155

Хм

преди 5 години

До Игнат Имаш ли идея ,ако дадаш на съд ,този който не плаща ,колко струва? Кой трябва да извади пари от джоба си, за таксите за адвокат и за дело ,което се влачи години наред? Този който не плаща има интерес да обжалва всичко и да бави максимално присъдата. Ти съдил ли си като домоуправител някого така ,че да казваш колко е добре? Разбира се ,че е най- добре директно на съдия изпълнител или поне Общината да събира вземанията заедно с данъците за апартамента. Ще се облекчи и съдебната система

154

Хм

преди 5 години

До Анонимен Как така не са длъжни да плащат? Имаш жилище в сграда някъде си. Всяко нещо и без да се ползва остарява и се руши. Например дървената дограма ,при нас така изгни ,че започнаха да падат стъкла. Значи ти като собственик ,макар и да не живееш там ,няма да платиш за нещо което фигурира в нотариалния ти акт като обща собственост? А когато решиш да продаваш ,ще искаш входа да изглежда перфектно ,за да вземеш повече пари за апартамента си? Брей...

153

Игнат

преди 5 години

Съществуващият закон правилно гласи да се дава на съд, който не плаща. Безумие е да се ангажира общината за частни плащания, което означава нови такси за собствениците и увеличение на администрацията. Лицензирани домоуправители - само по желание. Те могат да изчезнат с парите на входа и повече отговарят за чистенето , отколкото да свършат ремонт или други спешни неща, при това услугите им са доста солени.

152

Анонимен

преди 5 години

И не си мисли, че е толкова проблемно. Не е мой проблема, че някъф кинакъф се надънил в софия, фанал се на 650 лева заплата, а сега плаща по 500 лева заем.

151

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 14650% данъци ... брееех брех :) И за кво са ти?

150

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 148Да ги дават! Аз ще ги дам на лихваря.

149

Анонимен

преди 5 години

"5 000-7 000 лева и нагоре заплати,защо не им намалят заплатите на такива търтеи с по 500 лева и да ги дават на пенсионери,нуждаещи се...."Зашото с изключение на 400 парчета в страната, всички останали, докарващи си подобни заплати с в частния сектор.

148

batevale

преди 5 години

Благиева се занимава с глупости защото знае , че като и изстине мястото ,няма кой да помни какви ги е надробила........

147

Анонимен

преди 5 години

България трябва да излезе от заробващия МВФ!Тогава ще потръгнат нещата,а сега плащаме такса рекет и България потъва в мизерия,няма развитие и затова бяга населението.

146

Анонимен

преди 5 години

Не виждате ли,че вече се чудят как да одерат кожата на обикновените хора,а истинските грабители на България не ги пипат!Непрекъснато искат пари и качват цени,а минималните пенсии са смешни,минималните заплати също,а хора,които не произвеждат нищо,цял ден си пият кафета на някоя служба и получават 5 000-7 000 лева и нагоре заплати,защо не им намалят заплатите на такива търтеи с по 500 лева и да ги дават на пенсионери,нуждаещи се и болни хора?

145

Анонимен

преди 5 години

До 143Не ми трябват апартаментите им. АКо искат, да си изнесат цялата кооперацийка и да я плюснат на центъра на селото, къдеот правят "съборя"--и на тях не им трябват, да знайш! дават ти го даром, в комплект с лихваря!

144

Анонимен

преди 5 години

Глупости,а да не говорим,че има доста празни,необитаеми жилища,които не са длъжни да плащат!

143

Анонимен

преди 5 години

тиквеното правителство ми става все по-неприятно! лошото е, че и след него нищо няма да се промени!вместо да обуят всички олигарсси и банките за данък 40-50% от печалбата , тия се опитват да съдерат последната кожичка от гърба на "нещастника на заплата", живеещ в гетото, наречено "блокове"!

142

До Анонимен 140

преди 5 години

За кави "величия" говорите. Това са едни простаци и *** довлекли се в София !

141

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 141ДОбре ли си? Пийни една водичка, че се запени нещо ...

140

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 142Не ми трябват апартаментите им. АКо искат, да си изнесат цялата кооперацийка и да я плюснат на центъра на селото, къдеот правят "съборя".

139

Анонимен

преди 5 години

До 136"Кадрите" са добре дошли, ама общаците за ква са?--пращай ги и тях по селата, а пък ше ти връчат ключОвете и нотар. акт, барабар с лихваря в придатък!

138

Анонимен

преди 5 години

До 138Чувствам се като на квартира, все едно всеки месец плащам наем на хазайката. Сякаш не живея в собствен дом.--абсолютно, не исках да го казвам! тежестта върху плещите на про-стите, неграмотни, гнусни се-ляни-плебеи е все повече и повече. то ако направиш сметка, като теглиш чертата- на раменете на тоя нещастен плебей "на заплата", знаеш ли колко май-муни са накацали - нап, нои, застрахователи, лихвари, комунални смукачи, джиесеми, винетки, т.н. "етажна собственост", и "работодател"..

137

Анонимен

преди 5 години

В нашия блок има разни величия на държавни службици, които казват- "няма да платя" и не плащат. Никой дума не им казва, не смеят. Принуждаваме се да плащаме ние заради тях.Мислите ли, че с нови закони ще накарат точно такива (с връзки по всички институции и те самите, работещи в такива институции) неизрядни платци да си платят дължимото?! НЕ!Готвените закони ще одерат още повече нас, обикновените хора.

136

Митю

преди 5 години

Нищо на никой няма да плащам. Зел съм на втория етаж, нит асансьора ползвам, нит ме интересуват балъците зели последен етаж, че им течало. Жената сам я упрегнал да мете н а нашия етаж веднъж на 2 седмици и ша ми идват некви да ми викат 10 лв за вход. Хич, ша на фанат за шнура.