21

Димо

преди 5 години

Който тук е образован,пробивен и конкурентен и с професия и език ,го чака само година адаптация и доказване.Който тук е мияч,копач ,вероятноста му на запад за нещо е нулеваОбстановката за него е враждебна/език,местен опит,препоръки,образование.Би ли назначил българин с лош език,фалшива диплома,никакви препоръки,работещ по нашенски. А в днешно време няма ,,невъзвращенци"-отиваш и ако не ти харесва ,обратно.Слободия!!!

20

Анонимен

преди 5 години

90 % са хамали и бакшиши.

19

Един българин

преди 5 години

Бях миналата година в Германия, обиколих пет шест големи града, българи много не видях, много малко. Повечето бяха тъмни необразовани субекти и като ми кажеше някой чужденец, че това са ми били сънародници и се скъсвах от смях, но и се чуствах малко странно , защото същите не можеха да ме разпознаят, че съм българин и ме мислеха за немец. А немеците като ми взимаха документите за нещо си, ме гледаха странно, а аз им обяснявах, че онези другите са пришълци от индия с български лични карти... , а турците турци потвърждаваха думите ми... .

18

До 22

преди 5 години

Споко бе турчор, хората пишат "голяма част", не всички или по-голямата част. Ти в цяла германия ли живееш. Хапни едва баклава и седни да учиш немски, стига си висял в днес-а.

17

И се сАбуждам

преди 5 години

До Юбер Алес ..двата пръста в контактаРазсмя ме,браво!

16

привет от Германия

преди 5 години

Друга група са българите от турски произход. Те по-трудно влизат в статистиката, защото предпочитат да се осланят на роднинско-езикова подкрепа от турците в Германия, намират работа в техни семейни предприятия, живеят в техни жилища и често не са регистрирани официално нито адресно, нито данъчно..............................Този който е написал тези глупости защо не го пратят при мене за да му покажа колко турци са и с адресна регистрация и работят легално ! Тук без регистрация си никой !

15

Анонимен

преди 5 години

А къде останаха лекарите, медицинските сестри, лаборантите, инженерите...И с друго не мога да се съглася- след '90г за Германия не са заминали нискоквалифицирани кадри. '90г. всички бяха с образование, макар и да е средно, с професия, повечето заминали бяха със средно- професионално и заминаха, защото в Бг масово закриваха заводи и фабрики. Масово емигрираха висшисти.Броят на заминаващите в ЕС вече ще намалява, защото няма раждаемост в Бг, няма хора.

14

Анонимен

преди 5 години

Ако бях на мястото на Германия при този недостиг на евтина работна ръка бих ликвидирал икономически източна Европа за да имам евтина работна ръка за 2-3 десетилетия.

13

Анонимен

преди 5 години

щастливци

12

Реалността

преди 5 години

Единия в България си купил апартамент,кола ,яде на обедни менюта и вечер по ресторанти....другия на квартира с 10 турци,пътува 2 часа до работа в посока,яде само гмо от Алди а жена му в България я разхожда комшията.............

11

до 12

преди 5 години

И кой не може да отиде в Германия? 50 лв е билета с Уиз еър, всеки ден,няма виза,няма нищо.....кой не може да отиде бе сладур?

10

Анонимен

преди 5 години

Всеки един човек в България който има добра професия или малък бизнес на практика живее по добре от повечето емигранти. Също и повечето хора в България имат собствени жилища и имоти по селата. Много хората вече има по 3-4 имота заради наследственото натрупване и демографската криза.А хората чужбина са бедни и са на най ниското стъпало. Дори и малка къща не могат си позволят. Всички са под наем и хранят банките доживот.

9

от Българко до 11

преди 5 години

банкноти от 500 евро вече не се печатат,от няколо месеца ги изтеглиха и трудно се намират.....

8

Юбер Алес

преди 5 години

Не е вярно! Руски *** е писал статията. В Германистан съм от 20 години. Имам следното:3 къщи - 1 в Берлин, 1 в Дортмунд и 1 в Мюнхен4 коли - 2 БМВ-та 7-ца, 1 Ауди А8 и Мерцедес С класа 2017 г.2 хеликоптераЗаплатата ми е 25,000 евро на МЕСЕЦ.

7

Анонимен

преди 5 години

Повечето от Българите в чужбина живеят много зле. Бачкат по 10-12 часа даже и в събота.Живеят в мизерни квартири натъпкани по 2-3-*** човека в една стая за да пестят пари.Карат коли втора употреба или в най добрия случай най евтините нови коли.Каквото спестят пращат на децата или родителите в Бг. За тях не остава почти нищо. Не могат да си позволят нито почивка нито някакви по скъпи подаръци. Общо взето робите където и да отидат по света пак си остават роби.

6

Анонимен

преди 5 години

Много от тези хора са с образование, но поради ниски доходи или поради закрити отрасли от икономиката на България са били принудени да вършат "черната" работа на западняците.

5

Анонимен

преди 5 години

българинът е толкова беден и окаян, че където и да отиде, бягайки от ко чината си мисли, че е отишъл в Рая

4

Анонимен

преди 5 години

По-интерсно е какви са българите в България. Без много да се замисля и оглежда човек, вижда че са от скрап нагоре. Седемдесет хиляди щатни милюционера. Сто и петдесет хиляди пазача, седемстотин хиляди неспособни държавни хрантутника. И още толкова интегриращи се капацитета. Направо е трагедия.

3

Анонимен

преди 5 години

и защо тия българи богат от Тиквения рай?

2

Анонимен

преди 5 години

гастербайтери, сър. Ганчовци от село.