10

Анонимен

преди 4 години

Училището в Изток до изкопите на Цецка. Директора - Съветник е поканен да коменмтира документ, закоито ДАЗД казва, че е готов, обсъден с гражданите, НПО всичко. А то какво било... И той в небразно лозе, трябвало време. Просто конфузна ситуация, нито знае какво пише в стратегията ....Казват му, ще ти доведем госпожата от Кения от Уницеф, да направим рекламен матариал за борбата с насилието, и той участва. Печели авторитет, а не знае какво пише в стратегията.

9

Анонимен

преди 4 години

В цялата тая суматоха, не виждам каква е ролята на ООН и Уницеф които имат Конвенции за защита на децата! България, ако не бъркам е подписала този висок клас Международни документи, още след промените в зората на 90-те години!Чела съм Конвенцията, а тази стратегия не съм! Но ако има противоречие, между двете, юристите най-точно ще направят рецензия!Скандинавските подходи трябва да бъдат ликвидирани!

8

Анонимен

преди 5 години

Оазисите имат обяснение: гонят всички които не стават. В периферията се събират всички изгонени от такива директори-отличници.Няма за какво да се сваля шапка.

7

Анонимен

преди 5 години

Директорът не трябва да посяга на деца с изказване. Много джендърско изказване. Казва нищо, а го назначават пак за съветник.Той ще осребри своята сервилност и политкоректност.Абе хора, стратегията за детето в този вид е стратегия като за строителя на комунизма. Става дума за фашистка идеология с тази стратегия. Опомнете се. Лъжат ви.

6

Анонимен

преди 5 години

И ТОВА Е ДЖЕНДЪРСКО ПРОИЗВЕДЕНИЕ!

5

Анонимен

преди 5 години

Не на еничарството! Народе????

4

ИК на квадрат

преди 5 години

Ролята във възпитането на децата е иззета от родителите чрез тази стратегия и е дадена на институциите и НПО-тата. Има един куп мъгляви формулировки в НСД. Дори няма да коментирам забраната за телесното наказание.

3

ИК на квадрат

преди 5 години

Стратегията залага всички деца задължитено да бъдат вкарани в детските градини. Също държавата и НПО-тата ще обучават децата. Напрактика държавата е задължена да издържа неправителствените организации чрез програмите за обучение.

2

ИК на квадрат

преди 5 години

В стратегията има цели ТРИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ за насилие, като освен за физическо и сексуално насилие се говори и за вербално насилие, употреба на власт (нима родителите не употребват власт над децата си, като ги карат да свършат нещо, или да се държат по определен н-н), неглижиране и др. мъгляви формулировки.

1

Анонимен

преди 5 години

За кое дете става дума? В страна която малки дечица дискриминират други малки дечица. И то вече в няколко училища. Жалка държава, жалки хора ( не всички на за съжаление не малко) , беден народ. Омразата поражда омраза.