157

Циник до 163

преди 5 години

На вас - бежанци не ви трябват .... имате си Жоро - Плъха .... Северин Красимиров ... и още милиони роми...Живота в България е рай!

156

КЕНЕДИ

преди 5 години

е казал: " Не питай какво ти е дала държата, а се запитай ТИ какво се дал на държавата ".Естествено това би важило за една нормална, цивилизована държава в която има обществени правила. За съжаление нашата не е държава, а колониална администрация, управлявана от мафиотски структури. Как да останат младите образовани хора, които са извън тези структури, в България ?

155

В живота, не

преди 5 години

всичко е пари, и повечето рано или късно го разбират, затова яко ме кефи постоянното масово заселване на ислямски мигранти в Германия, Австрия, и околните им западни държави, а как се размножават там тези нави германци, никой не отчита, а то скоро ще се усети още повече.Лора ще една от жертвите им, лакома за пари, но неориентирана в ситуацията

154

Циник до 156

преди 5 години

пожелавам им лек път. някой трябва да мие чинии и да се грижи за възрастните хора в чужбина! ше е хубаво и да не се връщат!---------------Ти си само поредния вдлъбнатеняк - предистиниран за мияч на чинии по черноморието... няма да ти трябва "чужд език" ... ще се оправиш и с диалекта си!И не идвай в чужбина - от твоя сорт - има в излишък!

153

айтиспИциалист

преди 5 години

"Голям брой добре образовани хора - IT-специалисти"айтиспИциалистИ си седят тука. взимат едни големи пари и се мислят за царе ама явно скоро няма да има кой да ги лекува.

152

Анонимен

преди 5 години

Тука на някой ми предлагали заплата между 12-16 хиляди паунда месечно в Англия (коментар 8) и той седнал да пише колко е велик в форума И отделно ако някой заведе дело срещу dnes .bg за разпространяване на дезинформвция /фалшиви новини ще спечели щото не съществува заплата в България от 130 евро

151

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЯ първо се научи колко струва да станеш лекар в БългарияСтрува много скъпо и държавата се източва от лекарите. Като искат космични заплати плащат си за ВУЗ, държавата не се меси и после работят в частни болници.

150

Ооо Българино мисли

преди 5 години

Аз живея във Англия от 9г не съм забогатял но и не съм беден имам нормален начин на живот но докато стигна до нормалния начин на живот минаха поне 5г трудно е никак не е лесно във друга държава всичките истискват ите хвърлят на следващия ако имаш късмет да попаднеш при хора може и по бързо да станат нещата .!!! а пък лекарите са пълен ужас имат апаратура ама до там и за х.у.и !!! Не стават затова се прибирам в България да се лекувам защото има много по кадърни доктори от англия

149

Анонимен

преди 5 години

До кога лекари натрупали пари и стаж ще продължават да не дават предимство на младите си колеги в професията хирургКАЗВАМЕ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ Е "НАЙ", но там пускат младите напред и ги обучават.В България като видят амбициозен, го натискат да като ги принудят да заминат в чужбинаНито един министър не взема мерки за това.Сега вече е късно да се вайкамеНяма да има лекари, но и населението намаля в тази странаКОЙ Е ВИНОВЕВ?АЛЧНОСТТА НИ УБИВА.

148

Анонимен

преди 5 години

пожелавам им лек път. някой трябва да мие чинии и да се грижи за възрастните хора в чужбина! ше е хубаво и да не се връщат!

147

Анонимен

преди 5 години

До от ДанъкоплатецЯ първо се научи колко струва да станеш лекар в България и ще разбереш, че тези твои 5000 лева от данъци отиват навсякъде другаде, но не и при лекарите.Да не говорим, че после има едни 4 години специализация, през които нито можеш да работиш като лекар специалист, нито получаваш заплата.А в Германия докато специализираш ти плащат и ти се води стаж по специалността.Знам го, защото жена ми е лекар. 10 години учене (от които 4 си плащаше) и първата й заплата беше 75 лева!!

146

1

преди 5 години

В статията има мнго неточности,но основната идея е вярна.Богатата Германия обира не само българските лекари,а и чешки,словашки и полскии там нещата също са доста сериозни.От България се привличат основно съвсем млади лекари,с малък стаж и все още непокварени от тежко корумпираната рушветчийска система на БГ здравеопазване.Наши лекари с над 10 г. стаж не могат да се адаптират в Германия-там се бачка свирепо,пациента е на почит,а дисциплината уникална.И наказват и уволняват,за разлика от тук

145

Анонимен

преди 5 години

Не само в медицината , във всички сектори разликата със западна европа е потресаваща.В Испания се преместих преди години, работя абсолютно същото, което работех и в България, дори за същата международна компания, но заплатата ми е 3 пъти по-виока ,а живота 10 пъти по-спокоен и уреден.

144

от Данъкоплатец

преди 5 години

до Анонимен 145 > Средно на година плащам около 5000 лв. данък върху дохода си, значи плащам обучението на един студент в държавен университет. НЕ Е СПРАВЕДЛИВО да получават образование на гърба на данъкоплатците и после да нищо да не направят за този народ, който им е плащал следването.

143

Анонимен

преди 5 години

До Българин от ГерманияЧисти 800-900? както в бг и няма смисъл. Прибави и 500? за самолетен билет и става по-зле от бг.

142

АНТИ

преди 5 години

Какво искате да се случи, в маФиотската *** ?!Който се опитва да промени нещата към нормалност,ще му се случи случка.Затова, пак си оставаме маФиотска ***.

141

Българин от Германия

преди 5 години

В Университетската Клиника Кьолн младите лекари-асистенти започват с 2.300 ЕВРО БРУТО. За нощно дежурство получават допълнително между 500-1000 Евро на месец. Данъците на ергените и момите са около 40% от брутната заплата. Наемът (студен) на кв.м в Кьолн е 12-14 Евро плюс допълнителните разходи (парно, ток, вода, телефон, застраховки, данък за жилището, ***, и др. общо около 300 евро на месец )

140

Анонимен

преди 5 години

Аз живея в Лос Анджелис ,изкарвам 4 хиляди плюс месечно Но всичко е толкова скъпо че края на месеца финиширам със супер малко пари Пак може да спестя но малко И някой индивиди от провинцията или такива дето не са излизали от БГ ,който въобще няма идея за реалността си мисли вземаш4 хиляди на месец и само харчиш харчиш и живееш като цар Реалността е доста различна

139

х

преди 5 години

Болниците из провинцията бяха жестоко крадени 25 г. и вече са напълно унищожени.В София и няколкото университетски града има много и големи болници,държавата им налива огромни пари,но бялата мафия съставена от висшето и средно ниво ръководители на тези болници обира каймака и за редовите лекари,особенно младите остават мизерни средства.За сестрите и помощния персонал да не говоримНапример известен хирург на име Генчо взима по 100 хиляди на месец по ведомост,отделно комисионите и пр.и пр.

138

Възмутен

преди 5 години

Да върнат първо парите за ОБУЧЕНИЕТО В ДЪРЖАВНИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ ! Или както при бай Тошо първо % години по РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ в СТРАНДЖА - САКАР, Видинско, Монтана, Разград, и др. Един студент (една студентка) струва на държавата поне 30.000 лева за 5 години следване, а при медицината е още по-скъпо.