12

Анонимен

преди 5 години

А в България какви са резултатите от ниско платеният труд? Между другото Италия прие от първи април 2019 започва изплащането на 780? базов доход

11

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен7радой ралин ги правеше тези работи с баничките.

10

Анонимен

преди 5 години

И какво видя ли в Берлин някой да бърка по кофите?

9

Анонимен

преди 5 години

Не трябва да се пилее обществен ресурс. На безработните да им се осигурява безплатен обществен транспорт, безплатни услуги от държавната администрация, основни здравни услуги и курсове за квалифификация. Другото е комунизъм, който и в най-богатата на петрол страна - води до глад.

8

Анонимен

преди 5 години

Много от работниците са бедни и ако работят, харчат повече отклокото ако не бачкат, за транспорт, лекарства и квартира и предпочитат да не работят. Няма смисъл. Също докато намерят работа за 500 евро ще похарчат 5000 евро докато ги одобрят някъде. Пак няма смисъл.

7

Анонимен

преди 5 години

По времето на комунизма в България, в един град човек го вкараха в затвора, защото раздаваше безплатно банички.Влиза един ден в една баничарница и казва на човека вътре, че ще му изкупи цялата продукция за деня ако му разреши да я раздава безплатно. И баничаря се съгласил. Извива се една опашка... И идват милиционери да видят какво става. Като го попитали защо раздава безплатно банички, човекът казал "Искам да видя как ще е при комунизма, когато всичко ще е безплатно", и ония го затворили.

6

Ттттттт

преди 5 години

Ние в един континент ли сме с Финландия и в един съюз-ЕС? Тук над 60% от населението взима 285 евро минимална заплата и то бруто, а те даже не трябва да работят за тези 560 евро. Но във Финландия бяха твърде глупави и нямаше нито едно приватизирано предприятие и в момента всичко е държавно и приходите от милиарди влизат в хазната, а не в офшорки на Бахамите, както в България.

5

Анонимен

преди 5 години

Ако не ги уволняват, няма нужда от помощ. Но постоянно икономичкески кризи и фалити и подобре е малък доход а пък който иска повече пари, ще рискува като тегли заеми.

4

Анонимен

преди 5 години

Могат да си позволят, правят го.Тук ще настъпи комунизма ако това стане (комунистите нали обещаваха "от всекиго според възможностите, на всекиго според потребностите"). Никой няма да иска да работи "Защо да бачкам, като пешо е безработен, а взима повече от мен?".Да не говорим за тези от маалата, които много бързо ще се интегрират в "експеримента" доживот.

3

До 1

преди 5 години

Наскоро бях в Берлин. Има много прилики със София. На места имаше доста *** по улиците, бездомни и подлези мирирещи на урина та това е положението. Центъра им определено е по-нагласен спор няма.

2

Анонимен

преди 5 години

резултата ще е половината бизнес ще е фалирал!

1

Анонимен

преди 5 години

Че те в Германия безработните взимат толкова на месец. Като отделно им се дават пари за да си платят квартирата, ако са на квартира. И да в Германия няма хора бъркащи по кофите за ***, каквито мантри тук се пишат от някои ***.Но за да взимаш помощи за безработен, трябва да си се осигурявал няколко години, т. е. да си работил преди това. А с 500 евро в Германия се живее добре, можеш да си позволиш храна, дрехи, театър, кино и т. н. Един живот, който в България не можеш да си позволиш.