52

Анонимен

преди 5 години

Италианското правителство не разработва, Италианското правителство прие базов доход 780? от първо април 2019 година.

51

Gogo

преди 5 години

Най добре е максимата: на всеки му според нуждите, само че проблема е че всеки ще иска да живее в палат и да се вози със собствен самолет :)

50

Анонимен

преди 5 години

Прехваленият изкуствен интелект и роботизацията може да унищожат някои работни места, но икономиката би трябвало да се промени и да осигури алтернативна заетост по естествен начин, защото...представете си какво ще се случи ако огромни маси хора останат без доходи в условията на капитализъм. Тогава или капитализма трябва да еволюира в незнайно какво точно, или да се избием като кучета.

49

ББД няма да има.

преди 5 години

Искуствения интелект и новите поколения роботи ще елиминират по 90% от всички професии. Това ще стане в рамките на един човешки живот. Който не е вързан по някакъв начин с технологиите в един момент ще се окаже излишен. Работа и високи заплати ще има само за учените и креативни хора. Това е положението. Ако сте още млади ориентирайте се бързо защото втори шанс няма да имате.

48

Анонимен

преди 5 години

До АнонименКапитализма в комбинацията със свободния пазар и естесвената конкуренция е най съвършенната икономическа система! Доказано води до цялостен прогрес и забогатяване на цялото общество.Нигерия и Ангола винаги са били капитализъм и свободен пазар, едни от най-богатите страни на петрол, сред първата петица доходи от износ на петрол - ми що е такава мизерия там?

47

дедо Ви

преди 5 години

Подарените пари са лесни пари. Сбъркана унопия от времето на Томас Мор и Томазо Кампанелла. Те не пораждат трудов ентусиазъм. Индивида трябва да носи отговорност за съществуването си!

46

Анонимен

преди 5 години

Ако в китай не бяха инвестирали капиталистическите корпорации, далеч нямаше да е така.Китай няма нищо общо със нашенския ( СССР ) тип социализъм, като в източна европа.В Китай няма лихвоточки и вноски за кола.Няма и корекоми за привилигеровани.

45

ДртПрч

преди 5 години

Абе и ние си имаме една такава социална група с безусловен базов доход, звисещ от броя на чаветата на малолетните майки. Да бяха ни питали фините! Щяхме да им кажем, че такива търтеи работа не си търсят, щом има отде да цоцат. Колкото до щастието, тия са пей сърце.

44

Анонимен

преди 5 години

PO TOZI NACIN MOGE DA SE POMOGNE I NA ROMITE V BALGARIA.PODSIGURYAVAIKI IM POSTOYANEN FINANSOV RESURS TE SHTE SA SHTASTLIVI I NYAMA DA PRESTAPVAT ZAKONA,A DEZATA IM SHTE HODYAT NA UCILISHTE,SHTE SE OBRAZOVAT I SHTE PODPOMAGAT OBSHTESTVOTO.

43

Анонимен

преди 5 години

До мое мнениеИ след 100 години няма да има, такова нещо като изкуствен интелект няма и няма и да има. Това са методи разработени от математиците още през 60те и 70те години, много трудоемки и не-инителигентни, но могат да свършат някои работи, обаче тогава нямаше толкова бързи компютри, едва послетните няколко години може да се приалгат машинно.

42

Анонимен

преди 5 години

32 Престани с тия мантри, Китай е нагледен пример че тия теории изпушват отвсякъде.

41

Анонимен

преди 5 години

"Гарантираният базов доход не помогна на безработните във Финландия"Каква изненада. Финландските балъци можеха просто да ни питат, вместо да се охарчат яко. Имаме 30 годишен опит с гарантирания базов доход и тоталната липса на заетост на римляните у нас.

40

Анонимен

преди 5 години

При НРБ за всеки имашер работа и всеки работеше. И България беше сред 30 индустриално най-развити страни в света. А днес след 30 години пазарна икономика и капитализъм е бедна като африканска страна.

39

Анонимен

преди 5 години

"Гарантираният базов доход не помогна на безработните във Финландия"Каква изненада. Финландските балъци можеха просто да ни питат, вместо да се охарчат яко. Имаме 30 годишен опит с гарантирания базов доход и тоталната липса на заетост на ***.

38

мое мнение

преди 5 години

До Анонимен3510 години за изкуствен интелект е твърде оптимистичен срок.

37

Анонимен

преди 5 години

Капитализма в комбинацията със свободния пазар и естесвената конкуренция е най съвършенната икономическа система! Доказано води до цялостен прогрес и забогатяване на цялото общество.Има само един проблем и той че капитализма може да доведе до голямо концентриране на власт както и до екологични проблеми заради прекомерната експолатация на земните ресурси....Затова ли Париж полицейска граната откъсна ръката на протестиращ, доказано води до цялостен прогрес и забогатяване.

36

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен29Помниш ли в НРБ как правеха по-кадърните?Ми ходеха си на държавната работа, почти нищо не правеха там, и в работно време си въртяха ЧАСПРОМА.Имах колеги които в работно време, с държавните инструменти ходеха оправяха перални, бойлери, прахосмукачки, лади. и аз съм го правил.А заводът винаги беше на загуба.

35

Анонимен

преди 5 години

Идеята е добра с навлизането на AI много от днешните професии ще се окажат излишни, много от нас до 10 години ще бъдат трайно безработни.

34

Анонимен

преди 5 години

Китай който прилага социалистически модел без демокрация под диктатурата на Комунистическата партия за 30 години от бедна страна се превърна в икономика номер 1.

33

Анонимен

преди 5 години

Аз съм дясно ориентиран, що годе икономически грамотен и все още не мога да си обясня откъде ще се вземат парите, които ще се раздават на калпак като ББД? Предполагам от работещите данъкоплатци. Ама как хем ще работя и ще ми вземат данъци, хем ще ми дават доход, т.е ще ми връщат част от данъците. А който не иска да бачка...пак от моите данъци. Ами ако никой не иска да бачка...откъде пари? От печатницата може би?! А роботите ще произвеждат...баси кефа ще стане.