212

Льош Запад

преди 5 години

Ама Светите отци все гледат да си возят месата в нещо по-западноИ все към скъпи западни часовници ги влечеБалъците измреха....мдаа

211

Анонимен

преди 5 години

До extremistТи си егати ***! Православен свещеник не щял да вижда... Като НЕ щеш да виждаш православен свещеник, ходи тогава в ислямска арабия!

210

extremist

преди 5 години

НИКАКВА ПОДКРЕПА ЗА БПЦ, НИКАКВИ ДАРЕНИЯ И ПОВЕЧЕ ПРАВОСЛАВЕН ПОП НЕ ЩА ДА ВИЖДАМ

209

extremist

преди 5 години

До 123: ТЕБЕ ТРЯБВА ДА ОСВИДЕЛСТВАТ И ЗАТВОРЯТ В ЛУДНИЦА

208

123

преди 5 години

Това е една от основните цели на тези които управляват западния свят - да унищожат семейтвото. Затова е Истанбулсаката конвенция, джендърите, премахване на пол, трети пол, вижте им музикални клипове - само идиоTи, безвкусно облечени хора. Искат да подведат младежите по грешни пътища и до голяма степен успяват.

207

Анонимен

преди 5 години

Продължение от номер 217:За съжаление, в полупразните тсолчини храмове влизат всякакви ид.и.оти - предимно чужденци ( западняци), коитоНЯМАТ никакво уважение , срам и благоговение към Християнските православни храмове. Повечто от туристите чужденци , които влизат в храмовете ни,НАРОЧНО говорят на ВИСОК глас , подиграват се на вярващите , хилят се и се смеят на светите изображение ( светите икони), както и на светите мощи; правят си селфита, снимат , пречат на Богослужението ... Това е страшно.

206

Анонимен

преди 5 години

За моралното разложение на църквата какво да кажем,превърнаха храмовете в търговски дружества,дебелеят ли дебелеят,то не са ролс ройси,златни ролекси,отвратиха хората от църквата,адови изчадия!

205

Анонимен

преди 5 години

Искам и аз да кажа моето скромно мнение по въпроса.Вярно е и истина, че Светото Православие и в частност БПЦ - БП учат на вяра, морал, целомъдрие , добродетели. НО положението никак не е розово. В какъв смисъл НЕ е добро положението? Там е цялата работа, че православните храмове са ПОЧТИ празни,- погледнете само полупразните столични храмове- малко са миряните, които посещават Храма (не просто да си запалят свещичка и толкова) и са на светите Богослужби.

204

Анонимен

преди 5 години

Червени *** само с изкуствени "+", "-" не става.

203

Анонимен

преди 5 години

До ГробокопачЕдва ли емигрантите много държат да съхранят българската си националност. не е особена гордост.

202

Анонимен

преди 5 години

Tакава искам да виждам БПЦ,активна и с позиция по въпросите.Такава по дифиниция е нейната роля,да бъде страж на семейството,обществото,държавата.Точно такава църква е запазила българщината дори и в най черните години на робството!Човечеството има нужда от консервативни ценности за да оцелее.

201

Моралното Разложение

преди 5 години

Днес 90% от хората обръщат груб на мерзостите които се случват около насРавнодушно подминаваме произвола и арогантността на управляващите и на тези гнусни търгаши наречени работодателиРавнодушно приемаме унизителните закони които ограничават правата и свободата нието това е моралното разложение и то дойде от запада !нация без морал и без духовни ценности е обречена !това което ни прави хора а не роби и *** на управляващите и богатите е моралът ни -ето за това от 30 години морала се уни

200

Анонимен

преди 5 години

Днешните деца са изпуснати отдавна и са се качили на главите на родители им, които им слугуват. За какви шамари по децата става въпрос, когато шамаросаните са учителите? Църквата освен да изразява позиции по време на време по разни документи, реално какви дейности развива в полза на нуждаещите се?

199

БПЦ

преди 5 години

Да се поогледа към реалността, моралното разложение не е на Запад а на исток и най-вече в България. В Европейските държави и в САЩ всяка неделя цели семейства ходят РЕДОВНО на църква, почитат възрастните си родители и близки, така както ги учи религиозното възпитание и образование. Тук след 40 години социализъм хората се превърнаха в бездуховни дезориентирани овце, за които няма нищо свято.

198

Факт

преди 5 години

Религията принадлежи в миналото. Религиозните хора вече ги слагам в същата категория като хората вярващи в теорията за плоска земя - мозъчни инвалиди.

197

Анонимен

преди 5 години

БПЦ живее още в средновековието.Да се бият децата е в ду.ха на българската и правиславна традиция?Водачите на БПЦ да слязат от скъпите автомобили,да се опитат поне да направят нещо за бедни,деца,за хора в нужда.Толкова неадекватност от страна на българската църква е срамно.

196

аз

преди 5 години

Църквата баш да се явява някакъв коректив, с лице Николайчо с Ролекса и оня с Бентлито

195

Анонимен

преди 5 години

тя и църквата миришИ ... прогнила е от всякъде,80 % само мазни попове ,оядени,крадливи,миризливи ...

194

Анонимен

преди 5 години

Тея в БПЦ говорят като партийни секретари на БКП на партийно събрание.

193

Анонимен

преди 5 години

Абе всеки бяга. На никой не му се работи за без пари. И самите комунисти са ощетени от собствената си глупост. Защото стандарта като не се оправя и те взимат малки пенсии и заплати.Всичко живо се е юрнало навън. Там се развенчават много червени митове:1. Че българинът бил мързелив и затова бил,беден.2. Че българката в демокрация не раждала.3. Че на Запад било зле.4. Че всички българи навън били зле платени.5. Че всеки, който работел навън бил общ работник.6. Че на Запад нямало бъдеще.