75

марко

преди 5 години

Тия дето говорят на иврит си евали макята!!!

74

Анонимен

преди 5 години

официален опит да отнемат независимостта на хората,като им отнемат парите(задължително в банки)или им обезценят спестяванията извън банките,опит за масов контрол и отнемане на финансовата независимост извън банковата система.Това е грозна форма за финансово робство спрямо хората

73

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 68"Просто самите търговци даже организират томболи за клиентите плащащи с карта, за да намалят плащането в брой."А ти просто забравяш че банките вземат процент от всяка картова транзакция. От 1.5% до 4% т.е. банката започва да живее на гърба на търговеца. Това неминуемо довежда увеличение на цените със същия процент с който банките цакат търговеца. Другият проблем е че дребният бизнес плаща по-висок процент на банката отколкото едрия бизнес, т.е. това е пряк път за монопол.

72

Анонимен

преди 5 години

Всички дето се осигуряват на минимална газ пикаят.

71

Ами

преди 5 години

Едно да е ясно,преди20.г.като излезе теорията за чипирането никой не вярваше.сега вече никой не се съмнява че това е неизбежно.

70

Анонимен

преди 5 години

Накрая ще и теглят майната на ЕЦБ и ще минат към разплащания с криптовалути. Там няма лихви нито положителни нито отрицателни, няма печатане на пари няма възможности държавата да ти обезцени парите и да те обере както сега прави през 20-30 годишен период.

69

Анонимен

преди 5 години

Мисля си че зад определена черта на репресия над хората ще има отпор. Кеша ще го има, но официалната държава ще го преследва с особена жестокост.По това ще проличи какво е държавата. Затворите и затворените много ще се увеличат. Това е стъпка към тотален контрол и новото робство. Интересни събития ще стават, води се подготовка за война.

68

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 59За да се плати в брой трябва да се произведат монети и банкноти, после трябва магазина да наеме инкасо автомобил. Това увеличава разходите и има шанс парите да се откраднат и най-страшното е да се укажат фалшиви. Просто самите търговци даже организират томболи за клиентите плащащи с карта, за да намалят плащането в брой.

67

Анонимен

преди 5 години

очаквам да се "криминализира" и домашното стопанство, домашното производство - туршии, компоти, зеленчуци, вино, ракия, животни и т.н... те също дават независимост и чрез тях излизаш извън системата и оцеляваш без нея ...изтрещели са масоните тотално - виждат, че изпускат контрола...

66

Анонимен

преди 5 години

Нямаш никакъв сигурен asset (aктив), в който да вложиш парите.Недвижим имот - забравяш, никакви пари не ти носи, данъците тепърва ще се качват, трудно продаваем.Злато - обявяват го за незаконно и го конфискуват. Забравяш.Пари в брой - такива няма да има.Акции, облигации - там пак играеш игрите на господарите. Забравяш.

65

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 63Да не би да те е страх, че изчезне ли кеша жена ти понеже работи в банка ще знае че ходиш при жрици на любовта.

64

Анонимен

преди 5 години

Не е заради кризата. Идващата криза е повода. Причината е другаде, в намерението да се зароби населението. Първо на парите им махнаха златния еквивалент. Сега искат да ни вземат материалния носител на стоковия еквивалент. Дават ти електронни пари, а те са опция, те не са истина. Могат да ги отнемат за части от секундата, банките са техни на властниците. Резултат - не можеш да си купиш хляб, след някожлко дни крадеш или нещо такова. Човека става държавен роб. Той и има, и няма после чипиране.

63

Анонимен

преди 5 години

С две думи - господарите го измислиха перфектно. Модерно робство - чипирани като кученцата, не можем да купим или продадем нищо без рептилите да ни контролират, не може да произвеждаш нищо сам, домати не можеш да садиш в двора (незаконно е), непосилни данъци, никакви спестявания, инфлация и майд контрол.Ми то по времето на Хитлер и през комунизма е било песен в сравнение с туй, което е сега.

62

Анонимен

преди 5 години

Банките не случайно рекламират да си плащате само с карта. Искат да ни контролират на 100% и да нямаме една стотинка в брой.

61

Анонимен

преди 5 години

До 58Ми ако махнат истинските пари и ги заменят с електронни това ще им дава право да генерират безкрайно много пари--че те и сега могат да си печатат безпроблемно...

60

До 52

преди 5 години

Пред това, което се задава, ще предпочетеш отново пътуване с коне от град А, до град Б. Само че, никой няма да ти го позволи! Ще има и криминализиране на притежанието на злато... и отглеждане на собствени храни. Много скоро!

59

Анонимен

преди 5 години

Плащанията в брой по-скъпи от тези с карта?--това е признание за краха на цялата финансова система.чудят се как "по естествено" да лишат хората от независимост и да ги подложат на контрол!кеш-а дава на хората свобода , с нега те са дефакто извън системата, свободни като птички!искат да ви вземат "спестената енергия", защото чрез нея "утре" може да преживеете още толкова време, колкото сте работили , а значи няма да им работите, т.е. няма да сте зависими, а значи ще сте неуправляеми!

58

Анонимен

преди 5 години

Ми ако махнат истинските пари и ги заменят с електронни това ще им дава право да генерират безкрайно много пари.Кой или какво ще ги спре. Цялата работа е че искат да откраднат парите на хората и да ги превърнат в електронни импулси. Трилион импулса- трилион евро. Ще ги нацъкат за 10 минути. Накрая ще симулират една криза като в САЩ е "Лемън брадърс" и - така де импулсите са си импулси ама в реалният живот нямат стойност.

57

Унуфри

преди 5 години

Добре де , аз мразя да ми се въргалят монети и хартийки по джобовете. Отиваш на пазар -> терминалът и всичко до стотинка е преведено. Няма ресто , нама глупости. Нека си седим във времето на крепостните селяни

56

А

преди 5 години

Кеша няма да изчезне в близките 100 години.