10

Анонимен

преди 2 години

Господин номер четири моруната е по принцип е порода идваща от сибир.

9

Анонимен

преди 5 години

За последен път ядох моруна в Созопол преди....45 години. Но преди три-четири седмици жена ми хвана на Женския пазар едра есетра (два големи стека, разбира се!) и смея да твърдя, че не отстъпва на моруната. Ех, едно време! Хапвахме прясна чига, моруна, есетра. Дунавът беше чист, къпехме се спокойно. А в Русия през антрактите във филхармонията хапвахме пушена белуга, есетра, черен и червен хайвер. Нямаше продавачка, всеки си оставяше парите, за да си вземе сандвича и питието. Времена и нрави!

8

Анонимен

преди 5 години

Страшна риба - с очи като на човек и клюн....

7

Мадуро

преди 5 години

Ял съм моруна от Дунав преди доста години...няма такъв вкус! За съжаление не съм виждал предлагане в рибни магазини...

6

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 4Браво, нахрани трола.... Абе за пръв път ли сядаш зад компютър...

5

Сандо

преди 5 години

знам го тоя, жена му постоянно му вика като се върне от риба - е дборе де Митьо, не може ли и ти като другите рибари само да се напиваш

4

Анонимен

преди 5 години

Как реши, че е руска, като Дунав въобще не се доближава до Русия? Сигурно руснаците хвърчат от небето и зарибяват с тяхна си моруна.

3

Капитана

преди 5 години

Кит бе кит

2

стрнджата

преди 5 години

Защо забраняват да ловиме руска есетра ние не сме длъжни в български води на Дунав и Черно море да храним на руснаците рибата, егати хитреците пратили ги да ядът храната на нашите риби после се връщат при тях и те си го ловят угоени от нас.Тези и с рибата ни използват да им храним.

1

морунко

преди 5 години

Веселинче, Веселинче добре е да научиш рибките преди да пишеш за тях. Тея за които пишеш са 3 морунажа, а не 3 моруни моето момиче !Разликата е като между Швеция и Швейцария, Словения и Словакия и т.н.За твое инфо - морунажите са средно по 500-600гр., а моруните по 100-200кг. ... :)