66

Анонимен

преди 5 години

Вчера изтрихте обективния ми отговор.Апостолът ще се нареди, не звучи добре тази дума в съвремието, когато го погалят три папи по тиквата, или пъпеша.Изтрийте ме пак.

65

Гробокопач

преди 5 години

Левски е революционер, водач на борбата за национално освобождение и няма как да е светец;))) Винкелът от малтийският масонерски орден, няма как да ги разбира тия работи. А щом си революционер, се налага и да бастисаш тоя-оня... Ора за тепане, много и тогава и сега! Но, този въпрос се повдига още от 90-сетте и е една претоплена манджа;))), претоплена, но развалена и много мирише;)))

64

Гробокопач

преди 5 години

До тесЗавалийката...;))) Има си чакаш;))) и да се покайваш;)))

63

тес

преди 5 години

Само Бог ,ще отсъди кой,ще е отдясно му и кой отляво(овце и кози)!!!Богохулството(човек да се прави на Бог)смъртен грях,няма да му се прости нито в този свят ,нито в бъдещия.Мат12.31!!!Само Бог може да съди и прощава грехове и той прости на Мойсей,на Давид и на всеки който се обръща към Господа за прошка с покаено сърце!Защото заплатата за греха е смърт,а Божият дар е вечен живот в Христос Исус,нашия Господ.Рим.6.23Алелуя!

62

само факти

преди 5 години

До поп КръстьоУбийството на отец Паисий е извършено от Димитър Общи по нареждане на Левски.Общи е обесен именно за това ,а не заради обира в Арабаконак.

61

Анонимен

преди 5 години

Има правила, по които някой човек може да бъде обявен за светец и това не са заслуги към определена нация или държава. Някои хора просто трябва да се ограмотят.

60

Някой

преди 5 години

"Апостол Павел е роден като Саавел.Първоначално яростен противник на християнството и ожесточен гонител и убиец на християни, по-късно се разкаял"Хайде да отвориш Новия завет и внимателно да прочетеш историята. Тогава навярно ще разбереш, че двата случая нямат нищо общо.

59

само факти

преди 5 години

Време е историческите факти да бъдат огласени такива,каквито са,а не дали са удобни или не.Трябва българите да знаят,че Васил Левски е обесен не заради своята революционна дейност,а за убийството на невинен младеж.За опити да се вдига бунт срещу султана,присъдата е била каторга.НФСБ отново се издъниха.

58

Анонимен

преди 5 години

Апостол Павел е роден като Саавел.Първоначално яростен противник на християнството и ожесточен гонител и убиец на християни, по-късно се разкаял и станал един от апостолите на Исус.Та той може да е светец, но Левски не може.

57

Анонимен

преди 5 години

До Поп КръстьоПопе, ние знаем, че не си виновен.Сърбина Димитър Николич(Общи), Любен Каравелов и граф Игнатиев затриха Левски.

56

Анонимен

преди 5 години

До ПетровНаправо Валери Симеонов да провъзгласят за светец, той също ежедневно се саможертва за народна свободаЕх, Петров, Петров! Мечтаеш гласно, а по-добре направи така, че наистина да проима каноничното право да стане светец. Не знаеш какво? Няма да ти кажа, че ще ме осъди за подстрекателство, а нямам излишни пари! А може и в панделата да вляза!

55

До Веднага...

преди 5 години

...се замисли дали е редно да опростачваме името на Апостола с такива предложения! Той е велик като човек, за съжаление всекидневно гледаме как мижитурки от ранга на Валерката го слагат зад гърба си, за декорация! На мен този мушморок ми прилича на черкезин, а не на българин! Познавам няколко близки родственици на Левски по мъжка линия - преки потомци но Видул Войвода, знаят произхода си от преди 1600-та година. Нито веднаж не са обелили и дума за това техният велик роднина да бъде канонизиран.

54

Стамат

преди 5 години

Апостолът на свободата не може да е сред светците. Всеки воцърковен човек знае това и причините за това.

53

Веднага...

преди 5 години

...Левски да бъде канонизиран като светец от Българския Патриарх!Да не му мисли много. Това е една от постъпките, за които българин не трябва да се замисля дали е правилна. Тя винаги е правилна, щом става дума за Апостола!

52

Бау

преди 5 години

До баба мараТе сами са избрали съдбата си, бабичко. Това е. което трябва да научим от тях - да избираме сами как да живеем (и за какво). Затова са велики - защото са били свободни; робство или не - никой не може да отнеме свободата на духа. И никой не може да ти я даде, ако се чувстваш като роб.

51

Щирлиц

преди 5 години

Когато комунистите бъдат въдворени на правилното място.Амин!

50

Ха дано,ама надали

преди 5 години

След Левски ще бъде канонизиран и Бойко Борисов.

49

10

преди 5 години

Аз пък питам докога ще се отнасяме към Левски като към икона , пред която се кръстим само на 19-ти февруари ? И кога ще започнем да се ръководим на практика от идеите , идеалите и принципите Му !Тоест , докога ще фарисействаме пред Апостола особено в този ден ?

48

Гост

преди 5 години

След около 200 години. (ще се нареди до светците). Когато бъде проучено, извън пропагандата, делото му, както и животът му, и се установят в неговото дело и живот клонения (категорични) към служението му на въпросната църква, в което съвсем не влиза църковният чин, който е имал.

47

Анонимен

преди 5 години

Нашата православна Църква отдавна лежи на удобно постлано легло от религиозни догми!Тези догми включват консервативен подход и недопускане на критика спрямо ортодоксалното статукво!Църквата ще е против,защото Страхът,че Левски може неочаквано да се превърне в най-големия Светец за българите, хвърля в ужас църковния клир,който основателно се опасява от това - Портретът на Апостола е в почти всеки кабинет и учебна стая,какъв по-голям израз на канонизиране от това,подобно единствено към БОГ!!