50

бай куй

преди 5 години

Германия си докара над 1 милион джипсита, че нашите няколко хиляди не са и проблем, нека отиват и да не се връщат тук, докато още леля Ангела е на власт и ги приема...във всеки случай като поработят там малко от малко ще се понаучат на дисциплина, труд, пък може и някой занаят да усвоят освен точене на социала...а нашите журналисти да не ги оревават не им прави чест...

49

Митко

преди 5 години

Проблемът с ромите е много лесно решим ! Просто трябва да се напишат и спазват елемтарни правила. Детски помощи само и единствено до 2 деца, които да ходят на училище и да покриват елемтарни изисквания за среден успех. Деца родени от деца под 18г. да се взимат от държавата, а бащите да влизат в затвора за секс с непълнолетни ! Строг контрол въху земите на които строят без разрешително ! Елементарно е ! Направете го !

48

До дам...

преди 5 години

това е само клише - никой не може да ни спре ако има воля и никой нищо не може да направи..могат да си скърцат със зъби само и до там !!!тоя майтап с *** няма да е вечен не се заблуждавай

47

дам...

преди 5 години

Може и да е одобрявана стратегията на Каракачанов, но това не значи че ще се изпълни! Най- късно след две години и шкембе войвода и пишман ортаците му си заминават от властта и какво ще стане с тая гръмко лансирана сега стратегия? Ами заминава в девета глуха! Никой няма да позволи на България сама да прави нещо по отношение на тез индивиди. Само да ни скръцнат зъби отвън и всякакви опити за "стратегии" по отношение на гетата ще секнат моментално, бъдете сигурни в това. Тъжно но факт!

46

бай Даньо

преди 5 години

това дето писах долу е някак цинично "дай да пратим ромите в Германия", но Германия е ресурсна държава и ще си го реши тоя проблем , колкото и да изглежда нерешим от наша гледна точка. Ще го реши ромския проблем дори ако се иска ново "крайното решение" на оня с мустачките... Ако така стане то такова е било решението. Куриозното е че е виждам една възможност да вземем да си искаме ромите някой ден, защото ако икономиката в БГ върви с тия темпове , просто няма да има кой да работи скоро...

45

бай Даньо

преди 5 години

колкото и да изглежда на наш байно с рунтавите черни вежди очевидно държавата България прави нещо както трябва щом ромския проблем се решава сам някак, напълно е възможно е да се случва и без връзка с някаква държавна политика , но такак или инак е ДОБРО... обедняването и пълната безперспективност на ромите у нас дава плод и той е добър от българска гледна точка. Дай боже ромския екзодъс да продължи още 10 години (а, няма причини да вяраме че няма да е така) и общо взето ромския проблем е решен!

44

Анонимен

преди 5 години

ПРЕДИЗБОРНИ МАНТРИ И КЛИШЕТА . КОЛКОТО КАЗАРМАТА ,ТОЛКОВА И КОНЦЕПЦИЯТА .КЛЕПИ И МАЖЕ ,БЕЛКИМ ЗАБРАВИТЕ ДАЛАВЕРИТЕ С ГРАЖДАНСТВОТО И ПАСПОРТИТЕ

43

Анонимен

преди 5 години

Те Арабаджиевите не за друго предпочитат испански пандиз вместо български! Баневите така се нахендриха не е истина, можеха да са във френски затвор!

42

Анонимен

преди 5 години

До Давай по-практично! 48Тези от ромите които се изнасят на запад не са много! Свестните остават а шлаката се завръща обратно в България след сблъсък с тамошните закони и порядки! На запад номерата много трудно им минават докат в България могат да се разхождат на свобода даже и със/след 100 дела! Много от тях не ги огрява западния епок откъм стандарт и социален просперитет.

41

Давай по-практично!

преди 5 години

Обитателите на гетата взеха разумно и добро за тях решение - цели махали се изселват в западна посока и се установяват в една много по-богата от нас държава.Така улучват с един куршум два заека - хем получават по-щедри социални помощи и надбавки, хем е сигурно, че децата им ще получат образование и ще научат чужд език.Защо тогава да им се пречи чрез разни концепции?По-добре да подпомогнем изселването им чрез организационни мерки, да им платим и еднопосочните билети и да им махаме от перона :)

40

Анонимен

преди 5 години

Задайте си въпроса, има ли построени нови затвори в България след 89-та година?? Аз лично не съм чувал да има! Това само по себе си доказва колко са загрижени българските родолюбиви оправници за състоянието на обществото! Още, изглежда тази тема е табу за оправляващите откъм възможността те самите да попаднат в новопостроените дранголници от тях! В западна европа построиха стотици нови затвори прес последните 30 години също така имат и затворнически кораби като резерва!

39

Анонимен

преди 5 години

Вместо Бойко да купува Ф16 да ги вложи в строеж на затвори където ще работят българските граждани! Ще има поминък за хората, яка печалба от страна на държавата (Еврофондове, Евро-поръчки даже и затворнически контракти с други държави от ЕС) и спокойствие за свестните българи! С Ф16 не можем да си оправим обществото а и никой не ни е хвърлил око с желанието да ни напада!

38

Анонимен

преди 5 години

До ДНД 42Ние българите също сме проблемни откъм дисциплината, морала и добродетелите макър и в по-малки размери! Зад повечето от ромската престъпност стоят български служебни лица като тези двамата полицаи от последните арести в Орландовци! Това не е от оня ден и докато не се наказват жестоко лицата които "пазят" ромските похитители нищо няма да се промени! За подобни полицаи трябват още по тежки наказания а не домашен арест защото му била "паднала" захарта. Не трябва да се цепи басма на никой

37

ДНД

преди 5 години

До ДНДПродължавам Това са две ри поколения не можещи да живеят нормално по нашите разбирания. И те създават и възпитават такива като тях. Ако спешно не се предприеме нещо ,ще стане още по-зле, Имам чувството че политиците горе не познават същността на проблема.

36

авс

преди 5 години

ЕС И ЕК НЯМА ДА ВИ РАЗРЕШАТ БЪЛГАРИЯ НЕ Е СУВЕРНИТЕТСКА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ Е ЗАВИСИ ОТ ЕС И ЕК ЗА ТВА ЧЕ КУЧЕТО СИ ЛАЕ КЕРВАНА СИ ВЪРВИ

35

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 39Няма смисъл да се описват мечти които няма никога да се сбъднат.

34

Анонимен

преди 5 години

Концепцията за ромите е да избират между Германия и Индия.Тук интегрирането им с моркова приключи.Следва другото.

33

Анонимен

преди 5 години

Постройте още 10-тина затвора! Ще има работа и доходи за милиони и на всичкото отгоре ще се вземат повечко парици от Европа! Имаме прекрасен мегдан за източно-европейска затворническа индустрия! Хем вълчо сит, хем агнето цяло!

32

На хартия е

преди 5 години

добре, но по-важно е да сработи в действителност, а не само да съществува формално като нормативна уредба.

31

Анонимен

преди 5 години

На запад ромите ги наказват така както всеки един престъпник и не се разхождат на свобода със 100 висящи дела както в България! Почнете от там, постройте още затвори и ги прибирайте на топло още след 2-рото провинение! В Германия и Франция ги смилат от дела, глоби и затвори и след това стават хора!