72

Анонимен

преди 5 години

Ангола е на 6то място в света по доходи от нефт повече от Кувейт изнасят, ами си гледай България, която след 30 години капитализъм, демокрадфия и американска партньорство е много по бедна от Ангола.Не виждам къде ти е логиката?Май няма такава.След като изнасят нефт повече от Кувейт, защо да се сравняваме с тях?

71

Анонимен

преди 5 години

Просто ни е бедна фантазията какво ни очаква в близко бъдеще 99% от списващите тук са наемници така че всеки един от нас е потенциален потребител на Безусловен Базов Доход.Дано не съм прав,но това е реалноста която ни очаква.

70

Един

преди 5 години

Давате безусловно на един безработен пари, с които да се издържа и очаквате да почне да работи? Вие oлигoфрени ли сте?

69

Коментатор

преди 5 години

Ако са били умни са щяли да дойдат на евтино в Българич и досега да са си спестили накое евро, научили чужд език и да са живели под покрив нахранени.

68

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен48 повдигна интересна тема. Как може хем да си в капитализъм, хем да имаш огромни природни ресурси...и да си беден на мишка. А други правят чудеса с капитализма и без грам природни ресурси.По скоро банална е темата - виж България, сравнително богата страна на природни ресурси (Белгия няма нищо за сравнение), 30 години свободна пазарна икономика, американско партньорство, магистрали, златни концесии, изтребители от витетнамската война - и е ето го резултата: оскотяваща мизерия.

67

Професор Тюхчеф

преди 5 години

560? са недостатъчен доход за която и да е западно европейска страна, да не говорим за стандарт на държава като Финланд. Приравнете тези 560 кинта към бг стандарта и като се получат едни 160 лв, да випитам какво ще ги правите- пък и даром да ви ги дават

66

1234

преди 5 години

До ББД. Е и ако си богат като Ротшилд и живееш сред прошляци, смрад и всеобща беднота егати щастието. Не опитвай!!!!!!!!!Ще се жалиш...................

65

Анонимен

преди 5 години

Като внедрят робота "ВСИЧКО"друга песен ще запеете!ББД е спасението за човечеството!

64

Анонимен

преди 5 години

До ДртПрчКакъв капитализъм евАнгола бе. Нали там кубинците изнасяха комунизъм? Биха се, руснаците им помагаха... Затова е такава мизерия.---Ти не я мисли Ангола, Ангола е на 6то място в света по доходи от нефт повече от Кувейт изнасят, ами си гледай България, която след 30 години капитализъм, демокрадфия и американска партньорство е много по бедна от Ангола.

63

Анонимен

преди 5 години

48 повдигна интересна тема. Как може хем да си в капитализъм, хем да имаш огромни природни ресурси...и да си беден на мишка. А други правят чудеса с капитализма и без грам природни ресурси. След размисъл стигнах до извода, че липсващата компонента е коефициентът на интелигентност на населението и донякъде религията и житейската философия, която тя налага. Има много данни в нета за айкюто по държави...прелюбопитна класация.

62

Анонимен

преди 5 години

Българите са прости и некадърни и нискоинтелигентни като нигерийците и анголците, затова живеят в оскотяваща мизерия при капитализма, ония поне нефт имат, а бъгларите измират като за световно, иначе капитализма е най-добрата системна - доказано.

61

Анонимен

преди 5 години

50 Именно и това е и една от идеите на базовият доход, просто вървим натам нямаме друг избор иначе ще се случи именно това което си описал.

60

ДртПрч

преди 5 години

До 48Какъв капитализъм евАнгола бе. Нали там кубинците изнасяха комунизъм? Биха се, руснаците им помагаха... Затова е такава мизерия. Откакто португалците ги освободиха, *** деволюираха бързо към маймунските си корени, а комунизмът се оказа пряк път към оскотяването им.

59

Анонимен

преди 5 години

ББД ще доведе човечеството до колапс по-бързо от изкуствения интелект :)

58

Анонимен

преди 5 години

До До 48Нигерия и Ангола имат черно население със IQ под средното за света и почти двойно по ниско спрямо това във най богатите държави.Това напълно обяснява положението...А Българите какъв цвят население са. Щото България е по зле и от Ангола и от Нигерия.

57

Анонимен

преди 5 години

Нигерия и Ангола имат либертариански капиталистически строй. Затова е мизерия. Единствено социализма и комунизма осигуряват качествен живот, както е в Европа.

56

Анонимен

преди 5 години

При комунизъм всеки да работи колко може, а да получава после само коколто му трябва, социализъм държавен капитализъм държавата да е капиталист и да планира и да гарантира работа за всеки да му се плати колкото изработи - не искат хората - ми ето капитализъм, блъскайт за чорбаджията докато им дойде акъла. Капитализмът е най-добрата система за развитието на човека, доказано, да им дойде акъла на хората. А това да се дават пари без работа е извращение, поне от тотото да бяха, дадени Отгоре.

55

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен52Ами да му мислят работещите в италия, значи ще им увеличат данъците.

54

Анонимен

преди 5 години

Всеки робот трябва да се облага с данък робот, който да е равен на една средна заплата.

53

До 48

преди 5 години

Нигерия и Ангола имат черно население със IQ под средното за света и почти двойно по ниско спрямо това във най богатите държави. Това напълно обяснява положението.