46

иссторик-кофражист

преди 5 години

Причината да не се знае къде му е гроба на Левски историческият факт, че българите не искат да бъде погребан в християнско гробоще един разбойник и дете-убиец. Затова го заравят тайно на незнайно място, защото другарите му се опасяват сериозно че трупът му може да бъде изваден и запален от разгневените българи.

45

Анонимен

преди 5 години

Поп Кръстьо ли беше предал Левски.......... Кой го е предал , кой ще го направи светец....??А колко го обичал нарида пак е под въпрос защото до София е бил съпровождан само от няколко заптии и това е направено нарочно от тогавашния турски командващ , за да го спасят ама никой не се е нагърбил на тива така че има много въпросителни

44

Анонимен

преди 5 години

Левски е велик човек, но няма как да бъде канонизиран. Светските власти да не се занимават с това, което не им е работа. В случая говорим за поредния популизъм на националистите. Не вярвайте на националисти.

43

Националист

преди 5 години

Голяма конкуренция се е заформила за производство на светци в България. Наред с Левски , са предложени : Корнелия Нинова , Гумен Радеф и Елена Йончева. Очакваме декларация в народното събрание от Нинова.

42

Анонимен

преди 5 години

Тия наясно ли са как се канонизира светец?Левски няма нищо общо със светците. Комитетите му малко миришат на масонство.

41

Анонимен

преди 5 години

Както се казва: интереса клати феса! Църквата може да канонизира Константин Велики, избил толкова народ с войни, предателства и убивал враговете си в гладиаторски битки...

40

Петров

преди 5 години

Направо Валери Симеонов да провъзгласят за светец, той също ежедневно се саможертва за народна свобода.

39

баба мара

преди 5 години

а тези млади момчета левски и ботев заслужаваха ли си да загинат ние от 1878 каквоправим колко воини колко избити 111 000 кв км и 7 милиона колко предателстваколко заговора мине се не мине и току им извадим костите хаиде стига вече оставетемомчетата на мира и гледаите днешното време

38

Анонимен

преди 5 години

По каноните не може. Не е умрял за вярата.Умрял е за България.

37

Жаборан

преди 5 години

До 28Къде е Борис1 , къде е Левски! По скоро е мъченик, а не светец Левски. Дал си живота за нашите евродепутати

36

Кашкавала

преди 5 години

По скоро Цветан Василев ще го канонизират...Колко архонти станаха... Оня каратист нещо излезе от жълтите страници

35

Анонимен

преди 5 години

То бива, бива наглост на Валери Симеонов и патреотарите на НФСБ, но пък чак с Левски да бият тъпан за замазване на гадориите им, не бива. Левски е национален герой и това е много за нас. Църквата не може да го канонизира, защото Левски е убил хора и макар и покаял се, по канон не може.

34

Анонимен

преди 5 години

Стига глупости. Тачим човекът като национален герой и той е такъв, но не може да е светец по църковния канон. Има си правила. Редно е населението да се научи, че ги има и че следва да се спазват.

33

Бивш служител

преди 5 години

Човека ,който излъга 2,5 милиона болни ,стари и бедни българи с увеличване на минималната пенсия на 300 лв. говори за светци ?!Левски в сърцето на бългрина е над всички светци на църквата .

32

Нафарфорий

преди 5 години

Свети Свети Валерий Европейски Изборний.Валерий е оцелел 600 лв месечно според неговите слова -СВТЕЦ!!!

31

Анонимен

преди 5 години

До Гледна точкаКрим е руски. Въпросът е затворен.

30

Втрещен

преди 5 години

Е, стига де! Този трябва да бъде озаптен! Наясно ли е с изискванията за канонизация?! Възприемането на даден човек за светиня на народ и нация няма нищо общо с условията по църковни закони за канонизация! Впрочем, на тия условия отговаря напълно бащата, който се самозапали преди три седмици, защото той и децата му са яли само варен ориз в продължение на месеци!

29

Гледна точка

преди 5 години

За Левски не знам, но Путин ще го обявят прижеве за светец. Даже "насила го карат". И докато Меркел обяви края на своето управление, Путин се чуди, по какъв начин да го удължи.

28

Ванко Идно

преди 5 години

Борис Едно е светец, така че!

27

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 8Ще е ! МЪЛЧИ!