ му иска Тръба, с която да се зароби!--а трябва да се има напредвид, че в глобален, дългосрочен план, цената и на нефта, и на газа и на "великото" злато ще пада сериозно и който СЕГА се закове с дългосрочни договори с гъзпром и луков-ойл, ще е сериозно прецакан в бъдеще, плащайки за нещо, което вече, ще е в пъти по-евтино!дългосрочните договори са вредни, за каквото и да се отнасят те!

11

7711

преди 5 години

От чисто биологична човешка гледна точка на всеки изход винаги е трудно!? Но, има едно НО! когато на изхода се появи дългоочакваното яйце и хоп в торбата. И Брекзит е същото преносено яйце. Ингилизите трябваше да си тръгнат много много отдавна от потъващия кораб и днес вече да са светлинни години от еврогейблатото. За противниците на идеята Брекзит - Англия е живяла стотици години извън подобно недоносено създание, била е империя и само за 20-30 години в този упадъчен съюз успя да разбере че мяс

10

Анонимен

преди 5 години

До Гледна точкаПечелят единствено тези които пожелаха слаб ЕС, слаба GB - Русия, американските републиканци в обкръжение на Тръмп и тези около Фараж!--по простичко казано - групата "червения щит", т.е. на "старата световна олигархия" фенове на златото, нефта и газа, т.е. на отмиращите евергоизточници!

9

:)))

преди 5 години

Brexit=Пусни ме,гони ме,хвани ме...пълна чалгария.

8

Анонимен

преди 5 години

До РаботникПутин--това го знаят и децата в началните класове!пyт-кин иска да е в "Европа" (въпреки, че се намира ва азиатската, вмирисана, алкохолизирана ***), но неще в ЕС, защото там ще трябва да спазва "общите правила" и няма да може "да удря по масата"! пу.тя иска "да командва", затова не иска ЕССР, а иска нов Се-Се-Се-Ре-2е нЕма да стане тая - да си взима тръболяка и да си го прокарва до австралия, стара европа НЕ му иска ши.бана Тръба, с която да се зароби!

7

Работник

преди 5 години

Путин

6

Гледна точка

преди 5 години

Печелят единствено тези които пожелаха слаб ЕС, слаба GB - Русия, американските републиканци в обкръжение на Тръмп и тези около Фараж!Това трябва да бъде казано на лордовете в парламента!

5

Анонимен

преди 5 години

Мислех че в тая статия ще пише кой печели от Брекзит а то просто статистическа помийка.

4

Анонимен

преди 5 години

Печеливши има,но не са тези които са потърпевши от "раздялата"т.е. ЕС и Британия. Кои са печеливши,сетете се сами.

3

ХА-ХА-ХА !!!

преди 5 години

Снощи Бойко заяви, че е обещал на Тереза Мей малка отсрочка за Брекзит ... :)Говореше и сам си вярваше, че той определя нещо в ЕС. Толкова убедителен беше, че замалко и аз да му повярвам, че е решаващ фактор в преговорите между Брюксел и Лондон.

2

Анонимен

преди 5 години

Е как кой? NHS. Борката нали каза, че по 350 милиона на седмица ще имат. Вече цветни създания от цял свят долитат там. Колониалния социализъм е на висота.