6

Анонимен

преди 5 години

Йеромонах Игнатий по собствено желание е свалил расото и е станал Левски. Не го набутвайте пак в черквата!

5

Анонимен

преди 5 години

Самата идея ми се струва пошла.Левски е нещо безтелесно. Той е идеал към който да се стремиц.Опита да го идолизираме, няма да го направи по-реален, а ще отнеме от ореола му. Ако щете по същия начин безумна ми се струва идеята да му търсим гроб. Самата идея че няма гроб подсказва, че той е навсякъде сред нас, защо трябва непременно да има гроб? За да се материализира като идол?

4

Анонимен

преди 5 години

Той не е светец той е Икона за БГ народа. Ако имаше такива като него в днешно време, България щеше да е на върха. Но уви такива не се раждат. Сега се раждат Борчета Педелвайси Лиза.чи Наколенкажии Подло.ги Предатели Родиноотстъпници и тем подобни изчад.ия. Ако е знаел че за такива си дава живота едвали щеше да тръгне да освобождава БГ от османците. Той го е разбрал но е било късно. За такова племе не си заслужава да умреш в разцвета на живота си. За такива само Робство и Тиранство.

3

Анонимен

преди 5 години

Свети Симеонов не желае деца със увреждания иначе ПАТРИидиоот

2

Анонимен

преди 5 години

имаше една мисъл - но забравих кой я бе казал - че понеже ние не можем да достигнем Левски, се стреми да го принизим до нашето нево, да отчупим парче от него за себе си.Днес ще се иска Левски да бъде светец - не че не заслужава - и по този начин отричаме неговата същност на революционер;защото в името на революцията Левски е убивал хора.Утре ще се иска да го признаем за идеолог-революционер, ещ търсим връзка с Мацини и Гарибалди и ще отричаме, че е светецНека приемем Левски такъв какъвто е.

1

Анонимен

преди 5 години

Според мен по този начин се принизява Левски. Левски отдавна се е превърнал в нещо повече от обикновен светец, той е икона за българите, идол, но не в лошия смисъл. Той е идеал, към който да се стремят. Един малък български Исус. той е умира на 37 години, Исус - на 33, той няма жена в живота си, Исус също не е бил женен. Той има своите 3 години като Главен Апостол и Исус има три години години през които проповядва.много низко ще го свалим, ако го обявим за обиконвен светец