67

Анонимен

преди 5 години

До До 61Заедно с кучето не си за апартамент.

66

До 61

преди 5 години

Ти колко кучета си отгледал през живота си?

65

Анонимен

преди 5 години

Лилия Всеки има право на мнение. Мойто е, че разбирам и двете страни. И на тези, които ги обичат, и на тези, които ги е страх, или просто не ги обичат. Важното е да бъдат контролирани от собствениците си. Защото не всички са безотговорни. Трябва да бъдат наказвани безотговорните собственици. А колко хора избиват невинни кучета, тровят ги, стрелят по тях... Без да са направили нищо??? И то домашни!

64

До 58

преди 5 години

Определено човек като теб, завършен социопат, мразещ хората е обществено опасен. Но от такива не бива да се плашим, а да ги залавяме и въдворяме в специализирани заведения .

63

Анонимен

преди 5 години

Значи кучета и котки МОЖЕ ,а прасета НЕ МОЖЕ

62

До 61

преди 5 години

Твърдението, че куче не трябва да се отглежда в апартамент е лишено от всякаква логика. Нищо вярно няма в това, което си написал. Преди 20-30 години съм гледал куче в апартамент и много добре знам за какво говоря. Искането кучето да е само на двора е селския манталитет, който не е за градски условия.

61

Анонимен

преди 5 години

И аз имам куче ама го гледам в двора и го храня с ярма

60

Анонимен

преди 5 години

Да се гледат кучета в апартаменти, особено големи такива е тормоз както за околните хора, така и за самото животно. Кучета трябва да се отглеждат само в двор, а стопаните им трябва да носят цялата отговорност за тях, в това число да ги кастрират, регистрират в общината, за да им плащат данъци, да се отглеждат и разхождат според установените законови правила, ако това се случи инциденти и конфликти няма да има, или ще са сведени до минимум. А бездомните кучета да се изпарят от улиците.

59

Анонимен

преди 5 години

Това, което пише авторката, много добре се знае от всеки, който е отгледал поне едно куче от малко през живота си. Страх и ужас от кучетата изпитват най-вече селяните дошли да живеят в големият град. За тях мястото на кучето не е в апартамента, а на двора на село да пази и да е зло.

58

Анонимен

преди 5 години

Определено кучетата са много по-добри от хората. От хората трябва да се пазим, а не от кучетата.

57

Анонимен

преди 5 години

На страхът очите са големи, но а се опитай да го обясниш на страхливеца.

56

Анонимен

преди 5 години

Нямаме пари за деца, но пък имаме пари за кучета, имаме милиони за куче-приюти, имаме пари за милиони субсидии за НПО кучезащитници. Лудостта очевидно е станала норма, вече дори не се поставя на въпрос, защо се случва всичко това.

55

кучкарски притчи

преди 5 години

А в Африка са използвали едно време лъвове за отглеждане на бебета.

54

Другия с коня

преди 5 години

Най-накрая нещо смислено .Аз осинових двумесечно питбулче.Сега тя е на пет години и никога не съм позволявал да се стигне до инцидент.Къса верига и никога свободно.Тя си избира с кой да си играе в парка в заграденото и се отплаща с много вярност.

53

Анонимен

преди 5 години

Кога СО ще започне да контролира изпълнение на наредбета си? Някой да е видял контролен орган на улицата да налага глоби?

52

крокодил гледа жално

преди 5 години

Ами и той и крокодилът рони сълзи да ти стане жал,ама да те догони и Бог не може да те спаси.

51

Анонимен

преди 5 години

Направо им се чудя на акъла като помъкнат със себе си 30-40 килограмови мастиии и как ги гледат в апартаменти от 60 квадрата .

50

Нестор

преди 5 години

По логиката на тази, няма проблем да се отглеждат и големи котки, дори ми се струва че е по - безопасно от това да отглежда питбул..

49

Наредба на СО

преди 5 години

Чл.13. Собственикът на куче - домашен любимец е длъжен:1. На обществени места да води кучето - домашен любимец винаги и задължително на повод до 1,5м., а при кучета - домашни любимци над 10 кг. на неразтеглив повод до1,5м. или с намордник.

48

Анонимен

преди 5 години

Особено в Бургас е мога лапета на анаболи да разкарват такива кучета . Ама в повечето случаи кучето води тях ,не те него