18

Анонимен

преди 5 години

И Мечо Пух са похвалил, че имал морбили...

17

Анонимен

преди 5 години

До До 12И варицелата може да е опасна на по-големи години

16

Анонимен

преди 5 години

Обривите при морбили и варицела са доста различни няма как да се объркат. А и лекарите ли са сбъркали в диагнозата ? Обривът бележи края на болестта. Щом вече си се обринал болестта е преминала и затихва. Обривът изчезва напълно до седмица.

15

House M.D.

преди 5 години

Това морбилите нещо като бубонната чума ли е, та се вдига толкова шум?

14

Анонимен

преди 5 години

Ваксина!!!

13

Българин

преди 5 години

До ДемократАбе тебе може да не те интересува, но ако новороденото заболеее преди да го ваксинират на 13 месец от Морбиле ще умре. За това ще носиш вина ти който си мислиш че света се върти около твойто тяло. Баси егоизма *** и чудото. Като не искаш да живееш спрямо здравните правила ходи си направи комуна в гората и там с всички останали неъндерталци си живеете по вашите правила. Като си в цивилизацията спазвай нашите...

12

До 12

преди 5 години

Стига буркахте Морбиле с Варицела, на която също казват дребна шарка. Ваксинации се правят от 60 години когато е открита ваксината. Ти си буледувал от варицела с 38 градуса температура. Преди да пишете пък отворете прочетете...

11

Анонимен

преди 5 години

Аз съм боледувал от морбили на 2 годишна възраст. С температура около 38 и само по обрива са установили, че е морбили. Без ваксина тогава все още е нямало такава. Преминава леко ако си във възрастта до 3-4 годинки.

10

Анонимен

преди 5 години

ВАнглияваксината срещу дифтерия е въведена през 1940 г, но масовото ваксиниране започва едва през 1945-46 г. Смъртността от дифтерия в тази държава е спаднала от 34 на 100 000 деца през 1901 до 2 на 100 000 през 1941 г. От края на ХIХ век до средата на ХХ век смъртността от коклюш е намаляла с 90% в САЩ, Англия и Швеция. В средата на ХХ век, когато се появява ваксината срещу коклюш, само 1 от децата, заболели от тази болест във Великобритания е умирало. Идентични са графиките на заболеваемостта и смъртността при всички други инфекциозни болести.

9

Анонимен

преди 5 години

Морбили не сме карали, като деца сме изкарали варицела - това е друго! Морбили е опасно!

8

Анонимен

преди 5 години

Колко от вас са прекарали морбили?

7

Анонимен

преди 5 години

Най-същественият спад в заболеваемостта от която и да било инфекциозна болест е бил регистриран преди въвеждането на ваксината срещу нея.Това е исторически и математически факт. От 1923 до 1953 г, когато започват масовите ваксинации с убитата ваксина на Salk, смъртността от полиомиелит в САЩ вече е намаляла с 47%, а в Англия с 55%. Тенденцията за намаляване на смъртността продължава и след това, но с по-бавни темпове. Съвсем очевидно е, че масовата ваксинация по никакъв начин не може да се смята за единствена, още по-малко за основна причина за ограничаване на полиомиелита.

6

Хахахаха

преди 5 години

До АнонименМорбили не е смъртоностна болест ?Deaths 73,400 (2015)

5

Анонимен

преди 5 години

1 и 3, стига глупости вече, и трети път да напишеш едно и също - нищо от това няма да произлезе. Ваксината се слага у нас задължително и повечето хора го правят. Има, макар и малко, случаи на заразяване и боледуване и при поставена ваксина. Както при варицелата е възможно преболедуване, така и тук е възможно. Излишна паника се всява. Това не е смъртоносно заболяване. Дребна шарка е. По принцип от всяка болест може да се умре, но от тази рискът не е особено голям. Стига паники!

4

Хаха

преди 5 години

Митът за аутизмът причинен от ваксината против морбили е пуснат от един шарлатанин, който не е успял да патентова неговата ваксина против морбили. След това докторската му титла е отнета за дезинформация и всяване на масов страх сред хората.

3

Удри

преди 5 години

Дами и господа, да отдадем заслуженото на всички антиваксинални движения! Успяват да възвърнат едно заболяване, което беше почти забравено. Медицината изкорени едрата шарка (вариола) - едно от най-смъртоносните заболявания в Европа. Антиваксърите обаче не искат човечеството да се оттърве от други коварни зарази!

2

Анонимен

преди 5 години

Морбили е дребна шарка и не е като цяло опасна за живота на хората. Не знам какво искат да ни кажат с тая новина. Ако смятат да ни информират всеки ден кой у нас от какво се е разболял, то скоро очаквам да направят поименен списък на населението и боледуванията му.

1

Хохо

преди 5 години

Пир за антиваксърите. Ваксинацията е една от малкото каузи, която обединява всички социално-икономически строеве по цял свят - без значение дали става дума за комунизъм, демокрация, монархия или каквото и да било. Доверявайте се на лекарите, не на разни шарлатани, които няма да поемат никаква отговорност след като ви излъжат!