160

Анонимен

преди 2 месеца

Само едно не мога да разбера - при всички тези факти(приемаме че е така, много обеднен уран е хвърлен при бомбардировките), защо толкова много европейци - българи, сърби, гърци отиват да живеят в САЩ, въпреки тези факти. Да не говориме за италианците в щатите са приблизително 16 милиона.

159

Анонимен

преди 2 месеца

За да се пенсионира на 48, значи е работел вреден труд за много пари.
Миньор или военен.
И в двата случая си е имал работа с вредни вещества и лъчения и е дишал мръсен въздух.
Ако беше продавал семки в парка, щеше да изкара до 85.

158

Liana

преди 2 месеца

До Анонимен

Пенсионира се на 48 (работата му беше такава) Никога не е боледувал от нищо!!! Премести се на 55 в Петрич. Разболя се на 63. Мина през химиотерапия, лъчетерапия,
лечение в Германия, изкара 6 години, разболя се от втори рак, пак химиотерапия, пак лъчетерапия и умря на 73 години. Дали мислиш ТЪПКО Анонимен, че раковите заболявания са му се появили щото е дишал чист въздух?
В гробищата е пълно с млади хора и все от рак....

157

Анонимен

преди 2 месеца

след 97г като се пенсионираха отидоха да живеят от София в Петричко и 2008 татко се разболя
———-

Бомбардировките бяха 1999 година, когато татко ти е бил на другия край на България.
Разболял се е 9 години след войната и 11 години след пенсия - някъде на 70+.
Умрял е на около 78.

156

уранът е тук

преди 3 месеца

За урана граници няма и в България от 2000г. досега хората мрат като мухи от рак и други онкологични болести.
Това е страшната истина, братя и сести българи. Аз загубих майка си през 2002г. и хирургът каза, че ракът се е развил точно след бомбите на милите братя американците. та аз им пожелавам на последните същите страдания, каквито причиниха в европейски държави само за да не се говори за свирката от Моника на Бил.

155

Liana

преди 3 месеца

Ами разходете се до там лятото. Питайте хората по селата. Питайте агрономите . Аз изследвания не съм правила. Имах си и известен агроном и главния геолог на “Редки метали” (най-добрия) в къщи. Просто след 97г като се пенсионираха отидоха да живеят от София в Петричко и 2008 татко се разболя. Първо единия рак неходжкинов лимфом от който успяхме да го излекуваме, и 2015 от рак на дебелото черво. 2016 почина ... Изследвания, замервания... има си лаборатории, държавни институции.. и т.н.

154

Liana

преди 3 месеца

След бомбардировките още при първите насаждения от царевица в блоковете се появиха растения високи около 2 -2.3 м високи, от долу до горе изцяло бели. Кочаните бели, листата бели, стъблото от началото до края бяло. Това не е болест по царевицата. Никакви петна или струпвсване. Десетина години наблюдавах това. После не съм се интересувала. Баща ми се разболя и други ми бяха грижите... Гробищата обаче се пълнят и никой не води статистика от какво умират. Разпада е 50 год. до колкото знам.

153

До психо №52

преди 3 месеца

С обеднен уран Йончева отрови един кладенец и предизвика криза.
Тези диверсии са любими на руските служби - уран, плутоний, новичок.
Като нищо са отровили и италианските войници, и сръбското население.
---
Нарочно цитирам целия текст, за да види и който не е видял какви е *ретени раждала, ражда и днеска...
Това ви е нивото! За всичко са виновни психиатричните заведения! Пускат да се разхождат тежки случаи. Един ще си избие семейството, друг ще натиска клавиши, това е! Няма места, няма лекарства!

152

Анонимен

преди 3 месеца

До Liana

1. Как точна разбра, че цялата Петричка долина е станала радиоактивна? И сега радиоктивна ли е или не?

2. Какво точно разбираш под царевица "албинос"? Дай симптоматика/изследвания. Защото и при една хлороза по царевицата, растенията изостават в развитиетор. След фаза трети лист се появяват хлоротични петна между листните жилки, първоначално белезникави или жълтеникави, като по-късно целия лист побелява и окапва заедно с цвета, но... се дължат на дефицит на цинк при определени почви

151

Додо

преди 3 месеца

Елкe, не те ли е страх, че ще те уволнят и тормозят за такава полит-не-коректна новина?! Дали да не изтриеш публикацията и да напишеш друга, за това колко лош е Доналд Тръмп и как той е заповядал на НАТО да пусне бомби с обеднен уран над Балкана?

150

Liana

преди 3 месеца

Кой от скапаните политици ще излезе и ще признае на хората какво става с населението ни по западната ни граница. Да отидат и да видят по селските гробища колко млади хора има починали то рак!!! Аз го виждам, хората го виждат, но политиците си мълчат. Къде са компенсацийте за българския народ??!!!! И аз нямаше да знам какво става ако баща ми не беше човек с опит и име и знаеше всичко за урана. Къде дремете журналисти???

149

Liana

преди 3 месеца

След бомбардировките в Сърбия цалата Петричка долина беше станала радиоактивна. Все питах баща ми защо е така... Той казваше: “От урана дъще. Много хора ще започнат да умират не само в Сърбия, а и на Балканите”. Баща ми беше геолог, а майка ми агроном. Фактите са: в блоковете с царевица се появиха царевици “албиноси” - липсва хлорофила!!! Мутанти...Царевицата е растение което обича урана. След радиоактивно замърсяване се препоръчва засаждане с царевица. Баща ми умря от неходжкинов лимфом....

148

Минчо Делников

преди 3 месеца

Какво е правел италянеца от март до юни?Окупацията на НАТО започва от юли.Май се пообъркахте.Жертвите на обеднения уран ще получат компенсации колкото получиха жертвите на обогатения уран.Да и такива има или по точно имаше в Япония.Сърбите трябва да взимат пример от черногорците и макетата.НАТО им го тури а те радостни и щастливи стават членове.И ще издигат паметници на пилотите избили фамилиите им.Дупедавството е истинския т.н. БАЛКАНСКИ СИНДРОМ.За нас българите е особенно характерен.

147

За 147

преди 3 месеца

Точно казано. Ако те влече близането на метал намерен на къра то тогава може да се отровиш от обеднения уран

Има много изследвания по темата но доказана връзка между рак и тоз метал няма

Оловото е доста по отровно от него

146

До Всеки Боинг 747

преди 3 месеца

Надявам се, правиш разлика между метал, попаднал в околната среда поради детонация, както става със снарядите, и метал използван като материал за направата на някакво изделие?

Първият е опасен при вдишване, защото попаднал в тялото чрез вдишване и/или поглъщане, няма изкарване. 2-ят е някъде из онези части на самолета, до които пътниците нямат достъп, с което би трябвало всяко притеснение да се изчерпа. Но ако човек е връзкар, а и го влече близането им по няколко часа на ден, тогава - не знам..

145

Всеки Боинг 747

преди 3 месеца

Всеки Джъмбо джет има 700 кила обеднен уран в крилете си

От 1971 е така

Ха сега коментирайте колко е опасен тоз метал

Щото обеднения уран е твърд и тежък метал

144

Анонимен

преди 3 месеца

Жертвите на американската демокрация са стоици пъти повече. Само в демократично Косово са поне 300000 души, основно левкемия. Като някой ваш близък се разболее от рак, багодарете пак на тях. Те много ни обичат..

143

Анонимен

преди 3 месеца

Соц - балкански синдром

142

Реднек

преди 3 месеца

Коги изклаха 4000 вързани цивилни пленници в Сребреница и плениха и използваха за заложници 40 холандски сини каски и се подиграваха с командира им не реваха ....
Жалко наистина за невинните граждани заболели от левкимия -жертва на лоша карма и некадърни научни работници сметнали убеднения уран за по- евтин от уловото без да се сетят за праха при взрива на урана... Икомномията майка на мизерията....

141

смех

преди 3 месеца

Точно така - Чернобил е дребна работа, нещо незначително...
ама бомбите са нещо сериозно...