32

Анонимен

преди 5 години

Капитализма в комбинацията със свободния пазар и естесвената конкуренция е най съвършенната икономическа система! Доказано води до цялостен прогрес и забогатяване на цялото общество.Има само един проблем и той че капитализма може да доведе до голямо концентриране на власт както и до екологични проблеми заради прекомерната експолатация на земните ресурси.Регулациите трябва са само в тази посока. Да се опазва природата и да не се позволява концентрация на власт в единични хора.

31

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен28Нещо плашещо ми звучи, една машина ( изкуствен интелект ) първо да реши колко пари да ми вземе като данъци, после пак да реши колко да ми даде.И да няма на кой да се оплачеш.Честно. наистина ме плаши идеята.

30

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен25такива форумни пръдльовци като тебе, ви знаем, че сте много велики и много печелите.Начели сме се на форумните хвалби на всякакви миячи на чинии.нито си първият, нито послдния.

29

Анонимен

преди 5 години

Кактъв базов доход без работа, това е вредно за хората. Най-добрата система е коунизма - всеки работи според възможностите си, а получава според нуждите си. Но тогава няма стимул за умните и кадърните да работят, щото те искат да забогатяват и да си получават всичкото каквото изкарат, за това е измислен капитализма да бачкат като животни и всичко да взима капиталиста да ги стимулира щото зако останат без работа - на улицата.

28

Анонимен

преди 5 години

На нищо не разчитам. Просто казвам от къде може да се вземат парите.А и по принцип не съм голям привърженик на идеята за безусловен доход. По не и в тази икономическа система която имаме в момента.

27

Анонимен

преди 5 години

Божееее, финландците са на светлинни години зад нас, в България този експеримент стартира още преди 30 год, всичкото ром е на безусловен базов доход и ефекта е същия, като във Финландия - демек никакъв.

26

Анонимен

преди 5 години

До И още един начинВ америка и япония сега почват да го мислят изкуственият интелект, ти вече закри администрациата и го въведе.Много си добър.Що обаче разчиташ на тия 100лв щом си толкова добър?

25

Анонимен

преди 5 години

Тези 560 лъва вече се равняват на 250 лв за задна употреба. Това е резултата след 2 години управление на селян.дурите. Но мен не ме касае това. Тук където съм никой няма да си мръдне пръста за 280 евро на месец. Аз толкова взимам за 2 дни. Добре сте ги научили сеяндурчетата да бачкат за 3-*** а да взимат на марко чадъро. Докога ли ще е така при вас нямам идея. Тука на едни приятели им казвам за какви пари работите а те ми се смеят и викат ти лъжеш. Преведох им дословно и се хванаха за главта.

24

И още един начин

преди 5 години

ББД може да се въведе ако се закрие цялата администрация и се замени със електронна такава управлявана от изкуствен интелект, също и да се въведе електронно гласуване. Този бюджет който ще се спести може да разпредели обратано под формата на ББД.В България ако се направи това всеки ще може да получава по 100-тина лева на месец ББД.

23

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен20Спор няма - много по-малко са.Ама в първия пост ти каза - НИКОЙ.А само аз познавам поне 10.10 не са НИКОЙ нали?

22

бай ганю

преди 5 години

а братска славянска русия какъв експеримент си прави с техните безработни някой знае ли?аз мисля че им дава по едно поредно милитаризирано мозъчно промиване и айде другари дръжте се най силните сме може да няма пари както при гадните капиталисти -импералисти на запад но важно е духът да е преповдигнат на празен стомахфинландския експеримент е типичен социалистически подход малко странно но важното е че се дава:)))

21

Анонимен

преди 5 години

До 500 евро 1000 лв.Конкуренция братче.Знания и умения.Щом не можеш да си намериш по-добре платена работа, значи знанията и уменията ти са малко.

20

Анонимен

преди 5 години

Познавам едни 3 млн. българи, които работят навън.Ти колко работещи в България чужденци познаваш?

19

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен12Италия има 2.1 трилиона евро дълг. Едва ли някой си прави илючзии, че ще бъде изплатен.С какво ще го изплащат този базов доход 780Е? С още дългове ли?Вече даже и фиат не произвежда коли в Италия.

18

500 евро 1000 лв.

преди 5 години

КНСБ казаха, че издръжката на 1 човек е 2400 лева. а пък средната заплата е 1000 лева. И да работиш си на минус или трябва да търсиш друга работа. На приказки е лесно ама я тръгни да търсиш работа за по-висока заплата. Всичко е заето или няма.

17

Социализма е вреден.

преди 5 години

Единствения начин подобна схема да проработи е ако правителството заедно с централната банка тайно започне да печата пари и в същото време манипулира статистика за паричното предлагане така че никой от народа да не разбере че парите в обръщение се увеличават. (Иначе идва хипер инфлацията)Ако започнат да ги вземат тези пари от данъците това ще има обратен ефект. Ще фалират бизнеси, а други ще започнат от окриват доходите си.Най добре е да има истински свободен пазар и държавата да не се меси.

16

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен13познавам такива хора.Чак пък никой не е.

15

Анонимен

преди 5 години

До ТттттттФинландия никога не е била в СИВ, във Варшавския договор и не е била социалистическа държава.кажи ми едно държавно предприятие във финлндия?БДЖ не е приватизирано. кажи ми колко приходи носи на хазната?

14

Анонимен

преди 5 години

Да пробват в Русия. Най-богатата на ресурси страна, пък не може да си позволи такъв експеримент.

13

Анонимен

преди 5 години

Защо ли никой не бяга от Западна Европа да работи в България?Само пенсионери идват за кратко, докато не разберат истината.