23

Анонимен

преди 5 години

През 1993/4рта правеха ремонт на детската ми геадина и ни бяха премесрили временно в точно тази къща. Счомням си акърьащите стълби и странната атюосфера, тогава разбира се къщата беше съвсем годна за оботание. Много ми е жал за сегашната разеуха, все пак прекарах там ащмисля че поне седмица, незабравимо си беше :)

22

Да допълня...

преди 5 години

Единственото достойнство на къщата е че е в идеален център.Инак си е за събаряне.

21

Димитров

преди 5 години

В същност Гешов е изпълнителят на завещанието на лихварина от Букурещ Евлоги Георгиев /известен с даренията си - например за университета/. Още по царско време се го заподозрели в измама с пари - даже Симеон Радев го обвинява публично. Къщата му се е намирала на жълтите павета и е съборено по време на бомбардировките в София. Казват, чебил по-богат и от Фердинанд - даже той му е завиждал за скъпите виенски сервизи. Спорна личност.

20

Анонимен

преди 5 години

Къщата на Иван Евстатиев Гешов е на ул. "Московска" 43, до къщата на Атанас Буров, (бившата Судентска поликлиника на 41), която сега се заема от Столична община. Самата къща на Гешов също е заета или от фирма, или от някаква администрация, не съм минавал скоро оттам.

19

Shark

преди 5 години

До Цецо. Ох, то само тя да е, дето е станала от общинска частна по неведоми начини.

18

Цецо

преди 5 години

Да се разследва как от общинска собственост е станала частна... ако това се случи (но не вярвам), ще излезе наяве често срещана "приватизационна" схема , мисля!

17

БГ културата

преди 5 години

Няма нищо по-лошо, по-безнадеждно, по-страшно и пагубно, невъзвратимо разрушително за една къща от това ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА ЗА ПАМЕТНИК НА КУЛТУРАТА.На БГ културата ...Къщата може да е просъществувала век, векове, но обявят ли я за паметник на културата - това е смъртната й присъда.

16

extremist

преди 5 години

"5" АРХИТЕКТУРНИ ПАМЕТНИКА ИМАМЕ НА КРЪСТ ....И ВЕЧЕ ОТ ТЯХ НИЩО НЕ СТАВА , АДРУГАРКАТА ФАНДАКОВА ВСЕ СЕ ПРАВИ НА ПРИЯТНО РАЗСЕЯНА

15

Анонимен

преди 5 години

Къщата никога не е била на Гешов, а на негов родственик, Гешов не е живял в нея!Иначе няма спор, че е била красива и много отдавна е трябвало да се реставрира.

14

Данчету

преди 5 години

Видими резултати за София.

13

Ром автоматик

преди 5 години

Кой тоз Гошов бе?

12

Анонимен

преди 5 години

На мен повече би ми харесвала ако я съборят и я направят хотел. Кога някой клошар ще я пали, за да ходя да гледам?

11

vlady

преди 5 години

Къщата е истински паметник на културата - падат тухли и мазилка, стопанисва се от Съюз на Клошарите, има заграждения. Единствените и недостатъци са наличието на цял покрив и липсата на вътрешно озеленяване от храсти или дървета както и липсата на декоративни птици вътре.

10

До Шишо

преди 5 години

Напълно прав си за хотелите.В София всяка седмица се открива по един нов хотел.Сума ти хотели и всички работят с 10% от капацитета

9

Шишо Б.

преди 5 години

Хотел = пералня за пари. Замисляли ли сте се колко "хотели" има в София и дали изобщо някой се настанява в тях?Жалко за красивата сграда.

8

Анонимен

преди 5 години

"На мястото ще се построи хотел." Браво! Всички паметници на културата - хотели. Че да може м-утричките да пълнят гушки и да мятат салфетки. В Чалгария е така. А иначе - радвате ли се на бананите. На някои места са даже в промоция. Да ви е сладко.

7

баба мара

преди 5 години

и мен ме е срам от подобни хора докарали българия до 111 000 кв км

6

ODESSA

преди 5 години

Да прогоним руснаците от България с тояги и камъни. Иначе "кметът" фъндъкова е много корумпирана и е назначила на служба в Град София Неграмотните като нея съселяни от село Белчин. В Община София няма никой роден и израснал в този град. П.С. Не пийте вода от чешмата, че цяло Самоковско се изхожда в река Искър.

5

Анонимен

преди 5 години

Тази къща не е ли частна собственост?

4

Kreti

преди 5 години

До АнонименЧинията на Бузлуджа не часна собственост в центъра на София открадната от държавата по времето на костов. Мястото ясно ли ти е колко струва?